NRK Meny
Normal

Nike bryter med superstjerne etter homohets

Utstyrsgiganten Nike sier opp sin sponsoravtale med proffbokseren Manny Pacquiao etter hans krenkende uttalelser om homofile.

Manny Pacquiao

BOKSESTJERNE: Manny Pacquiao er en av verdens største boksestjerner, om ikke den største som fortsatt er aktiv.

Foto: JANIS ALANO / Reuters

Filippineren, som er en av boksingens superstjerner, skapte store bølger da han uttalte at homoseksuelle par er «verre enn dyr».

– Det er sunn fornuft. Ser du dyr pare med samme kjønn? Dyr er bedre fordi de kan skille mann fra kvinne, sa Pacquiao blant annet i et intervju vist på den lokale TV-kanalen TV5, ifølge The Telegraph.

Kaller det «motbydelig»

Klippet ble også publisert på Facebook-siden til Bilang Pilipino, som er en side for TV5s valgdekning. Videosnutten er sett av flere millioner og den filippinske folkehelten har skapt storm i hjemlandet. Og Nike som har noen av sportsverdens største sponsorrater stempler uttalelsene som «motbydelige».

– Nike motsetter seg sterkt diskriminering av alle typer, og vi har i langt tid støttet og stått opp for rettighetene til LGBT-fellesskapet (lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner). Vi har ikke lenger et samarbeid med Manny Pacquiao, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Har beklaget

Pacquiao, som er dypt religiøs katolikk, har beklaget uttalelsene han kom med i et filippinsk TV-intervju.

– Jeg er lei for at jeg sammenlignet homoseksuelle med dyr. Jeg håper de jeg såret kan tilgi meg, sa han i en uttalelse via Instagram.

Pacquiao stiller i mai til valg hjemme på Filippinene i håp om å bli valgt inn i senatet. Først skal han bokse sin siste kamp.

Siste nytt

 • Lie og Løvberg til semifinale

  Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.

  Lie
  Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow / NTB scanpix
 • Kombinertgutta må hente inn ledelse

  Beste norske under hopprennet i Ramsau ble Jarl Magnus Riiber på en syvendeplass. Han ligger 18 sekunder bak leder Taihei Kato før langrennet.

  Verdenscupleder Espen Andersen går ut som nummer ni, tjue sekunder bak Kato.

  Finland Nordic Combined
  Foto: Heikki Saukkomaa / AP
 • 3.-plass på Mowinckel

  Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en suveren 3.-plass under dagens Super-G i Val d'Isere i Frankrike. Hun kom 39 hundredeler bak vinneren Lindsey Vonn. 25-åringen jubler i målområdet. Italienske Sofia Goggia tok andreplassen.

  Solid av Ragnhild Mowinckel

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 med Schau og Aune
EM svømming
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
Sport i dag
NRK Sport direkte: Sport i dag