NM kan ryke for Northug

Petter Northug har blitt sjuk og står over torsdagens åpningsdistanse i NM i Steinkjer.

Petter Northug

NM kan ryke for Petter Northug

Foto: Johansen, Erik / Scanpix

- Petter våknet med litt sårhet i halsen i morges, og i samråd med landslagets lege Knut Gabrielsen er det bestemt at han skal stå over torsdagens klassisk-distanse, sier landslagets pressetalsmann Otto Ulseth til Trønder-Avisa.

Det er ennå ikke klart om det får konsekvenser for hans videre deltagelse i mesterskapet, men landslagsledelsen frykter at han kan miste hele NM.

Vidar Løfshus

Landslagssjef Vidar Løfshus håper at forkjølelsen til Northug snart går over

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Ja, det ser litt mørkt ut nå ja, men vi vet mer i morgen. Sånn er verden, folk blir forkjølet, sier landslagstrener Vidar Løfshus til NRK.

- Han pleier å være forkjølet en gang hver vinter, i fjor kom det etter OL, året før etter Tour de Ski, sier Løfshus.

Hva har dette å si for Northugs VM-forberedelser? Diskuter nederst i saken!

- Ikke overbelastet

Northug sleit med formen før han dro til Tour de ski i romjulen og det ble da både spekulert i forskjellige sykdomsbilder og overtrening, men Løfshus tror i alle fall det ikke er noen fare for det siste denne gangen.

- Nei, det ser ikke ut som en overbelastning. Folk blir forkjølet, beroliger landslagstreneren.

Northug ble nummer åtte da han i helgen gikk 15 kilometer i Otepää.

Les: - Nå føler jeg meg klar for VM

Hjemmebane

Northug har hele tiden planlagt å bo hjemme i Mosvik som bare er 40 kilometer fra NM-byen, og han synes at det er leit om han ikke får deltatt i mesterskapet som nærmest er på hjemmebane for nordtrønderen.

- Petter tar situasjonen med fatning. Han synes imidlertid det er irriterende og leit at han ikke får deltatt, sier Ulseth videre.

- Viktig for Petter

Sykdomen til langrennsstjernen kommer ikke helt beleilig i oppkjørigen til ski-VM som starter i Holmenkollen 23. februar. Langrennsledelsen håper derfor at det skal gå fort over og at han i alle fall får fått lørdagens 30 kilometer med skibytte.

- Sprinten på fredag er i nok fare, men vi håper at Petter kan gå på lørdag. Det er viktig at han får gått renn og blåst ut litt før han drar opp i høyden for å trene, sier sportssjef Åge Skinstad til NRK.

Duellen mot Alsgaard ryker

Torsdagens 15 kilometer blir også en attraksjon fattigere med Northug på sidelinjen. Det var bygget opp en viss spenning hvordan den gamle langrennsstjernen Thomas Alsgaard ville klare seg i i forhold til Petter Northug & Co. når han igjen stiller til start i NM.

Northug mente før helgen at ingen på landslaget burde blir slått av veteranen.

- Vi bør ikke bli slått av Thomas Alsgaard. Så enkelt er det, sa Petter Northug.

Alsgaard selv mente at det ville være katastrofe for lendslagsløperne om han kom foran dem på NM.

- Vel, gjør jeg det er det en gedigen fallit-erklæring for norsk herrelangrenn. De skal være mye bedre trent enn en pensjonist og mosjonist som meg, sa han.

Siste nytt

 • Må bruke munnbind og være stille

  Lørdag får Ole Gunnar Solskjær og hans menn endelig publikum på tribunene i kampen mot West Ham i Premier League. Kampen er den første som blir tillatt med tilskuere på høyeste nivå i England etter nedstengingen i mars.

  Fansen må derimot bruke munnbind under hele oppholdet, og blir frarådet å synge eller rope for mye. Det skriver BBC.

  2000 mennesker får innpass på tribunen. Fans fra samme husstand får sitte sammen, resten må spre seg ut med god avstand.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: OLI SCARFF / Reuters
 • Sesongdebut for Jansrud

  Norges Skiforbund sender ni utøvere til helgens to storslalåmrenn i italienske Santa Catarina. Rennene er flyttet fra Val d'Isère og markerer Jansruds debut i 2020/21-sesongen.

  Følgende ni løpere er tatt ut:

  Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb

  Leif Kristian Nestvold Haugen, Lommedalens IL

  Rasmus Windingstad, Bærums Skiklub

  Kjetil Jansrud, Peer Gynt Alpin

  Aleksander Aamodt Kilde, Lommedalens IL

  Lucas Braathen, Bærums Skiklub

  Fabian Wilkens Solheim, IL Heming

  Atle Lie Mcgrath, Bærums Skiklub

  Patrick Haugen Veisten, Nero

  Kjetil Jansrud
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Spiller smittet i «boblen»

  Det har blitt rettet kritikk mot at håndball-EM skulle spilles i det hele tatt. Norge sa fra seg mesterskapet på grunn av smittefaren, og nå er det første tilfellet av smitte skjedd i «boblen» i Kolding.

  En serbisk spiller avla positiv koronatest ved ankomst Danmark. Serbias EM-tropp er isolert og skal testes igjen fredag. Resten av spillerne har testet negativt, men må være i karantene til de får en ny negativ test.

  Det melder Det europeisk håndballforbundet (EHF).

  EHF frykter at smitteutbrudd kan skape trøbbel for gjennomføringen av kampene og at det vil gi arrangementsmessige utfordringer.

  Utsettelsen av Serbia – Nederland gjør at disse lagene vil spille kamp både lørdag og søndag. Det er en belastning verken spillere eller ledere setter pris på.

  EM Kolding
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal