NRK Meny
Normal

Her krangler tour-favorittene om hvem som skal dra: – Var ikke en meter å få

Stina Nilsson brukte Petter Northugs velkjente taktikk da hun nektet å dra - og deretter spurtslo Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg i dagens Tour de Ski-etappe.

Ingen hadde lyst til å gå i tet på dagens jaktstart for kvinner i Tour de ski.

Slik så det ut da løperne diskuterte hvem som skulle dra.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg skjønte fort at de to andre ikke var så interessert i å dra. Jeg hadde håpet de skulle dra litt på flatene, men det var liksom ikke en meter å få av Stina og Heidi, sier Ingvild Flugstad Østberg.

De tre beste så langt i Tour de Ski, Østberg, Heidi Weng og lederen Stina Nilsson, holdt seg samlet omtrent gjennom hele løpet på dagens 10-kilometer jaktstart.

Men det var Østberg som fikk den tunge jobben med å ligge fremst og dra, noe hun innrømmer hun tror hun kan ha tapt seieren på.

Nilsson ga klart tegn til at hun var fullstendig uinteressert i å legge seg fremst, mens Heidi Weng slet tydelig da hun i et par korte perioder prøvde å dra.

Dermed holdt de tre seg samlet med Østberg i front, og det var helt åpent da de kom opp på oppløpet. Men i spurt er akkurat nå Nilsson helt i egen klasse. Hun knuste de andre og gikk i først i mål med grei margin.

Stina Nilsson kjører strålende inne på oppløpet og knuser både Weng og Østberg i spurten. Weng kniper 2. plassen, mens Østberg blir nummer tre.
– Hun er den kvinnelige Petter Northug, sier NRKs kommentator Jann Post etter målgang.

«Kranglet» underveis

Underveis i løpet kunne det se ut som at løperne var uenige om hvem som skulle ligge fremst og dra. TV-bildene viste at de tre omtrent stoppet opp mens de diskuterte. Det fikk NRK-ekspert Torgeir Bjørn til å reagere.

– Nei, nå ødelegger de bare for seg selv, utbrøt han, og siktet til at de tapte tid til løperne som jaget bak.

Østberg forklarer hva som skjedde:

– Jeg inviterte til å få noe hjelp, men beskjeden fra Stina var at det ikke spilte noen rolle for henne om vi gikk fort eller sakte.

Heidi Weng sier hun rett og slett var altfor sliten til å ligge fremst.

– Ingvild gjorde omtrent hele jobben i dag. Jeg slet på halen omtrent hele veien. Jeg merket på det lille jeg dro at jeg var kjempesliten. Jeg klarte egentlig bare så vidt å holde følge. Det Ingvild gjorde i dag er så sykt respekt, sier hun.

Nilsson brukte Northug-taktikk

Nilsson holdt seg konsekvent like bak Østberg og Weng. Hun ga ingen tegn til å ville legge seg fremst etter diskusjonen heller.

– Jeg satset på mitt sterkeste kort, som er spurten. Jeg kan ikke holde den marsjfarten i distanserenn, og jeg er glad for måten det utviklet seg på, forklarer Nilsson.

Det er denne taktikken Petter Northug er blitt kjent for, og han har irritert på seg mange konkurrenter med denne metoden.

Både Weng og Østberg ønsket egentlig å holde så høy fart at de kunne riste av seg Nilsson, men det greide de aldri. Østberg sier hun ganske tidlig skjønte at slaget var tapt på grunn av måten løpet utviklet seg på.

– Jeg tenkte jeg fikk bare gå så fort som jeg kunne og bli nummer tre til slutt. Jeg var egentlig fornøyd med det, sier hun.

Dermed leder Nilsson fortsatt Tour de Ski så langt, med Weng på andreplass og Østberg på tredjeplass.

Siste nytt

  • Rekordtangering i VM

    Saudi-Arabias andre straffespark i VM-møtet med Egypt mandag var det 18. i VM-sluttspillet i Russland. Det er tangering av den gjeldende rekorden, melder NTB.

  • Ruud utslått i Wimbledon-kvalik

    Casper Ruud er utslått av Wimbledon-turneringen i tennis. Franske Antoine Hoang ble for sterk i 1. kvalifiseringsrunde mandag. Kampen i London endte med Ruud-tap 4-6, 5-7, melder NTB.

    Casper Ruud
    Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Fotball-VM: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
Fotball-VM: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018 Iran - Portugal og Spania - Marokko og eliteserien Odd-Brann 2.omgang