Hopp til innhold

NM i fotball kvinner 2019

  • Forhandler dager før cupfinalen

    Vålerenga damer bruker uken før cupfinalen på å finne en erstatter for Monica Knudsen.

    Etter det NRK erfarer har Olli Harder vært i møter med klubben. Harder har vært trener for Klepp de siste årene.

    – Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte det. Vi har fire-fem kandidater på listen. Alle er godt kvalifiserte for jobben. Vi innstiller forhåpentligvis tidlig neste uke, sier sportslig leder i Vålerenga, Eli Landsem, til NRK.

    Kick Off med Toppserien
    Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • Knudsen gir seg som hovedtrener

    Monica Knudsen gir seg som hovedtrener for Vålerenga, får NRK opplyst. Knudsen er for tiden sykmeldt på grunn av helsemessige årsaker. Hun hadde egentlig kontrakt som hovedtrener for klubben ut 2020, men trer nå inn i stillingen som utviklingssjef. Eli Landsem blir Knudsens stedfortreder ut sesongen. Vålerenga møter Lillestrøm i cupenfinalen 23. november.

    Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
    Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • Vålerenga til cupfinalen

    Ajara Nchout Njoya avgjorde semifinalen i fotball-NM på egen hånd da hun scoret tre mål på elleve minutter i annen omgang. Vålerenga knuste 4–1 Arna-Bjørnar borte.

    Det sto 1–1 i oppgjøret i Bergen da Vålerenga skrudde opp tempoet de siste 20 minuttene. Først satte Njoya inn 2–1 etter 73 minutter med en lekker scoring. Hun fikk ballen på 14 meter, vendte opp og banket ballen i lengste hjørne.

    Fem minutter senere var Njoya igjen i begivenhetenes sentrum. I kjølvannet av en corner banket kameruneren ballen i mål, mellom beina på Arna-Bjørnar-keeper Sandra Stavenes.

    Og 26-åringen var ikke ferdig. 85 minutter var spilt da hun satte inn sitt tredje mål, og det var et skikkelig kremmerhus. Hun fikk ballen på 17 meter og satte den pent inn ved stolpen.

    Dermed endte det 4–1 til Vålerenga, som skal møte LSK Kvinner i cupfinalen. Den spilles 23. november på Fornebu. (NTB)

    Vålerenga Fotball Damer - Manchester United Women
    Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • Arna-Bjørnar tapte semifinalen

    Mimi Asom (biletet) scora 1-0 for Arna-Bjørnar etter berre sju minutt på heimebane. Men det hjalp ikkje då Ajara Nchout tok hat trick med tre scoringar for Vålerenga på under 12 minutt etter 73. minutt. Vålerenga vann 4-1 og møter LSK i kvinnenes cupfinale.

    Mimi Asom scora 1-0 for Arna-Bjørnar i seminifinalen i kvinnenes NM i fotball mot Vålerenga 27. oktober 2019.
    Foto: NRK-TV

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal