NM-veka 2020

Oppsummert

NM-veka på Hamar. Program søndag:

14:00: Radiostyrt bil

15:30: Speedcross og quadcross

17:30: Skateboard

 • Fredriksen norgesmester

  Håkon Fredriksen tok starten i finalen i speedcross. Dermed ble finalen nærmest en parademarsj for 17-åringen som kjører for Lunner Motorsport og har hele 6 NM-gull fra før.

  Even Heibye og Sander Agard-Michelsen tok andre- og tredjeplassen.

 • Selebø blir norgesmester

  Mathea Selebø ble norgesmester i speedcross. Hun vinner foran Martine Anfinnsen Hughes.

  – Det var ikke lett, banen var utrolig krevende, sier den ferske norgesmesteren,

 • Sølvberg norgesmester

  Petter Sølvberg ble norgesmester i radiostyrt bil under NM-veka søndag. Han vant foran Trygve Berntsen og Øyvind Stusdal.

  – Deilig. Jeg er letta, for det ikke så mye dekk igjen på slutten, sier Sølvberg.

 • Hvem er best i radiostyrt bil?

  Søndag skal norgesmesteren i radiostyrt bil i klassen fuel onroad kåres. I videoen under kan du se hvordan det foregår.

  I radiostyrt motorsport skilles klassene på drivstoff, underlag og størrelsen på bilene. Det konkurreres på baner fra 100 til 300 meter, og underlaget varierer fra asfalt til grus, og nålefiltepper. Noen konkurranser er også innendørs, skriver Norges Idrettsforbund.

 • Lund og Bertheussen tok gull

  Elias Bertheussen og Karoline Lund ble lørdag ettermiddag norgesmestere i golf, matchplay, etter å ha slått henholdsvis Michael Mjaaseth og Celine Borge. Begge kampene ble avgjort allerede førs siste hull.

Siste nytt

 • Koss gir seg som visepresident

  Johann Olav Koss trekker seg som visepresident i Norges Idrettsforbund. Det skriver Dagbladet.

  Årsaken skal være at han vil prioritere mer tid til familien.

  – Det har vært mange hyggelige henvendelser etter Mesternes Mester, og kona mi og jeg har mange jern i ilden nå, i tillegg til våre fire barn, som jeg vil prioritere så mye som mulig. Jeg har vurdert å trekke meg til side lenge, sier han til avisa.

  Grethe Fossli, leder i valgkomiteen, forstår valget.

  – Det er ikke lenge siden han kom til Norge. Han har mye å gjøre med Right To Play og fire unger. Nå har han ikke tid til dette vervet lenger, sier Fossli.

  Koss ble innstilt som visepresident i en toårsperiode i mai 2019.

  Mesternes mester 2021 - Johann Olav Koss
  Foto: Sondre Transeth / Rubicon TV/NRK
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tapte stort i Paris

  Elverum yppet seg i starten, men ble etter hvert fullstendig overkjørt av Paris Saint-Germain og tapte 29-44 i tirsdagens mesterligakamp i håndball.

  Egentlig skulle kampen ha vært spilt i Elverum, men norske koronaregler gjorde at den ble avviklet i PSGs hjemmearena. Etter at «hjemmelaget» fra Norge tok føringen 3-1, ble det ganske raskt klart at seieren skulle gå i fransk favør.

  Kantspilleren Dylan Nahi scoret åtte mål og bidro sterkt i 15-målseieren. Toppscorer for Elverum var Endre Langaas med fem mål.

  Kampen var uten særlig stor betydning for utfallet av gruppespillet i mesterligaen. Elverum ender uansett sist i gruppe A, mens PSG tar 2.- eller 3.-plassen. Det betyr at Elverum møter ubeseirede Barcelona fra gruppe B i åttedelsfinalen. PSG møter Kiel, Nantes eller Celje.

  Endre Langaas
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal