NM kan ryke for Northug

Petter Northug har blitt sjuk og står over torsdagens åpningsdistanse i NM i Steinkjer.

Petter Northug

NM kan ryke for Petter Northug

Foto: Johansen, Erik / Scanpix

- Petter våknet med litt sårhet i halsen i morges, og i samråd med landslagets lege Knut Gabrielsen er det bestemt at han skal stå over torsdagens klassisk-distanse, sier landslagets pressetalsmann Otto Ulseth til Trønder-Avisa.

Det er ennå ikke klart om det får konsekvenser for hans videre deltagelse i mesterskapet, men landslagsledelsen frykter at han kan miste hele NM.

Vidar Løfshus

Landslagssjef Vidar Løfshus håper at forkjølelsen til Northug snart går over

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Ja, det ser litt mørkt ut nå ja, men vi vet mer i morgen. Sånn er verden, folk blir forkjølet, sier landslagstrener Vidar Løfshus til NRK.

- Han pleier å være forkjølet en gang hver vinter, i fjor kom det etter OL, året før etter Tour de Ski, sier Løfshus.

Hva har dette å si for Northugs VM-forberedelser? Diskuter nederst i saken!

- Ikke overbelastet

Northug sleit med formen før han dro til Tour de ski i romjulen og det ble da både spekulert i forskjellige sykdomsbilder og overtrening, men Løfshus tror i alle fall det ikke er noen fare for det siste denne gangen.

- Nei, det ser ikke ut som en overbelastning. Folk blir forkjølet, beroliger landslagstreneren.

Northug ble nummer åtte da han i helgen gikk 15 kilometer i Otepää.

Les: - Nå føler jeg meg klar for VM

Hjemmebane

Northug har hele tiden planlagt å bo hjemme i Mosvik som bare er 40 kilometer fra NM-byen, og han synes at det er leit om han ikke får deltatt i mesterskapet som nærmest er på hjemmebane for nordtrønderen.

- Petter tar situasjonen med fatning. Han synes imidlertid det er irriterende og leit at han ikke får deltatt, sier Ulseth videre.

- Viktig for Petter

Sykdomen til langrennsstjernen kommer ikke helt beleilig i oppkjørigen til ski-VM som starter i Holmenkollen 23. februar. Langrennsledelsen håper derfor at det skal gå fort over og at han i alle fall får fått lørdagens 30 kilometer med skibytte.

- Sprinten på fredag er i nok fare, men vi håper at Petter kan gå på lørdag. Det er viktig at han får gått renn og blåst ut litt før han drar opp i høyden for å trene, sier sportssjef Åge Skinstad til NRK.

Duellen mot Alsgaard ryker

Torsdagens 15 kilometer blir også en attraksjon fattigere med Northug på sidelinjen. Det var bygget opp en viss spenning hvordan den gamle langrennsstjernen Thomas Alsgaard ville klare seg i i forhold til Petter Northug & Co. når han igjen stiller til start i NM.

Northug mente før helgen at ingen på landslaget burde blir slått av veteranen.

- Vi bør ikke bli slått av Thomas Alsgaard. Så enkelt er det, sa Petter Northug.

Alsgaard selv mente at det ville være katastrofe for lendslagsløperne om han kom foran dem på NM.

- Vel, gjør jeg det er det en gedigen fallit-erklæring for norsk herrelangrenn. De skal være mye bedre trent enn en pensjonist og mosjonist som meg, sa han.

Siste nytt

 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fana møter Vipers

  Vipers Kristiansand blir tar imot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola. Det ble klart i trekningen som ble foretatt i Norges Håndballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Semifinalene i håndball-NM spilles onsdag 11. november.

  Mesterligaen håndball kvinner, Team Esbjerg - Vipers Kristiansand (27-27)
  Foto: John Randeris/scanpix Ritzau / NTB
 • Ingebrigtsen venter på korona-svar

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen venter på svar på en koronatest før han kan vende tilbake til Brann stadion. Assistent Eirik Horneland leder laget fram til det.

  – Kåre har meldt fra om at han har milde forkjølelsessymptomer. Med tanke på situasjonen vi står i med koronaviruset, tar vi ingen sjanser opp mot spillergruppen. Han testet seg onsdag morgen, og fram til han har fått et negativt svar tilbake, holder han seg borte fra stadion og treninger, sier lege i Brann, Magnus Myntevik, til klubbens nettsted.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal