NRK Meny

Nishimura dømmer åpningskampen

Japanske Yuichi Nishimura har fått jobben med å dømme torsdagens åpningskamp i fotball-VM, melder NTB. Møtet mellom vertsnasjon Brasil og Kroatia er den første av i alt 64 VM-kamper.

42-årige Nishimura får med seg landsmennene Toru Sagara og Toshiyuki Nagi som assistenter, mens iraneren Alireza Faghani blir fjerdedommer.

Nishimura tok også del i VM i Sør-Afrika for fire år siden. Han var blant annet fjerdedommer i finalen mellom Spania og Nederland. I samme mesterskap var han også kampleder da Brasil tapte 1-2 for Nederland i kvartfinalen. Japaneren sendte den brasilianske midtbanespilleren Felipe Melo av banen med direkte rødt kort da det gjensto 17 minutter av kampen.

Siste nytt

 • Northug stiller til start på Gålå

  Fredag sesongdebuterer Petter Northug under norgescupen på Gålå. Han stiller til start i to løp. – Petter går 15 km fristil fredag og etter planen den klassiske sprinten lørdag, sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

  NM- ski del 2. Lagsprint
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i Premier League og i Europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup langrenn: Klassisk sprint
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
V-cup langrenn: Klassisk sprint
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn
V-cup kombinert: 5 km langrenn