Nina Løseth plukket poeng i verdenscupen

Nina Løseth plukket nye verdenscuppoeng med en 16.-plass i slalåm i Maribor søndag.

Nina Løseth

Nina Løseth kjørte ned til 16. plass i slalåmrennet søndag.

Tina Maze vant rennet på hjemmebane.Maze økte sin allerede suverene ledelse i verdenscupen etter å ha vært raskest i begge omganger. Den slovenske jenta slo
svenske Frida Hansdotter med 86 hundredels sekund.

Treer Kathrin Zettel fra Østerrike var ytterligere 27 hundredeler bak
vinneren.

Suverene Tina Maze

For Maze var det den sjuende seieren og 17. pallplasseringen denne sesongen. I verdenscupen sammenlagt har hun samlet hele 1654 poeng. Toer Maria Hofl Riesch fra Tyskland har 806.

Nina Løseth leverte en greit finaleløp og forsvarte 16.-plassen fra første omgang. Hun var 2,51 bak Maze. Fra tidligere i år står sunnmøringen med en 4.- og en 12. plass i verdenscupen slalåm.

Ingen medalje for lillesøster

Lillesøsteren Mona Løseth kom ikke til finaleomgangen søndag.

Hun var 3,88 bak Maze på 49.-plass. Lotte Smiseth Sejersted kjørte ut i første omgang. (©NTB)

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn