NISO-leder reagerer på Glimts oppførsel: – Ufint og uklokt

Trond Olsen føler seg presset ut av Bodø/Glimt. Det får spillerorganisasjonen NISO til å reagere.

Trond Olsen

FØLER SEG PRESSET UT: Trond Olsen føler at klubben forsøker å presse han og sier klubben har gitt han beskjed om at han ikke får med spilletid denne sesongen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Jeg har snakket med han selv. Jeg har ingen grunn til å betvile hans versjon. Hvis den stemmer, er det veldig ufint og uklokt av klubben. Både overfor ham, resten av spillerne og klubben selv synes jeg, sier Walltin til NRK.

Joachim Walltin

REAGERER: Joachim Walltin reagerer på måten Bodø/Glimt har behandlet Trond Olsen.

Foto: Øijord, Thomas Winje / Scanpix

Søndag kveld uttrykte Trond Olsen til TV 2 at han føler at klubben forsøker å presse han ut til tross for at han har kontrakt ut året.

Han skal også ha fått beskjed fra klubben om at han trolig ikke kommer til å få mer spilletid denne sesongen.

– Du behandler ikke en som har vært i klubben så lenge på den måten. Det er veldig rart å si at en spiller ikke er aktuell i det hele tatt resten av sesongen uansett hva du gjør, sier Walltin og legger til:

– Jeg skjønner godt at Trond Olsen selv føler det som et forsøk på å fryse han ut.

Walltin mener det burde være i klubbens interesse at Olsen blir behandlet som alle andre, så lenge han er under kontrakt og sier dette også sender ut et signal overfor andre spillere i klubben om hvordan man eventuelt kan bli behandlet.

Klar beskjed

– Sannsynligheten for at jeg spiller noe for Glimt i høst er sannsynligvis null, sa Olsen til TV 2 søndag.

Kantspilleren skal tidligere denne uken ha sagt nei til en ny klubb fordi han ikke følte at det var riktig å gå dit.

– Jeg fikk klinkende klar beskjed om at her får jeg ikke spille og at jeg ikke er i troppen, og sannsynligvis får jeg ikke være i noen kamptropper til høsten heller, sa Olsen.

Søndag tapte Bodø/Glimt 0–4 borte mot Strømsgodset. Laget stilte med en tropp på 17 spillere til tross for at man kan stille med inntil 18 spillere. Olsen var ikke en del av troppen og var til stede i studio under FotballXtra.

– Et valg klubben har gjort

Eliteserien fotball 2018: Strømsgodset - Bodø/Glimt (4-0).

Kjetil Knutsen sier det ikke ligger noe utenomsportslig bak avgjørelsen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Glimt-trener Kjetil Knutsen ble konfrontert med påstandene søndag kveld og sier til Eurosport at Olsen har fått beskjed fra klubben om at han ikke får fornyet kontrakt i 2019. Ifølge Knutsen er det kun sportslige vurderinger som ligger bak avgjørelsen.

– Begrunnelsen er veldig enkel. Vi har bestemt oss for å satse på Philip (Zinckernagel) og Amor (Layouni) som kanter. Det er et valg klubben har gjort. Utover det er det ikke noen som presser Trond ut, sa Knutsen.

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal