NRK Meny
Normal

Første norske seier på 14 år: – Den beste følelsen i verden!

SANTA CATERINA/OSLO (NRK): Nina Løseth tok sin første seier i verdenscupen på sensasjonelt vis. Seieren er den første på kvinnesiden i alpint siden 2002.

Nina Løseth

HISTORISK SEIER: Nina Løseth vant slalåmrennet i Santa Caterina.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

– Det er helt fantastisk, strålte Løseth i seiersintervjuet etter rennet.

Jeg trodde ikke jeg skulle vinne. Jeg følte jeg hadde noen feil, men for en god følelse dette er. Jeg pushet så hardt jeg kunne, sa Løseth.

Nina Løseth ledet slalåmrennet i Santa Caterina før finaleomgangen, og stod alene på toppen i slutten av andre omgang. Men 26-åringen lot seg ikke stresse. Hun kjørte inn til bestetid også i andre omgang, og i mål var hun hele 1.12 sekunder foran Sarka Strachova fra Tsjekkia.

– Hvordan var det å se det grønne tallet i mål?

– Jeg ble litt sjokkert. Det er den fineste fargen i verden for en alpinist. Men krysser linja i full fart, full av adrenalin ... Det er den beste følelsen i verden. Det er på grunn av den grønnfargen at vi alpinister trener så hardt, sier Løseth til NRK.

Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.

VIDEO: Se Løseths seiersomgang her.

Stigende form denne sesongen

Sunnmørsjenta har denne sesongen vist stigende form etter at hun har vært plaget av skader gjennom store deler av karrieren.

– Jeg måtte bygge opp igjen selvtilliten, fortalte hun.

Nylig tok hun karrierebeste i både slalåm og storslalåm med en 3.- og en 2.-plass før hun tirsdag altså sikret sin aller første verdenscupseier.

Seieren er svært etterlengtet i det norske alpinmiljøet.

Andrine Flemmen er nemlig den kvinnelige alpinisten som står oppført med den siste norske verdenscupseieren for kvinner. Det skjedde i et storslalåmrenn i Sölden i 2002.

Da delte hun seieren med Nicole Hosp og Tina Maze.

Laster Twitter-innhold

Spådde seier

Flemmen spådde nylig i et intervju med NRK at Løseth snart ville ta sin aller første verdenscupseier.

Trine Bakke er forrige norske kvinne med en verdenscupseier i slalåm. Det skjedde i Maribor, 6. januar 2000

Norge hadde bare to seire i verdenscupen i slalåm på kvinnesiden før tirsdagens triumf i Italia. Begge har kommet med Trine Bakke. Det skjedde i Maribor i 2000 og i St. Anton i 1999.

Se Nina Løseths første omgang her. Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg