Nigeriansk presse mot Boko Haram

Nigerianske journalister i fotball-VM viste sin motstand mot islamistgruppen Boko Haram da de dekket lørdagens kamp mot Bosnia. Nigerianerne var iført T-skjorter med slagordet «Verden står sammen mot Boko Haram» og flaggene til Nigeria og Bosnia-Hercegovina.

– Vi føler at dette er en god måte å vise verden hva nigerianere gjør for å fjerne denne trusselen fra samfunnet vårt, sa Eneka Odikpo, journalist i Radio Nigeria, til Reuters.

Boko Haram, som betyr «vestlig utdannelse er en synd», har stått bak en rekke voldelige aksjoner. Mest kjent er bortføringen av minst 200 skolejenter i april.

Siste nytt

 • Ingen hockeystreik

  Etter forhandlinger hos riksmekleren mandag er det klart at det ikke blir noen hockeystreik. LO-forbundet, NISO og NHO Idrett/Abelia har kommet til enighet. Konflikten gjelder minstelønn til utøvere med proffkontrakt i ishockey og håndball. – På vegne av våre utøvere og medlemmer er vi veldig godt fornøyd med resultatet, sier NISOs forbundsleder, Joachim Walltin til NTB.

  Storhamar
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Zlatan årets angriper i Sverige

  For 13. gang ble Zlatan Ibrahimovic kåret til årets angriper i svensk fotball.

  37-åringen fikk prisen på den svenske fotballgallaen mandag, men var ikke fornøyd med antallet priser han har skaffet seg.

  Zlatan
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Sport i dag: VM sjakk 2018
VM sjakk: Parti 4 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana