Nibali vant da internett forsvant

Det ble full forvirring da Katjusja meldte at Vincenzo Nibali vant dagens etappe. På grunn av internettproblemer i Oman tok det lang tid før noen fikk bekreftet det.

CYCLING-OMAN-TOUR

TØFF ETAPPE: Dagens etappe var riktignok like lang som gårsdagens, men betydelig tøffere. Avslutningen hadde en syv kilometer lang stigning.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Internettforbindelsen forsvant på den syv kilometer lange stigningen i avslutningen oppover Jabal Al-Akhdhar. Det hersket lenge tvil om hvem som egentlig vant.

Team Katjusja meldte et kvarter ett målgang at Astana-rytter Vincenzo Nibali vant. Det ble senere bekreftet av arrangøren. Edvald Boasson Hagen kjempet seg inn til en tiendeplass ett minutt og ti sekunder Nibali. Dermed mistet nordmannen sammenlagtledelsen.

Det har ofte vært en utfordring med internettforbindelsen opp Green Mountain i Oman. I den fjerde etappen i dag var det ikke et unntak. Det fikk flere til å reagere på sosiale medier.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Har ofte slitt med internettforbindelsen

I tidligere utgaver av Tour of Oman var det ikke internettilgang på fjellet opp Jabal Al-Akhdhar. Derfor måtte man vente i over en time før man fikk vite resultatet.

Over 45 minutter etter at Nibali syklet over mållinjen meldte arrangøren at italieneren hadde vunnet.

Vincenzo Nibali vant etappen foran Romain Bardet og Jakob Fuglsang. Dermed leder Nibali sammenlagt foran Edvald Boasson Hagen, som syklet inn til en tiende plass.

Dagens etappe fra Tour of Oman startet i Oasis Muscat og ble avsluttet i Jabal Al-Akhdhar.

CYCLING-OMAN-TOUR

STIGNING PÅ SLUTTEN: Det er syv kilometer med stigning på slutten av den fjerde etappen fra Oasis Muscat til Jabal Al-Akhdhar.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Fjelletappen for tøff for nordmennene

Under flotte omgivelser og sterk solskinn stakk tetgruppen med hele ti ryttere ifra tidlig. Forspranget økte gradvis og da 130 kilometer var passert hadde tetgruppen et forsprang på hele tre minutter og 40 sekunder.

Rytterne så ut til å nyte de få, korte og flate strekningene i den ellers knalltøffe fjelletappen.

Da det gjensto i underkant av 20 kilometer skrudde tetgruppen på ti personer opp tempoen. Simone Antonini, Robert Stenuit og Stijn Steels var blant de som hang med helt inn til slutt.

Den fjerde etappen av touren var like lang som gårsdagens etappe på 177 km, men med en vesentlig tøffere avslutning. Fjelletappen i ørkenlandet hadde en syv kilometer lang stigning på slutten.

Laster Twitter-innhold

På onsdag knuste Edvald Boasson Hagen konkurrentene i den andre etappen i Tour of Oman. Igår vant Alexander Kristoff den tredje etappen i en intens spurtduell. I dag ble fjelletappen for tøff for nordmennene.

Siste nytt

 • Årsbeste av Isene i diskos

  Ola Stunes Isene viste god form i diskosringen under Muliglekene i friidrett i Jessheim søndag. 63,82 var både banerekord og klar norsk årsbeste.

  Isene hadde også gyldige kast på 61,28 og 60,80 i søndagens stevne. Vinnerresultatet var snaut fire meter bak hans personlige rekord fra i fjor.

  I stevnet som ble avviklet med strenge smittevernregler måtte Isene blant annet hente diskosen selv etter sine kast, skriver Norges Friidrettsforbund på sitt nettsted.

  Isene
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
 • Carlsen tok første stikk mot So

  Magnus Carlsen vant de to første hurtigsjakkpartiene i kvartfinalen mot Wesley So i onlineturneringen Rapid Challenge, og amerikaneren ga opp.

  Dermed tok Carlsen første stikk i kvartfinaleduellen som utkjempes i best av tre kamper.

  Kampen mellom Carlsen og So fortsetter tirsdag. Dersom So vinner og det står 1-1, avgjøres det hele i siste kamp onsdag.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Hummels usikker før toppkampen

  Mats Hummels måtte ut ved pause da Borussia Dortmund vant i Wolfsburg lørdag. Nå er stopperkjempen usikker før tirsdagens storkamp mot Bayern München.

  – Mats har problemer med hælsenen. Det er et problem han har slitt med en stund, men vi håper at han kan spille tirsdag, sa sportsdirektør Michael Zorc.

  Bayern München topper tabellen fire poeng foran Borussia Dortmund med sju kamper igjen å spille.

  D6qE6snBSYw
  Foto: Michael Sohn / Michael Sohn

Sendeplan

Kl. Program Kanal