NRK Meny
Normal

- Skiforbundet flytter grenser

Generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF), Inge Andersen, innrømmer at skiforbundets avtale med Red Bull er en ny utvikling i norsk idretts sponsorarbeid.

Video Inge Andersen om Red Bull

– Jeg ser at skiforbundet har flyttet noen grenser i denne saken og jeg antar de har hatt grundige diskusjoner internt før de inngikk avtalen, sier generalsekretæren i Norges Idrettsforbund (NIF) til NRK.

Inge Andersen

Generalsekretær i Norges Idrettsforbund (NIF), Inge Andersen, sier han antar at skiforbundet har hatt grundige diskusjoner før de inngikk samarbeidet med Red Bull.

Foto: Solum, Stian Lysberg, Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Petter Northug

Nå sponser Red Bull hele langrennslandslaget, ikke bare Petter Northug.

Foto: DEAN TREML / AFP

Mandag ble Norges Skiforbund (NSF) og Red Bull enige om en sponsoravtale slik at energidrikkprodusenten blir hele langrennslandslagets leverandør. Dermed er hele landslaget nå forpliktet til å promotere Red Bull.

Hva synes du om at en energidrikk som Red Bull sponser hele langrennslandslaget? Diskutér nederst i saken!

Andersen synes imidlertid det er positivit at flere enn Petter Northug får nyte godt av pengene fra energidrikkprodusenten.

– Det er positivt for Norges Skiforbund (NSF) at de får styrket sitt landslagsarbeid og at ikke bare enkeltuttøvere skummer fløten av det landslagene har bygget opp gjennom mange år, sier Andersen.

Inge Andersen har hele tiden vært kritisk til Red Bull som sponsor på grunn av koffeininnholdet og energidrikkens forbindelser til alkohol. Det synet endrer han ikke.

– Det er definitivt verdidillemmaer her og jeg står for alt det jeg tidligere har sagt om dette.

Hva synes du om at en energidrikk som Red Bull sponser hele langrennslandslaget? Diskutér her!

Siste nytt

 • Danmark straffes etter tilskuerbråk

  Det danske fotballforbundet har fått en bot på 20.000 dollar etter at FIFA mener danske tilskuere har oppført seg dårlig under fotball-VM i Russland. Tilskuerne skal blant annet ha kastet gjenstander og ha hatt med seg et banner med upassende tekst.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS-FANS
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Uavgjort på Aspmyra

  Sandefjord scoret sitt første på 705 minutter på bortebane mot Bodø/Glimt. Men Kastratis mål holdt ikke til seier. Jose Angel utliknet for Glimt før pause. Kampen endte 1–1

  Eliteserien fotball 2018. Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Første seier til Rekdal

  Kjetil Rekdal ble ansatt i Start for å redde sørlendingene fra nedrykk. Mot Kristiansund fikk Start sin første seier under sin nye trener. Rekdals gutter vant 2–0 på Sør Arena.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Kristiansund.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal