Nibalis utforkjøring sjokkerer igjen: – Vakkert å se på

Eurosport-kommentator Arild Eriksen sitter ytterst på stolen når Vincenzo Nibali kjører utfor.

Vincenzo Nibali

RÅTASS: Vincenzo Nibali avgjør årets siste monument i utforkjøringen ned fra Civiglio.

Foto: LUCA BETTINI / Afp

Søndag kjørte Vincenzo Nibali først i mål i Lombardia rundt, og tok dermed Italias første seier i et monument siden Damiano Cunego vant det samme rittet i 2008.

Det gjorde Nibali med et ellevilt rykk da syklistene skulle ned fra Civiglio, og i nedoverbakkene var det ingen som klarte å følge italieneren. Dermed kunne han sykle alene i mål i Como, 21 sekunder foran Daniel Moreno.

Arild Eriksen kommenterte rittet for Eurosport, og er svært imponert over italieneren.

– Det som er ekstra imponerende her er at de andre som satt sammen med Nibali er fullstendig klar over hans utforegenskaper, og var nok oppmerksomme på at han kunne finne på noe, men allikevel makter de ikke å følge når han først går.

– Hjertet hopper over et slag

Han forteller at det er en todelt opplevelse å se Nibali kjøre nedover. Det er både en estetisk nytelse, men også nervepirrende.

– Når det går så sømløst, som det tidvis gjorde for Nibali i går, så er det vakkert å se på. Samtidig, når han får en liten sleng eller bakhjulet slipper littegrann, så ser du at han kanskje kjører litt over grensen. Da hopper hjertet over et lite slag eller to, begynner han og fortsetter.

– Måten har kryper sammen på, og setter seg ned på overrøret på sykkelen. Hvordan han har høy hastighet i en meget teknisk utforkjøring. Det er vakkert å se på.

Stoler på egne ferdigheter

Nibali selv ble spurt om utforkjøringen i går, men uten å klare å forklare hva det er som gjør han så god.

– Jeg kan ikke forklare hvordan jeg kjører utfor. Enten har du det, eller så har du det ikke, tror jeg. Som utforkjører er Sagan enda galere enn meg, jeg forsøker i alle fall å beholde rom for feil, sa Nibali til Gazzetta etter seieren.

Eriksen forsøker seg imidlertid på en forklaring.

– Han stoler 100 prosent på ferdighetene sine. Han har bakgrunn fra mountainbike, så han kan ta svingene veldig bra. Du ser hvordan har sitter på sykkelen, tyngdeoverføringen i svingene, hvordan han skyter fart ut av svingene, sier han, men innrømmer at spenningsnivået er høyt når han ser den spektakulære kjøringen.

– Jeg sitter helt på tuppen stolen ja. Også fordi det hadde vært dårlig vær, så enkelte steder lå det litt vann i veien, og du vet at hjulet lett kan slippe i en sving.

Nibali skaffet seg en luke i utforkjøringen som gjorde at han kunne sykle i mål 21 sekunder foran Daniel Moreno.

Sportsnyheter

Britain Soccer Premier League

Lagkameraten beinet ballen i eget nett – Firmino holdt liv i Liverpool-håpet

Premier League-sesongen svinner hen, det samme så Liverpools drøm om mesterligaen neste år ut til å gjøre. Så leverte Roberto Firmino to uhyre viktige mål.

Siste nytt

 • Tung tid for Evjen

  Innhoppet på 19 minutter mot Groningen torsdag var fotballproffen Håkon Evjens første minutter på nesten tre måneder. Han kaller sesongen frustrerende.

  – Det er ikke noe å legge skjul på. Det er veldig kjedelig å ikke få spille. Men jeg får ikke gjort noe med det, og må bare jobbe hardt og ta sjansen når den byr seg, sier AZ Alkmaar-spilleren til NTB.

  Unggutten herjet for Bodø Glimt i 2019-sesongen med 13 mål på 29 kamper. En retur til de gulkledde er ikke noe som er planen med det første.

  bXUlp1PEypo
  Foto: EXPA/ Florian Schroetter / NTB
 • Uavklart rundt kontrakt for Stöckl

  Alexander Stöckl runder i disse dager ti år som trener for de norske hoppgutta. Østerrikeren satser på en kontraktsavklaring før sesongen starter.

  I 2017 skrev Stöckl ny kontrakt som norsk trener på hopplandslaget. Den binder ham til ut 2021/22-sesongen. Østerrikeren har ledet de norske hoppgutta siden 2011.

  – Jeg har egentlig ikke tenkt over det. Det er vanskelig å svare på det nå. Jeg er fortsatt veldig motivert, sier Stöckl til NTB.

  pX0slgCNWF8
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Johnsen helt i Italia

  Venezia og Dennis Johnsen slo ut Chievo fra kvartfinalen i kampen om opprykk til Serie A.

  Johnsen blei bytta inn etter 55 minutt og scoret det avgjørende 3-2-målet.

  I semifinalen venter Lecce som endte på plassen over Venezia i ligaspillet.

  U21-landskamp i fotball, Norge - Aserbadsjan 1 - 1
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal