Hopp til innhold

Nok en Granerud-triumf i Kulm

Halvor Egner Granerud slo til igjen! Nordmannen føler seg som hjemme i østerrikske Kulm. Søndag fulgte han opp lørdagens knusende skiflygingseier.

– Han er utrolig. Han er så rå!, roper NRKs kommentator Christian Nilssen i det Granerud lander på 235 meter.

– Hvem skal stoppe han mannen der?, spør ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

Dette er hans tjuende verdenscupseier og tiende pallplass på rad, Med 35 pallplasser totalt går han forbi rekorden han har delt med Anders Bardal.

Slovenske Timi Zajc lå på tredjeplass etter første omgang og slo til i andre omgang med et hopp på 230.5 meter og 451.4 poeng. Det holdt til å gå forbi hjemmefavoritt Stefan Kraft som hoppet 229 meter med fem poeng.

Men ingen kunne gjøre noe med det norske hopp-esset, som endte på 455.5 poeng.

Seieren ble feiret med lasso-dans og en aldri så liten «moon-walk» til ære for søsteren som har bursdag.

Det var også en solid norsk laginnsats med fire norske blant topp-11.

– Det var en veldig positiv dag. Nå er vi plutselig sterke som et lag igjen. Så dette lover bra, sa den norske landslagstreneren Alexander Stöckl.

Marius Lindvik klinket til med et langt hopp og et godt nedslag, og hadde lenge ledelsen i Kulm. Daniel André Tande fulgte opp og seilte ned til 220.5 meter. Og så fløy Johann André Forfang ned til 224 meter. På et tidspunkt var det tredobbelt norsk før østerrikerne tok tilbake teten på hjemmebane.

Forfang ble nest beste norske som nummer åtte. Lindvik ble nummer 10 og Tande endte på 11.-plass. Kristoffer Eriksen Sundal ble nummer 22 og Robert Johansson endte til slutt på 23.-plass.

Sportsnyheter

Martin Ødegaard

Solbakken raser over Ødegaard-avgjørelse: – Fransk arroganse

Ekspertene er ikke i tvil: Martin Ødegaard og Norge ble snytt for et soleklart straffespark mot Spania, som til slutt vant komfortabelt. Norge sløste med sjansene og raknet fullstendig.

Siste nytt

 • Borge i tetkampen på LPGA-touren

  Celine Borge er hittil i delt ledelse i LPGA-turneringen i Arizona. Det er hennes debut på den kvinnelige topptouren i golf.

  Borge gikk den tredje runden av turneringen på hele ni slag under par og slo seg rett inn i tetkampen, skriver VG.

  Hun deler ledelsen med thailandske Ariya Jutanugarn, men det er noen like bak som ikke har fullført sin tredje runde.

  Borge er den første norske golfer på LPGA-touren siden Suzann Pettersen. Tønsberg-jenta Borge rykket opp etter godt spill i fjor. Det er toalt 18 milioner kroner i premiepotten i turneringen i Arizona. (NTB)

 • Straffebom og marerittåpning for Norges U21-lag

  Det ble ingen festkveld i Spania for Leif Gunnar Smeruds U21-gutter da de tapte 0-3 mot Nederland i en treningskamp lørdag kveld.

  Norge fikk en marerittstart på kampen da Elayis Tavnsan headet et innlegg inn i Henrik Heggheim, og ballen trillet i mål bak Mads Hedenstad Christiansen etter bare tre minutter.

  Vondt ble til verre kun to minutter senere da Crysencio Summerville banket inn nederlendernes andre mål.

  Kaptein Erik Botheim fikk en gyllen mulighet til å redusere da Norge ble tildelt straffespark etter at Jesper Dalan ble sparket i ansiktet. Serie A-proffen var imidlertid rusten fra krittmerket og brente straffen.

  I forkant av straffesituasjonen var Johan Hove nære noe stort da han hamret et frispark i tverrliggeren.

  Men der Norge var upresise, var Nederlenderne dødelig effektive. For bare et par minutter etter straffebommen, nikket Ludovit Reis inn 3-0-målet for de oransje. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Slik stiller Norge mot Spania

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende lag til bortekampen mot Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Sander Berge, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste