Ny NHL-stjerne klar for Rosenborg

Rosenborg Ishockeyklubb sikret seg NHL-backen Deryk Engelland (30) fredag.

Engelland

Pittsburgh Penguins' Deryk Engelland (t.h.) ble fredag klar for Rosenborg Ishockeyklubb Elite. Her i duell med Carl Hagelin fra New York Rangers i januar.

Foto: Christian Petersen / Afp

Engelland kommer fra Pittsburgh Penguins og har skrevet kontrakt med Rosenborg ut 2012, skriver hockeyklubben i en pressemelding.

Kontrakten kan forlenges ut hele sesongen, avhengig av om NHL-lockouten fortsetter.

Spiller uten lønn

Engelland erstatter dermed backen Mike Daly som har reist hjem til USA på grunn av en langtidsskade.

– Deryk er en hardtspillende høyrefattet back som i fjor var blant de 4 beste poengplukkerne i Pittsburgh Penguins backrekke, heter det i pressemeldingen.

Klubben opplyser at Engelland vil spille for RIHK uten lønn, og amerikaneren får kun dekket forsikring og reise- og boligutgifter.

Reiser til Norge for spilletid

Penguins-backen er den andre NHL-stjernen trønderne har sikret seg på to dager. Torsdag ble amerikaneren Jack Skille hentet fra Florida Panthers.

Årets lockout er den tredje NHL-lockouten siden 1994 da 468 kamper ble avlyst. I 2004-2005 gikk hele sesongen fløyten, og flere spillere dro til andre ligaer, deriblant den norske, for å få verdifull spilletid.

Engelland er på plass i Trondheim mandag 15. oktober og vil etter planen spille sin første kamp for Rosenborg mot Lørenskog i Leangen Arena torsdag 18. oktober.

Siste nytt

 • Quintero-perle sikret River trofeet

  Det har vært mye bråk rundt årets Copa Libertadores-finale. Søndag ble den endelig spilt, i Madrid. Kampen gikk til ekstraomganger etter Benedetto- og Pratto-scoringer, og der fikk Boca rødt kort. Da klinket Juan Quintero til med strak vrist. Ballen smalt via tverrliggeren og i mål. Boca kastet keeperen frem, og Martinez scoret 3-1 i åpent nett. River Plate er årets Libertadores-mestere.

  Quintero
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Elverum med sjokktap mot bunnlag

  Elverum gikk på en skikkelig håndballmine med 29-30-smellen borte mot Nærbø. Søndagens seriekamp bød på hele tre røde kort. – Vi er for dårlige, rett og slett, sa trener Michael Apelgren til Østlendingen.

  Mesterligaen i håndball : Elverum - Orlen Wisla Plock (Polen)(28-30)
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Real slo tabelljumboen 1-0

  Real Madrid imponerte ikke i 1-0-seieren over lilleputten Huesca. Bare en tidlig scoring fra Gareth Bale holdt liv i gulldrømmen for giganten fra hovedstaden. Han klemte til med en volley etter åtte minutter, og det holdt så vidt mot tabelljumboen.

  Gareth Bale
  Foto: Alvaro Barrientos / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal