Startet sesongen til ellevill jubel

Mats Zuccarello Aasen og hans New York Rangers sesongåpnet med 3-2 tap i årets NHL mot Los Angeles Kings i Sverige. Les kampreferatet her.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen er med når New York Rangers sesongåpner NHL i Europa.

Foto: Mary Altaffer / Ap

Det var stor jubel da Mats Zuccarello Aasen og keeper Henrik Lundquist entret isen på oppvarmingen i mektige Globen. 14.000 ishockeyfrelste tilskuere har fylt arenaen til randen.

Sudden death

Det er Kings som får det avgjørende målet. Dermed blir det tap for Zuccarello og Rangers. Nordmannens klubb får riktig nok med seg ett poeng.

3. periode

Kings utligner fem minutter før slutt. Det går dermed mot sudden death i Globen.

2. periode

Rangers har mye å rette opp i. Etter første periode hadde Kings 13 skudd. Rangers hadde bare ett!

Det betyr at Kings sin keeper hadde null i redningsprosent etter 20 minutter.

Kvelden første slosskamp kom etter 2:24 i andre periode. Brandon Prust mot Kyle Clifford. Prust vant nevekampen. Begge fikk 5 minutters utvisning.

Mye venting/pausen i Globen. Mye reklame som må ut på kanalene i USA.Rangers får mye utvisninger. Aasen spiller sjelden i undertall. På treningene før kampen ble han drillet i 5-3 og 4-3 i overtall.

Aasen med sitt fjerde bytt etter 5:33 i andre periode. Ut etter 6:42. Igjen er det mye defensiv jobbing for nordmannen. Kommer ikke helt inn i spillet.

Familien til Aasen sitter rett bak Rangers benken. NRK snakket med de før kampen og de var selvfølgelig spente på sesongstarten.

Aasen med sitt femte bytt etter 8:43. Rekka til Aasen får til et greit angrep. Aasen foran mål, men pucken kommer for langt foran. Zucca ut etter 9:39.

Rangers for første gang i overtall etter 11:14. Aasen starter ikke i overtall. Aasen inn i overtall etter 12:53. 22 sekunder igjen av overtallspillet. Spilles fem mot fem nå. Aasen fremdeles på isen. Gikk ut etter 14:16. Det beste byttet til Aasen så langt.

Hoveddommeren ble taklet i vantet etter 16:50. Lett humring på tribunen. Flere gamle helter på tribunen. Blant andre Mattias Norström. God steming i Globen.

Aasen med sitt 6. bytte. 17:35 av andre periode. " Lets go Rangers" synges. Aasen ut etter 18:30. Han hadde flere gode pasninger i angrep. En god periode av Aasen. Fremdeles 1-1. Kanskje får Zucca muligheten til å skyte straffer.

Les om 1. periode under bildet!

Mats Zuccarello Aasen, Globen

Mats Zuccarello Aasen i oppvarming like før kampen mot Los Angeles Kings.

Foto: Lars Erik Refsahl

1. periode

Zucca på isen for første gang etter 2:45. Til stor jubel fra publikum.

Zuccarello Aasen fikk kampens første utvisning etter 3:05. Aasen dytter til motstanderen i ryggen og inn i vantet i angrepssonen. Nordmannen fikk aldri rørt pucken før det bar ut i fryseboksen i to minutter.

Det ble en tung start for Rangers. I det Aasen var ferdig med sin utvisning ble en ny Rangers-spiller utvist, men New York-klubben red av stormen.

Aasens andre bytte kom etter 9:17. Ut igjen etter 10:24.

1-0 til Los Angeles King etter 10:51 uten at Aasen var på isen. Pasningsfeil i eget forsvar. Kopitar smalt pucken i mål bak Lundquist.

13:17: Aasen på isen i sitt tredje byttet. Ut igjen etter 14:34. Mye defensiv jobbing på laget.

1-1. Skudd fra død vinkel. Inn via keeper. Callahan scorer mot spillets gang. Aasen var ikke på isen. Liknet litt på Aasens første NHL-mål 5. januar.

Aasen vant en viktig puck i midtsonen og hadde en pasning/skudd mot mål i løpet av første periode.

Siste nytt

 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund stilte uten kneskadde Erling Braut Haaland da Emre Can ordnet 1-0-seieren over Hertha Berlin, som hadde Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i startoppstillingen. Dortmund halte i land den fjerde seieren på de fem siste kampene.

  1sIp-qXBZm8
  Foto: Lars Baron / AP
 • Haaland ikke med i troppen

  Erling Braut Haaland har slitt med en liten skade, og var ikke med i Borussia Dortmund-troppen som møtte Hertha Berlin lørdag kveld. Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred startet begge for Hertha, som til slutt tapte 1-0 etter scoring av Emre Can.

  Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute for Haaland. 19-åringen kolliderte med dommeren og fikk en vridning i det høyre kneet. Han haltet av banen etter 72 minutter.

  Ifølge Kicker ble det påvist et strukket leddbånd. Haaland sto over helgens 6-1-seier over tabelljumbo Paderborn og deltok heller ikke på de tre første treningene denne uken. Han har fått behandling for sitt vonde kne, men ble altså ikke klar til helgens kamp heller.

  94gO41faTw8
  Foto: POOL
 • Stav-Guttormsen skadet

  Stavhopperen Sondre Guttormsen har fått en liten hamstringskade og må trekke seg fra torsdagens Impossible Games på Bislett.

  – Jeg lover at jeg skal komme sterkere tilbake senere, sier Guttormsen i en kommentar gjennom Norges Friidrettsforbund.

  VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal