Hopp til innhold

Nilsen VM-dronning etter nytt VM-gull: – Skal gå som Marit Bjørgen

Vilde Nilsen tok gull under 10 kilometeren i Ski-VM for parautøvere i Östersund. Det var 22-åringens tredje medalje i VM-et.

– Det var helt fantastisk. Jeg trodde jeg hadde minst sjanse i dette rennet, så jeg var veldig nervøs, sier gullvinneren til NRK etter målgangen.

Natalie Wilkie tok sølvet 34 sekunder bak en overlegen Nilsen. Sydney Peterson tok bronsen.

– I dag bestemte jeg meg for at i dag skal jeg gå som Marit Bjørgen, og prøve å gjenskape så rå hun er. I dag følte jeg meg sterk og rå som Marit, forteller Nilsen.

Under 10-kilometeren for stående utøvere i Sverige var det til slutt Nilsen som sikret gullet, men hun fikk hard konkurranse de første kilometerne.

Ved første måling på en kilometer lå forhåndsfavoritten fem sekunder bak Liashenko fra Ukraina.

På 3.5 kilometer var Nilsen i ledelsen. Fra det punktet økte den norske skiløperen ledelsen for hvert stavtak. Ved 7.5 kilometer hadde Nilsen økt ledelsen med 27 sekunder.

– For et løp av Vilde! Det er helt strålende. Ingen er i nærheten, var dommen fra NRK-kommentator Pål Thomassen.

I mål kunne Nilsen juble for nok et gull og sin tredje medalje dette VM-et. Langrennsløperen tok også gull på 18-kilometeren i og sølv på sprinten i Östersund.

Siste nytt

 • Alcaraz viser kjempeform – klar for semifinale

  Carlos Alcaraz er enn så lenge i rute til å forsvare tittelen i Masters1000-turneringen Miami Open. Torsdag slo han amerikanske Taylor Fritz i kvartfinalen.

  Det gjorde den 19 år gamle verdenseneren med settsifrene 6-4, 6-2. Spanjolen danket dermed ut det siste hjemmehåpet i turneringen i Miami. Fra før har Tommy Paul lidd samme skjebne. Begge de to amerikanerne bor i Florida.

  Torsdagens møte var det første mellom Alcaraz og Fritz.

  – Jeg spiller mot den beste i verden, så man kan ikke misse egen serve i åpningen av hvert sett. Han gir deg ingenting gratis, sa Fritz etter tapet. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste