NRK Meny
Normal

Nibalis utforkjøring sjokkerer igjen: – Vakkert å se på

Eurosport-kommentator Arild Eriksen sitter ytterst på stolen når Vincenzo Nibali kjører utfor.

Vincenzo Nibali

RÅTASS: Vincenzo Nibali avgjør årets siste monument i utforkjøringen ned fra Civiglio.

Foto: LUCA BETTINI / Afp

Søndag kjørte Vincenzo Nibali først i mål i Lombardia rundt, og tok dermed Italias første seier i et monument siden Damiano Cunego vant det samme rittet i 2008.

Det gjorde Nibali med et ellevilt rykk da syklistene skulle ned fra Civiglio, og i nedoverbakkene var det ingen som klarte å følge italieneren. Dermed kunne han sykle alene i mål i Como, 21 sekunder foran Daniel Moreno.

Arild Eriksen kommenterte rittet for Eurosport, og er svært imponert over italieneren.

– Det som er ekstra imponerende her er at de andre som satt sammen med Nibali er fullstendig klar over hans utforegenskaper, og var nok oppmerksomme på at han kunne finne på noe, men allikevel makter de ikke å følge når han først går.

– Hjertet hopper over et slag

Han forteller at det er en todelt opplevelse å se Nibali kjøre nedover. Det er både en estetisk nytelse, men også nervepirrende.

– Når det går så sømløst, som det tidvis gjorde for Nibali i går, så er det vakkert å se på. Samtidig, når han får en liten sleng eller bakhjulet slipper littegrann, så ser du at han kanskje kjører litt over grensen. Da hopper hjertet over et lite slag eller to, begynner han og fortsetter.

– Måten har kryper sammen på, og setter seg ned på overrøret på sykkelen. Hvordan han har høy hastighet i en meget teknisk utforkjøring. Det er vakkert å se på.

Stoler på egne ferdigheter

Nibali selv ble spurt om utforkjøringen i går, men uten å klare å forklare hva det er som gjør han så god.

– Jeg kan ikke forklare hvordan jeg kjører utfor. Enten har du det, eller så har du det ikke, tror jeg. Som utforkjører er Sagan enda galere enn meg, jeg forsøker i alle fall å beholde rom for feil, sa Nibali til Gazzetta etter seieren.

Eriksen forsøker seg imidlertid på en forklaring.

– Han stoler 100 prosent på ferdighetene sine. Han har bakgrunn fra mountainbike, så han kan ta svingene veldig bra. Du ser hvordan har sitter på sykkelen, tyngdeoverføringen i svingene, hvordan han skyter fart ut av svingene, sier han, men innrømmer at spenningsnivået er høyt når han ser den spektakulære kjøringen.

– Jeg sitter helt på tuppen stolen ja. Også fordi det hadde vært dårlig vær, så enkelte steder lå det litt vann i veien, og du vet at hjulet lett kan slippe i en sving.

Nibali skaffet seg en luke i utforkjøringen som gjorde at han kunne sykle i mål 21 sekunder foran Daniel Moreno.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal