NRK Meny
Normal

NISO-leder reagerer på Glimts oppførsel: – Ufint og uklokt

Trond Olsen føler seg presset ut av Bodø/Glimt. Det får spillerorganisasjonen NISO til å reagere.

Trond Olsen

FØLER SEG PRESSET UT: Trond Olsen føler at klubben forsøker å presse han og sier klubben har gitt han beskjed om at han ikke får med spilletid denne sesongen.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Jeg har snakket med han selv. Jeg har ingen grunn til å betvile hans versjon. Hvis den stemmer, er det veldig ufint og uklokt av klubben. Både overfor ham, resten av spillerne og klubben selv synes jeg, sier Walltin til NRK.

Joachim Walltin

REAGERER: Joachim Walltin reagerer på måten Bodø/Glimt har behandlet Trond Olsen.

Foto: Øijord, Thomas Winje / Scanpix

Søndag kveld uttrykte Trond Olsen til TV 2 at han føler at klubben forsøker å presse han ut til tross for at han har kontrakt ut året.

Han skal også ha fått beskjed fra klubben om at han trolig ikke kommer til å få mer spilletid denne sesongen.

– Du behandler ikke en som har vært i klubben så lenge på den måten. Det er veldig rart å si at en spiller ikke er aktuell i det hele tatt resten av sesongen uansett hva du gjør, sier Walltin og legger til:

– Jeg skjønner godt at Trond Olsen selv føler det som et forsøk på å fryse han ut.

Walltin mener det burde være i klubbens interesse at Olsen blir behandlet som alle andre, så lenge han er under kontrakt og sier dette også sender ut et signal overfor andre spillere i klubben om hvordan man eventuelt kan bli behandlet.

Klar beskjed

– Sannsynligheten for at jeg spiller noe for Glimt i høst er sannsynligvis null, sa Olsen til TV 2 søndag.

Kantspilleren skal tidligere denne uken ha sagt nei til en ny klubb fordi han ikke følte at det var riktig å gå dit.

– Jeg fikk klinkende klar beskjed om at her får jeg ikke spille og at jeg ikke er i troppen, og sannsynligvis får jeg ikke være i noen kamptropper til høsten heller, sa Olsen.

Søndag tapte Bodø/Glimt 0–4 borte mot Strømsgodset. Laget stilte med en tropp på 17 spillere til tross for at man kan stille med inntil 18 spillere. Olsen var ikke en del av troppen og var til stede i studio under FotballXtra.

– Et valg klubben har gjort

Eliteserien fotball 2018: Strømsgodset - Bodø/Glimt (4-0).

Kjetil Knutsen sier det ikke ligger noe utenomsportslig bak avgjørelsen.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Glimt-trener Kjetil Knutsen ble konfrontert med påstandene søndag kveld og sier til Eurosport at Olsen har fått beskjed fra klubben om at han ikke får fornyet kontrakt i 2019. Ifølge Knutsen er det kun sportslige vurderinger som ligger bak avgjørelsen.

– Begrunnelsen er veldig enkel. Vi har bestemt oss for å satse på Philip (Zinckernagel) og Amor (Layouni) som kanter. Det er et valg klubben har gjort. Utover det er det ikke noen som presser Trond ut, sa Knutsen.

Siste nytt

 • Hovland mot bragd

  Viktor Hovland fortsetter å imponere og leder med fire hull halvveis i finalen mot Devin Bling i USAs amatørmesterskap i golf søndag.

  Han dominerte mot Bling på de første 18 av de 36 hullene i finalen. Det norske stortalentet festet grepet ved å vinne fire hull på rad fra 8. til 11. hull.

  Turneringen ferdigspilles natt til mandag norsk tid.

  Viktor Hovland
  Foto: Eric Risberg / AP
 • Tung start for Inter

  Inter fikk en marerittstart på Serie A-sesongen med 0-1-tap mot Sassuolo søndag. Domenico Berardi ble matchvinner fra straffemerket.

  Roma fikk på sin side en god start på sesongen med 1-0-seier over Torino. Edin Dzeko åpnet målkontoen rett før slutt.

  inter
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Kritisk Mourinho etter tap

  Manchester United-manager Jose Mourinho mente laget hans kunne takke seg selv etter det overraskende 2-3 tapet borte mot Brighton.

  – Vi gjorde for mange feil. Vi ble straffet. Noen ganger gjør du feil og blir ikke straffet, men vi ble straffet for hver eneste feil vi gjorde. Det tredje målet ble for tøft, sa Mourinho til BBC.

  mourinho
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld