NRK Meny
Normal

Njåtun etter rekordtempo på norsk is: – Dette lover godt

Ida Njåtun har aldri før gått så raskt på sprintdistansen 1000 meter på en norsk bane som hun gjorde da norgescupen på skøyter åpnet på Hamar i helga.

Ida Njåtun overrasket alle, inkludert seg selv i helgas 
Norgescup. Mellomdistanseløperen klinket til på sprint-
distansen 1000 m. Aldri før har hun gått så fort på norsk is.
Reporter: Carl Andreas Wold Foto: Privat/Linnerud Redigering: Per Christian Gråberg

– Dette lover veldig godt, jublet Njåtun etter løpet på 1.17,79 i Vikingskipet. Hun har aldri før gått under 1.18 på norsk is.

– Det er opp mot det aller beste jeg har gjort noensinne, og det etter en periode med mye tung trening, sier hun til NRK.

23-åringen fra Asker er normalt best på den litt lengre løpene, 1500 og 3000 meter. På 1000 m er den personlige rekorden 1.16,12, men det er fra superbanen i Salt Lake City.

Er ikke i toppform

– Jeg tar med meg en god følelse fra helgen. Jeg fikk god selvtillit av det jeg gjorde i helga. Det gir mange gode svar på at jeg er i rute, og at det har skjedd mye riktig i sommerperioden, sier Njåtun.

Men hun mener at hun slett ikke er i toppform.

– Nei, formen er ikke på topp ennå. Det skal bli veldig gøy når jeg skal bygge formen med dette utgangspunktet. Dette løpet gir meg veldig mye selvtillit. Jeg kjenner at jeg får til det jeg jobber med, og at jeg har har tatt flere steg i sommerperioden, sier Njåtun.

Hun tror framgangen har mye med teknikken å gjøre.

– Jeg har forbedret meg mye på det tekniske. Nå fikk jeg til å gå på en sånn måte som jeg har gjort på trening som har vært veldig bra, sier hun.

– Følte du at du gikk sterkt løp?

– Nei, min følelse var at det gikk tregt. Underveis tenkte jeg at «er ikke dette her litt treigt da?»

Skal gå v-cup i Asia

Hun mener hun har mer å gå på.

– Ja, når jeg får enda mer krefter etter at vi har lettet på treningen. Dette løpet er uansett et tegn på at jeg får det til, sier Njåtun, som iallfall foreløpig er eneste norske kvinne som er tatt ut til verdenscup-åpningen i Japan 14.-16. november og Sør-Korea ei uke seinere.

Sverre Lunde Pedersen, Espen Aarnes Hvammen, Håvard Lorentzen og Fredrik van der Horst skal også gå verdenscupen i Asia. Flere kan bli tatt ut etter løepen i Stavanger kommende helg.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale