- Skiforbundet flytter grenser

Generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF), Inge Andersen, innrømmer at skiforbundets avtale med Red Bull er en ny utvikling i norsk idretts sponsorarbeid.

Video Inge Andersen om Red Bull

– Jeg ser at skiforbundet har flyttet noen grenser i denne saken og jeg antar de har hatt grundige diskusjoner internt før de inngikk avtalen, sier generalsekretæren i Norges Idrettsforbund (NIF) til NRK.

Inge Andersen

Generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF), Inge Andersen, sier han antar at skiforbundet har hatt grundige diskusjoner før de inngikk samarbeidet med Red Bull.

Foto: Solum, Stian Lysberg, Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Petter Northug

Nå sponser Red Bull hele langrennslandslaget, ikke bare Petter Northug.

Foto: DEAN TREML / AFP

Mandag ble Norges Skiforbund (NSF) og Red Bull enige om en sponsoravtale slik at energidrikkprodusenten blir hele langrennslandslagets leverandør. Dermed er hele landslaget nå forpliktet til å promotere Red Bull.

Hva synes du om at en energidrikk som Red Bull sponser hele langrennslandslaget? Diskutér nederst i saken!

Andersen synes imidlertid det er positivit at flere enn Petter Northug får nyte godt av pengene fra energidrikkprodusenten.

– Det er positivt for Norges Skiforbund (NSF) at de får styrket sitt landslagsarbeid og at ikke bare enkeltuttøvere skummer fløten av det landslagene har bygget opp gjennom mange år, sier Andersen.

Inge Andersen har hele tiden vært kritisk til Red Bull som sponsor på grunn av koffeininnholdet og energidrikkens forbindelser til alkohol. Det synet endrer han ikke.

– Det er definitivt verdidillemmaer her og jeg står for alt det jeg tidligere har sagt om dette.

Hva synes du om at en energidrikk som Red Bull sponser hele langrennslandslaget? Diskutér her!

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9