NRK Meny
Normal

Nina Solheim til taekwondofinalen

Nina Solheim gikk videre til finalen i 67-kilosklassen i taekwondo, etter en uhyre spennende dommeravgjørelse.

Nina Solheim jubler etter å ha gått til finalen

Nina Solheim jubler etter å ha gått til finalen.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

Namsos-kvinnen vant kampen over Natalia Falavigna fra Brasil på dommeravgjørelse etter at kampen og sudden death endte 2-2..

I kvartfinalen slo hun Chew Chan Che fra Malaysia 3-1 på strålende vis.

De to motstanderne fulgte hverandre uhyre tett, og spenningen ble ikke mindre da Solheim gikk i bakken og holdt seg til kneet.

Men den norske kvinnen kom seg på bena igjen og tok poeng like etterpå.

Etter tre runder var stillingen 2-2 og dermed var det duket for sudden-death. Kampen ble heller ikke her avgjort på poeng, men dommerne gav Solheim seieren.

Nett-TV: Se finalen her kl 1430!

Sterke motstander

Falavigna er en merittert utøver som ble verdensmester i 2005. Hun tok VM-bronse i fjor og fjerdeplass i Aten-OL for fire år siden.

Solheim ledet 1-0 etter første periode, men Falavigna utlignet i den neste. I siste periode scoret motstanderne ett poeng så å si samtidig brasilianeren med et offensivt spark, Solheim med et defensivt. Og så ble det ikke flere poeng, og dermed er hun klar for finale i +67-kilosklassen.

I første kamp slo hun egyptiske Noha Abd Rabo 9-3, i kvartfinalen

Nina Solheim

Nina Solheim takker for kampen før dommeravgjørelsen

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

fulgte hun opp med 3-1 over Che Chew-chan fra Malaysia.

Finalemotstanderen lot vente på seg. Britiske Sarah Stevenson nådde nemlig fram med en protest etter å ha blitt dømt til tap mot hjemmefavoritt Chen Zhong i kvartfinalen, og hun fikk ekstra tid til å forberede seg til å møte mexicanske Maria del Rosario Espinoza.

Kampen endte med mexikansk seier og dermed må Solheim bryne seg på nok en sør-amerikaner.

Sikret sølv

Det betyr at Norge minst er sikret nok en sølvmedalje

- Vi tror det er et resultat av alle styrketreningen i det siste, sa trener Stig Kramer etter den første kampen.

- Det var viktig med en god start. Nina har gått rundt med en lett trekning i hodet i et par dager. Derfor var det viktig ikke å undervurdere motstanderen, sa Kramer.

Athen-OL endte i tårer da korsbåndet røk i kvartfinalen, men det har hun lagt bak seg. I sommer fikk Solheim en skade som satte henne utenfor viktig trening i tre uker. Det virker ikke å ha satt henne særlig tilbake.

Brøt Brasil-forbannelsen

Sandvolleyball-jentene Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes tapte for brasilianske Talita/Renata i åttedelsfinalen tidligere i OL.

Også Norges fotballkvinner gikk på en smell mot sambanasjonen da tapte 2-1 for Brasil i kvartfinalen.

Men da Norge møtte Brasil for tredje gang i OL, klarte Solheim det de andre ikke klarte og brøt tapsrekken.

Resultatservice taekwondo

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal