Hopp til innhold

Første norske seier på 14 år: – Den beste følelsen i verden!

SANTA CATERINA/OSLO (NRK): Nina Løseth tok sin første seier i verdenscupen på sensasjonelt vis. Seieren er den første på kvinnesiden i alpint siden 2002.

Nina Løseth

HISTORISK SEIER: Nina Løseth vant slalåmrennet i Santa Caterina.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

– Det er helt fantastisk, strålte Løseth i seiersintervjuet etter rennet.

Jeg trodde ikke jeg skulle vinne. Jeg følte jeg hadde noen feil, men for en god følelse dette er. Jeg pushet så hardt jeg kunne, sa Løseth.

Nina Løseth ledet slalåmrennet i Santa Caterina før finaleomgangen, og stod alene på toppen i slutten av andre omgang. Men 26-åringen lot seg ikke stresse. Hun kjørte inn til bestetid også i andre omgang, og i mål var hun hele 1.12 sekunder foran Sarka Strachova fra Tsjekkia.

– Hvordan var det å se det grønne tallet i mål?

– Jeg ble litt sjokkert. Det er den fineste fargen i verden for en alpinist. Men krysser linja i full fart, full av adrenalin ... Det er den beste følelsen i verden. Det er på grunn av den grønnfargen at vi alpinister trener så hardt, sier Løseth til NRK.

Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.

VIDEO: Se Løseths seiersomgang her.

Stigende form denne sesongen

Sunnmørsjenta har denne sesongen vist stigende form etter at hun har vært plaget av skader gjennom store deler av karrieren.

– Jeg måtte bygge opp igjen selvtilliten, fortalte hun.

Nylig tok hun karrierebeste i både slalåm og storslalåm med en 3.- og en 2.-plass før hun tirsdag altså sikret sin aller første verdenscupseier.

Seieren er svært etterlengtet i det norske alpinmiljøet.

Andrine Flemmen er nemlig den kvinnelige alpinisten som står oppført med den siste norske verdenscupseieren for kvinner. Det skjedde i et storslalåmrenn i Sölden i 2002.

Da delte hun seieren med Nicole Hosp og Tina Maze.

Laster Twitter-innhold

Spådde seier

Flemmen spådde nylig i et intervju med NRK at Løseth snart ville ta sin aller første verdenscupseier.

Trine Bakke er forrige norske kvinne med en verdenscupseier i slalåm. Det skjedde i Maribor, 6. januar 2000

Norge hadde bare to seire i verdenscupen i slalåm på kvinnesiden før tirsdagens triumf i Italia. Begge har kommet med Trine Bakke. Det skjedde i Maribor i 2000 og i St. Anton i 1999.

Se Nina Løseths første omgang her. Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.

Siste nytt

 • Skandalescener i Hareide-tap

  Kampen ble stoppet i andre omgang da Union Berlins tilskuere kastet bluss på banen i europaligakampen mot Åge Hareides Malmö i Sverige. Politiet måtte bryte inn for å skille fansen.

  Lagene kom seg tilbake på banen, og i det 68. minutt scoret Sheraldo Becker og sikret tyskerne seieren. Malmö er sist i gruppe D, med null poeng.

  europaligaen
  Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
 • United slapp med skrekken

  Manchester United havnet under i første omgang mot kypriotiske Omonia Nikosia borte i Europaligaen, men slo tilbake etter pause. Først ved Marcus Rashford etter 53 minutter, så var Anthony Martial frempå 10 minutter senere, før Rashford igjen scoret bortelagets tredje.

  I det 85. minutt reduserte Omonia, hvor Mix Diskerud spilte 72 minutter, men United sikret tre viktige poeng. Real Sociedad leder fortsatt gruppe E, etter at de slo Sheriff Tiraspol 2–0 torsdag kveld.

  Manchester United
  Foto: AFP
 • Molde overbeviste

  Molde klatret til en andreplass i gruppe F i Serieligaen etter å ha slått den irske serielederen Shamrock Rovers 3-0 på hjemmebane. Ola Brynhildsen scoret Moldes første to mål, før Etzaz Hussain punkterte kampen i det 58. minutt.

  Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste