Hopp til innhold

Fotball-NM 2021, menn

Oppsummert

  • Her kan du se trekningen av cupens 4. runde. Trekningen starter når kampen mellom Viking og Rosenborg er ferdigspilt.
  • Molde-ving ute resten av sesongen

    Eirik Ulland Andersen røk korsbåndet i kneet under cupfinalen og er ute i inntil et år, opplyser Molde.

    Klubben skriver på Twitter at Andersen er ute i ni-tolv måneder. Han måtte gi seg etter en drøy halvtime i søndagens NM-finale, som Molde vant 1-0 etter en straffescoring av Sivert Mannsverk i annen omgang.

    Andersen rakk fire seriekamper og fire cupkamper for Molde i vårsesongen.

    (NTB)

    NM i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Slik starter lagene i cupfinalen

    Cupfinalen mellom Bodø/Glimt og Molde sparkes i gang kl. 16.00 på Ullevaal stadion. Slik ser lagene ut:

    Bodø/Glimt:

    Haikin, Wembamgomo, Høibråten, Moe, Sampsted, Saltnes, Hagen, Vetlesen, Solbakken, Pellegrino, Espejord

    Molde:

    Karlstrøm, Bjørnbak, Tiedemann, Risa, Linnes, Mannsverk, Breivik, Haugen, Ulland, Eikrem, Brynhildsen

    Kampen kan du se på NRK1 eller høre på radiokanalen NRK Sport.

    Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt - Vålerenga (5-1)
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Glimt videre til semifinale - slik spilles semifinalene i cupen

    Bodø/Glimt lå under mot Lillestrøm i kvartfinalen i cupen søndag, men snudde kampen og vant 4-1 på hjemmebane. Dermed fortsetter oppturen for de regjerende seriemesterne, som nylig tok seg til kvartfinalen også i den europeiske serieligaen.

    Vetle Dragsnes scoret for Lillestrøm etter et snaut kvarter, men etter det var det Glimt som var best. Runar Espejord utlignet før pause, før hjemmelaget scoret tre mål i den andre omgangen.

    Elias Kristoffersen Hagen, Amahl Pellegrino og Vitor Boniface scoret de tre målene i den andre omgangen.

    Rett etter kampen ble semifinalene i cupen trukket:

    Molde møter Strømsgodset den 6. april, mens Bodø/Glimt møter Viking den 21. april.

    Finalen spilles 30. april.

  • Molde snudde til seier i cupdrama – saksespark senket Odd

    Molde var minutter unna å ryke ut, men to kjappe scoringer ga 3-2 over Odd etter ekstraomganger i fotball-NM. Kristoffer Haugen avgjorde på spektakulært vis.

    Vinnermålet kom på et saksespark i det 119. minutt. Haugen fikk drømmetreff få minutter etter at David Fofana hadde ordnet 2-2.

    – Når det kommer et så perfekt legg måtte jeg bare prøve. Det er ikke hver dag du treffer sånn. Jeg tror ikke jeg har gjort det her på trening engang, så du kan godt si det er en drømmescoring, sier Haugen til NRK.

    Gilli Rólantsson hadde på tampen av første ekstraomgang tatt Odd i ledelsen mot spillets gang. Innbytteren fra Færøyene satte hodet på en ball fra Conrad Wallem.

    I ordinær tid tok Odd ledelsen tidlig i første omgang ved Filip Rønningen Jørgensen, mens Eirik Ulland Andersen sikret ekstraomganger ti minutter før full tid.

    Molde spille kvartfinale hjemme mot Sarpsborg allerede kommende søndag.

    Dette er de andre kampene: KFUM – Viking (lørdag), Sandnes/Ulf – Strømsgodset (lørdag) og Lillestrøm – Bodø/Glimt (søndag).

  • Bodø/Glimt kan møte cupaskeladd

    Cupoverraskelsen Nardo kan komme til å få en svært vrien motstander i form av Bodø/Glimt i kvartfinalen i fotball-NM i mars.

    Det ble klart i torsdagens trekning.

    Som en konsekvens av koronasituasjonen ble det kun spilt tre runder i fotball-NM i fjor. De øvrige rundene er skjøvet til i år.

    4. runde spilles 12. og 13. mars. Bare en uke deretter er det klart for kvartfinaler. De spilles 19. og 20. mars. Torsdag ble det klart hvilke lag som kan møtes der.

    Kvartfinalene spilles slik:

    Aalesund/Bodø/Glimt – Nardo/Lillestrøm, Molde/Odd – Åsane/Sarpsborg 08, Sandnes Ulf/Start – Raufoss/Strømsgodset, KFUM Oslo/Brann – Kongsvinger/Viking.

    Semifinalene i cupen spilles 6. og 7. april. De trekkes etter at kvartfinalene er spilt.

    Finalen er satt til 30. april. (NTB)

    Glimt-supportere stormet banen
    Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal