NRK Meny
Normal

Nike bryter med superstjerne etter homohets

Utstyrsgiganten Nike sier opp sin sponsoravtale med proffbokseren Manny Pacquiao etter hans krenkende uttalelser om homofile.

Manny Pacquiao

BOKSESTJERNE: Manny Pacquiao er en av verdens største boksestjerner, om ikke den største som fortsatt er aktiv.

Foto: JANIS ALANO / Reuters

Filippineren, som er en av boksingens superstjerner, skapte store bølger da han uttalte at homoseksuelle par er «verre enn dyr».

– Det er sunn fornuft. Ser du dyr pare med samme kjønn? Dyr er bedre fordi de kan skille mann fra kvinne, sa Pacquiao blant annet i et intervju vist på den lokale TV-kanalen TV5, ifølge The Telegraph.

Kaller det «motbydelig»

Klippet ble også publisert på Facebook-siden til Bilang Pilipino, som er en side for TV5s valgdekning. Videosnutten er sett av flere millioner og den filippinske folkehelten har skapt storm i hjemlandet. Og Nike som har noen av sportsverdens største sponsorrater stempler uttalelsene som «motbydelige».

– Nike motsetter seg sterkt diskriminering av alle typer, og vi har i langt tid støttet og stått opp for rettighetene til LGBT-fellesskapet (lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner). Vi har ikke lenger et samarbeid med Manny Pacquiao, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Har beklaget

Pacquiao, som er dypt religiøs katolikk, har beklaget uttalelsene han kom med i et filippinsk TV-intervju.

– Jeg er lei for at jeg sammenlignet homoseksuelle med dyr. Jeg håper de jeg såret kan tilgi meg, sa han i en uttalelse via Instagram.

Pacquiao stiller i mai til valg hjemme på Filippinene i håp om å bli valgt inn i senatet. Først skal han bokse sin siste kamp.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk