NRK Meny
Normal

NM-finalene utsatt

Flykaoset som lammer luftrommet over Norge, gjør at kveldens NM-finalen mellom Stavanger Oilers og Vålerenga er utsatt.

Lars Peder Nagel

Stavanger Oilers og Lars Peder Nagel skal etter planen spille NM-finale mot Vålerenga i kveld. Kampen står i fare for å bli utsatt.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Kampen skal i stedet spilles fredag kl 18.30. Det er klart etter hektisk telefonvirksomhet torsdag morgen.

Stavanger Oilers skulle etter planen ha tatt fly klokken 13.15 for å rekke den femte finalekampen mot Vålerenga på Jordal Amfi klokken 18.30. Hele luftrommet over Norge er imidlertid stengt som følge av det voldsomme vulkanutbruddet på Island.

Vålerenga-sjef Jan Tore Kjær sier til NRK at han håpet Stavanger-spillerne ville sette seg på buss torsdag morgen for å rekke kampen, men etter dialog med Norges Ishockeyforbund ble det besluttet å flytte kampen til fredag.

Video: Finalene utsettes

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video NM-finale utsatt

Utsettelsen av femte finalekamp fører også til at sjette kamp utsettes til mandag 19. april. Blir det en sjuende finalekamp, skal den spilles onsdag 21. april.

Tromsø-spillerne på buss

Stavanger Oilers er imidlertid ikke de eneste i Idretts-Norge som rammes av flystansen.

Remi Johansen og Thomas Drage i bussen til Oslo

Remi Johansen (t.v.) og Thomas Drage på bussen på vei fra Stavanger til Oslo.

Foto: Privat

Tromsø-spillerne satte seg ved 9-tiden torsdag morgen på buss fra Stavagner etter onsdagens oppgjør mot Viking. Første etappen på vei hjem går til Oslo, men sportsdirektør Morten Kræmer i Tromsø håper å slippe å ta bussen helt til Tromsø.

– Vi har konkludert med at det er bedre å ha Oslo som base i denne situasjonen enn å sitte fast i Stavanger. Derfor tar vi buss. Så er vi ett steg nærmere Tromsø, sier Kræmer.

Også Brann-spillerne vil sette seg i bussen fra Trondheim torsdag formiddag etter 3-0-tapet for Rosenborg i går.

Kampen mellom Strømsgodset og Molde vil imidlertid spilles som planlagt i kveld. Godset-spillerne reiste til Molde allerede onsdag, og ble ikke rammet av stansen i flytrafikken.

Video Utbruddet på Island sett fra lufta

Siste nytt

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

Sendeplan

Kl. Program Kanal