Njåtun etter rekordtempo på norsk is: – Dette lover godt

Ida Njåtun har aldri før gått så raskt på sprintdistansen 1000 meter på en norsk bane som hun gjorde da norgescupen på skøyter åpnet på Hamar i helga.

Ida Njåtun overrasket alle, inkludert seg selv i helgas 
Norgescup. Mellomdistanseløperen klinket til på sprint-
distansen 1000 m. Aldri før har hun gått så fort på norsk is.
Reporter: Carl Andreas Wold Foto: Privat/Linnerud Redigering: Per Christian Gråberg

– Dette lover veldig godt, jublet Njåtun etter løpet på 1.17,79 i Vikingskipet. Hun har aldri før gått under 1.18 på norsk is.

– Det er opp mot det aller beste jeg har gjort noensinne, og det etter en periode med mye tung trening, sier hun til NRK.

23-åringen fra Asker er normalt best på den litt lengre løpene, 1500 og 3000 meter. På 1000 m er den personlige rekorden 1.16,12, men det er fra superbanen i Salt Lake City.

Er ikke i toppform

– Jeg tar med meg en god følelse fra helgen. Jeg fikk god selvtillit av det jeg gjorde i helga. Det gir mange gode svar på at jeg er i rute, og at det har skjedd mye riktig i sommerperioden, sier Njåtun.

Men hun mener at hun slett ikke er i toppform.

– Nei, formen er ikke på topp ennå. Det skal bli veldig gøy når jeg skal bygge formen med dette utgangspunktet. Dette løpet gir meg veldig mye selvtillit. Jeg kjenner at jeg får til det jeg jobber med, og at jeg har har tatt flere steg i sommerperioden, sier Njåtun.

Hun tror framgangen har mye med teknikken å gjøre.

– Jeg har forbedret meg mye på det tekniske. Nå fikk jeg til å gå på en sånn måte som jeg har gjort på trening som har vært veldig bra, sier hun.

– Følte du at du gikk sterkt løp?

– Nei, min følelse var at det gikk tregt. Underveis tenkte jeg at «er ikke dette her litt treigt da?»

Skal gå v-cup i Asia

Hun mener hun har mer å gå på.

– Ja, når jeg får enda mer krefter etter at vi har lettet på treningen. Dette løpet er uansett et tegn på at jeg får det til, sier Njåtun, som iallfall foreløpig er eneste norske kvinne som er tatt ut til verdenscup-åpningen i Japan 14.-16. november og Sør-Korea ei uke seinere.

Sverre Lunde Pedersen, Espen Aarnes Hvammen, Håvard Lorentzen og Fredrik van der Horst skal også gå verdenscupen i Asia. Flere kan bli tatt ut etter løepen i Stavanger kommende helg.

Siste nytt

 • Olympiatoppens OL-mål: 32 medaljer

  – Vår offisielle målsetting for troppen til OL er 32 medaljer, sier toppidrettssjef Tore Øverbø.

  Det kom fram da toppidrettssjefen og hans team i Olympiatoppen holdt et mediemøte onsdag.

  Målet er seks medaljer lavere enn resultatet i Pyeongchang i 2018 hvor Norge tok 39 OL-medaljer.

  Tallknuserne i Nielsen's Gracenote spår at Norge får 22 gull, 13 sølv og ni bronse. Medaljeprognosene er 12 medaljer mer enn Olympiatoppens medaljemål.

  Hvem som kvalifiserer seg til OL blir bestemt mellom 20. desember og 20. januar. OL-troppen vil ligge på rundt 90 utøvere informerer vinteridrettssjef Helge Bartnes.

  Therese Johaug
 • Stempler Solskjær-sak som løgn

  Paul Pogba tar avstand fra The Suns artikkel om at han har et surt forhold til Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær. Han kaller det «falske nyheter».

  Det gjør han i et innlegg på Twitter. Pogba skriver at «store løgner lager overskrifter» og legger ved en skjermdump av The Suns artikkel. Den er stemplet med påskriften «fake news».

  Avisen hevdet onsdag formiddag at Pogba var rasende på Solskjær etter å ha blitt satt på benken fra start i 0-5-tapet for Liverpool søndag. Franskmannen kom innpå rett etter hvilen, men etter et kvarter ble han utvist for en overivrig takling på Naby Keita.

  Pogba mistet også ballen på midtbanen i forkant av Liverpools siste scoring.

  Solskjær er under hardt press, men ligger inntil videre an til å fortsette som United-manager. Neste kamp er mot Tottenham i London lørdag kveld.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Laurence Griffiths / AP
 • Kristiansen forlenger med Brann

  Ruben Kristiansen (33) fortsetter Brann-karrieren også kommende sesong. Det er tredje gang venstrebacken forlenger med bergensklubben.

  – Jeg er veldig glad for at jeg får representere Brann i ett år til, sier Kristiansen til Branns nettsted.

  Veteranen har spilt for laget siden midten av 2015-sesongen. Totalt står han med 162 Brann-kamper.

  Ruben Kristiansen
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal