NM-finalene utsatt

Flykaoset som lammer luftrommet over Norge, gjør at kveldens NM-finalen mellom Stavanger Oilers og Vålerenga er utsatt.

Lars Peder Nagel

Stavanger Oilers og Lars Peder Nagel skal etter planen spille NM-finale mot Vålerenga i kveld. Kampen står i fare for å bli utsatt.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Kampen skal i stedet spilles fredag kl 18.30. Det er klart etter hektisk telefonvirksomhet torsdag morgen.

Stavanger Oilers skulle etter planen ha tatt fly klokken 13.15 for å rekke den femte finalekampen mot Vålerenga på Jordal Amfi klokken 18.30. Hele luftrommet over Norge er imidlertid stengt som følge av det voldsomme vulkanutbruddet på Island.

Vålerenga-sjef Jan Tore Kjær sier til NRK at han håpet Stavanger-spillerne ville sette seg på buss torsdag morgen for å rekke kampen, men etter dialog med Norges Ishockeyforbund ble det besluttet å flytte kampen til fredag.

Video: Finalene utsettes

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video NM-finale utsatt

Utsettelsen av femte finalekamp fører også til at sjette kamp utsettes til mandag 19. april. Blir det en sjuende finalekamp, skal den spilles onsdag 21. april.

Tromsø-spillerne på buss

Stavanger Oilers er imidlertid ikke de eneste i Idretts-Norge som rammes av flystansen.

Remi Johansen og Thomas Drage i bussen til Oslo

Remi Johansen (t.v.) og Thomas Drage på bussen på vei fra Stavanger til Oslo.

Foto: Privat

Tromsø-spillerne satte seg ved 9-tiden torsdag morgen på buss fra Stavagner etter onsdagens oppgjør mot Viking. Første etappen på vei hjem går til Oslo, men sportsdirektør Morten Kræmer i Tromsø håper å slippe å ta bussen helt til Tromsø.

– Vi har konkludert med at det er bedre å ha Oslo som base i denne situasjonen enn å sitte fast i Stavanger. Derfor tar vi buss. Så er vi ett steg nærmere Tromsø, sier Kræmer.

Også Brann-spillerne vil sette seg i bussen fra Trondheim torsdag formiddag etter 3-0-tapet for Rosenborg i går.

Kampen mellom Strømsgodset og Molde vil imidlertid spilles som planlagt i kveld. Godset-spillerne reiste til Molde allerede onsdag, og ble ikke rammet av stansen i flytrafikken.

Video Utbruddet på Island sett fra lufta

Siste nytt

 • Nekter å gi opp OL i 2026

  Sveriges olympiske komité (SOK) nekter å gi seg og ber om dialog mot politikerne i Stockholm. SOK mener dette er en unik mulighet for Sverige, og peker på mulighet for samarbeid med land som Latvia. Idrettsbyråd Karin Ernlund fra Centerpartiet sier at OL-døren ble stengt for halvannet år siden.

  VINTER-OS 2018
  Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix
 • Bolt avslo tilbud fra Valletta

  Den tidligere friidrettskongen Usain Bolt vil ikke flytte til Malta og har avslått en toårskontrakt med fotballklubben Valletta FC, melder ESPN.

  Tilbudet dukket opp tidligere i uken. Det er Bolts agent Ricky Simms som avslører at tidenes raskeste mann har takket nei.

  TOPSHOT-FBL-AUS-BOLT
  Foto: PETER PARKS / AFP
 • Skadene hoper seg opp for Liverpool

  Landslagspausen har gitt mye dårlig nytt for Liverpool. Mohamed Salah, Sadio Mane, Virgil van Dijk og Naby Keita har alle fått konstatert skader og delvis avbrutt sine landslagsopphold.

  Men engelsk presse melder at både Salah og van Dijk kan bli spilleklare til lørdagens kamp mot Huddersfield.

  Mohamed Salah
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Da vinden snudde