NRK Meny
Normal

Nibali forsvarte ledertrøya med glans

Vincenzo Nibali mistet viktige hjelperyttere før den avgjørende stigningen på den 13. etappen i Tour de France, men viste kjempekrefter da han tok sin tredje etappeseier i årets ritt.

Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali viste kjempekrefter på den 13. etappen i Tour de France.

Foto: Peter Dejong / Ap

Vincenzo Nibali måtte forsvare den gule ledetrøya mer eller mindre alene på den 13. etappen i Tour de France. Hjelperytterne Jakob Fuglsang, Lieuwe Westra og Michele Scarponi falt alle av før den siste stigningen, og Nibali måtte selv ta ansvar da sammenlagtutfordrerne forsøkte å legge press på italieneren.

Og det klarte Nibali med glans. Alejandro Valverde dro til opp den avgjørende utenfor kategori-stigningen, og ingen i ledergruppa var villig til å hjelpe Nibali. Italieneren dro til, kom seg opp i ryggen fra Valverde, og rykket noen kilometer senere fra spanjolen.

Nibali kom seg opp til lederdouen Leopold König og Rafal Majka og rykket også fra de to. Dermed kunne italieneren sykle i mål i ensom majestet, ti sekunder foran König og Majka.

– Målet i dag var å ta sekunder på mine nærmeste konkurrenter Porte og Valverde, Porte falt av tidlig, så da var det bare Valverde igjen, sa en lykkkelig Nibali etter etappen.

Porte sprakk totalt

Richie Porte lå på andreplass før dagens etappe, men sviktet totalt opp den siste stigningen. Porte slapp tidlig, og kom i mål nesten ni minutter bak Nibali.

Alejandro Valverde kom i mål femti sekunder bak Nibali, og ligger dermed 3.37 bak Nibali i sammendraget på andreplass. Thibaut Pinot kom like bak Valverde,. og er nå på fjerdeplass i sammendraget.

Roman Bardet kom i mål noen sekunder bak Valverde. Med det forsvarte han den hvite ungdomstrøya, samtidig som han gikk opp til tredjeplass i sammendraget, 4.24 bak Nibali.

Alexander Kristoff tok det rolig på dagens etappe, og kom i mål på 128. plass, 38.38 bak Nibali.

Varmen tok Navarro

13. etappe var på forhånd utpekt som en knallhard etappe, og det fikk rytterne merke. Lange, bratte stigninger og høye temperaturer skapte sprekker i feltet, og flere ryttere måtte bryte.

Arthur Vichot var den første som måtte bite i gresset på dagens etappe etter seks mil. Daniel Navarro, niendemann fra i fjor, var den neste som måtte bryte. Navarro klarte knapt å holde seg på sykkelen i varmen, og sjanglet inn i følgebilen da han måtte bryte. Kort tid etter Navarro måtte også Janier Alexis Acevedo Colle stå av rittet.

Siste nytt

  • Tutta visekaptein i Solheim Cup

    Suzann Pettersens ryggplager stoppet spill i Solheim Cup. Nå får hun være visekaptein for Europa i den prestisjetunge turneringen.

    Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart