Nibalis utforkjøring sjokkerer igjen: – Vakkert å se på

Eurosport-kommentator Arild Eriksen sitter ytterst på stolen når Vincenzo Nibali kjører utfor.

Vincenzo Nibali

RÅTASS: Vincenzo Nibali avgjør årets siste monument i utforkjøringen ned fra Civiglio.

Foto: LUCA BETTINI / Afp

Søndag kjørte Vincenzo Nibali først i mål i Lombardia rundt, og tok dermed Italias første seier i et monument siden Damiano Cunego vant det samme rittet i 2008.

Det gjorde Nibali med et ellevilt rykk da syklistene skulle ned fra Civiglio, og i nedoverbakkene var det ingen som klarte å følge italieneren. Dermed kunne han sykle alene i mål i Como, 21 sekunder foran Daniel Moreno.

Arild Eriksen kommenterte rittet for Eurosport, og er svært imponert over italieneren.

– Det som er ekstra imponerende her er at de andre som satt sammen med Nibali er fullstendig klar over hans utforegenskaper, og var nok oppmerksomme på at han kunne finne på noe, men allikevel makter de ikke å følge når han først går.

– Hjertet hopper over et slag

Han forteller at det er en todelt opplevelse å se Nibali kjøre nedover. Det er både en estetisk nytelse, men også nervepirrende.

– Når det går så sømløst, som det tidvis gjorde for Nibali i går, så er det vakkert å se på. Samtidig, når han får en liten sleng eller bakhjulet slipper littegrann, så ser du at han kanskje kjører litt over grensen. Da hopper hjertet over et lite slag eller to, begynner han og fortsetter.

– Måten har kryper sammen på, og setter seg ned på overrøret på sykkelen. Hvordan han har høy hastighet i en meget teknisk utforkjøring. Det er vakkert å se på.

Stoler på egne ferdigheter

Nibali selv ble spurt om utforkjøringen i går, men uten å klare å forklare hva det er som gjør han så god.

– Jeg kan ikke forklare hvordan jeg kjører utfor. Enten har du det, eller så har du det ikke, tror jeg. Som utforkjører er Sagan enda galere enn meg, jeg forsøker i alle fall å beholde rom for feil, sa Nibali til Gazzetta etter seieren.

Eriksen forsøker seg imidlertid på en forklaring.

– Han stoler 100 prosent på ferdighetene sine. Han har bakgrunn fra mountainbike, så han kan ta svingene veldig bra. Du ser hvordan har sitter på sykkelen, tyngdeoverføringen i svingene, hvordan han skyter fart ut av svingene, sier han, men innrømmer at spenningsnivået er høyt når han ser den spektakulære kjøringen.

– Jeg sitter helt på tuppen stolen ja. Også fordi det hadde vært dårlig vær, så enkelte steder lå det litt vann i veien, og du vet at hjulet lett kan slippe i en sving.

Nibali skaffet seg en luke i utforkjøringen som gjorde at han kunne sykle i mål 21 sekunder foran Daniel Moreno.

Sportsnyheter

Marerittstart for Polen og Lewandowski: – En gedigen skuffelse

En nær usynlig stjernespiss, rødt kort og hardt kritisert forsvar. Det ble en helsvart aften i St. Petersburg for Polens EM-håp.

Ingen har scoret fra denne distansen i EM på 40 år: – Er det mulig?!

Alt handlet om tsjekkiske Patrik Schick da Skottland spilte sin første mesterskapskamp på 23 år. Prestasjonen er historisk.

Siste nytt

 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Snart kan 5.000 gå på fotballkamp

  Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

  Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal