Hopp til innhold

Nilsen fryktet for helsa – tok sølv etter uvanlig grep

Vilde Nilsen havnet i spurtduell mot Natalie Wilkie i sprintfinalen under ski-VM for parautøvere. På oppløpet måtte hun akkurat gi tapt for den regjerende olympiske mesteren.

– Jeg tror jeg kunne tatt gull om oppløpet var et par meter lenger, sier Nilsen.

Sølv til den norske 22-åringen, som mistet mye av gullmuligheten i utforbakken før stadion. Et væromslag i Östersund hadde gjort deler av løypa isglatt, og Nilsen ba banemannskapene ta grep før finalen.

– Jeg ba Emilie (Hagen, trener) om å be de om å rake snøen så det ikke var så ufattelig glatt, sier tromsøværingen til NRK.

Nilsen har lineær sklerodermi i den ene foten, noe som gjør det vanskeligere for henne i utforkjøringer. Dermed gikk de frivillige ut med hageraker. Et uvanlig, men viktig grep for hennes løp.

– Jeg var veldig på at de måtte ordne det før finalen, hvis ikke har jeg ikke sjanse i utforkjøringen, sier Nilsen.

– Det var av sikkerhetsgrunner. Faller man i svingen der, kan det gå stygt utover resten av mesterskapet. Jeg vil heller tenke på helsa enn å gjøre alt for å få gull, fortsetter hun.

Wilkie og Nilsen måtte ta opp jakten på Sydney Peterson ut fra start, som på grunn av sin funksjonsnedsetting startet med et lite forsprang i finalen.

Nilsen tok gull på 18 kilometer klassisk på søndag, og var godt fornøyd med sølv denne gangen.

– I dag gikk det over all forventning. Det er ikke min type føre i dag. Det er glatt og vanskelig å akselerere i svingene. Etter prologen tenkte jeg at jeg skulle være glad om jeg i det hele tatt tok medalje, sier hun til NRK.

I herreklassene klarte hverken Kjartan Haugen eller Thomas Oxaal å ta seg videre fra semifinalene.

Vilde Nilsen
Foto: KARL NILSSON / Karl Nilsson

Siste nytt

 • Norges bronsevinner forlot pallen for tidlig: – Ikke vant til slike ting

  Kajsa Vickhoff Lie (24) innrømmer novisetakter på VM-podiet etter bronsen i super-G. Hun begynte å gå lenge før seremonien var over.

  Episoden i målområdet i Méribel var helt uskyldig. Bærumsalpinisten tuslet ikke mange meter før hun oppdaget glippen.

  Den oppsto før både gaver og blomster var delt ut. Heller ikke Italias nasjonalsang til ære for nybakt verdensmester Marta Bassino var avspilt.

  – Jeg er ikke vant til slike ting og trodde at det var ferdig. Jeg må få litt mer erfaring, sa Vickhoff Lie lattermildt til NTB onsdag kveld.

  (NTB)

  Kajsa Vickhoff Lie
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Zuccarello med assist og tap i møte med gamleklubben

  Mats Zuccarello og Minnesota Wild var aldri i nærheten av seier da laget besøkte Dallas Stars. Nordmannen noterte seg likevel for én assist.

  Den første perioden ble målløs, men med en pangåpning på andre periode ledet Stars 3–0 etter halvspilt periode.

  Zuccarellos rekkekamerat Joel Erikson Ek reduserte mot slutten av perioden etter en assist fra nordmannen, men reduseringen hjalp lite.

  I kampens tredje og siste periode holdt Dallas-keeper Jake Oettinger buret rent, og litt over to minutter før slutt kunne Roope Hintz sette pucken i åpent mål ettersom Wild hadde tatt ut sin keeper.

  Wild ligger nå på en niende plass i Western Conference. (NTB)

  Zuccarello
  Foto: Tony Gutierrez / AP
 • Fulham tok siste plass i FA-cupens åttedelsfinale

  Fulham vant 3-2 borte over Sunderland i onsdagens omkamp i FA-cupen og tok siste plass i åttedelsfinalen. Der venter Leeds. Harry Wilson, Andreas Pereira og Layvin Kurzawa var målscorerne til London-laget, mens Jack Clarke og Jewison Bennette sørget for målene til Sunderland.

  – Vi har jobbet hardt for å nå dette nivået og skape en vinnermentalitet. Med ni endringer i laget visste vi at det ikke ville bli vår beste kamp, men jeg er fornøyd, sa Fulham-manager Marco Silva, som måtte se kampen fra tribuneplass på grunn av en disiplinærstraff.

  Fulham-jubel
  Foto: Owen Humphreys / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste