NRK Meny
Normal

Dramatiske bilder da spillerkollaps stoppet NHL-kamp

Nattens NHL-kamp mellom Dallas Stars og Columbus Blue Jackets ble stoppet og utsatt etter at Rich Peverley fikk hjerteproblemer.

Dallas Stars-spillere venter på nyheter om Peverley.

Dallas Stars sine spillere samlet seg rundt benken etter at lagkamerat Rich Peverley kollapset med hjerteproblemer i nattens kamp i NHL.

Foto: Sharon Ellman / Ap

Columbus Blue Jackets mot Dallas Stars

Beskjeden om at kampen ble avlyst kom på storskjermen i American Airlines Center

Foto: Jerome Miron / Reuters

Siste: Peverley er ved stabil og ved bevissthet!

Det var spilt snaue syv minutter av kampen mellom Stars og Blue Jackets på stillingen 1-0 til Blue Jackets da spillerne plutselig stimlet seg rundt benken til Dallas Stars.

Rop om ambulansepersonell kunne høres og det var tydelig pregede spillere som samlet seg ved benken til hjemmelaget. Rich Peverley hadde kollapset like etter han hadde kommet av isen og ble båret ut av hallen på en båre.

– Jeg var redd, min første tanke var «glem kampen, bare få en lege hit nå!»,sa en tydelig preget trener Lindy Ruff på en pressekonferanse etter hendelsen.

Dommerne valgte å utsette kampen på bakgrunn av den følelsesmessige tilstanden til spillerne på begge lag.

Operert i september

31-årige Peverley har en historie med hjerteproblemer og undergikk en operasjon i september etter at at en helsetest på treningsleiren før sesongen hadde vist en ujevn hjerterytme.

– En skjelvende hjerterytme gjør at han ikke får sendt ut nok blod til viktige steder i kroppen, som hjernen og hjertet, var beskjeden fra lege Gil Salazar om hva som som var grunnen til operasjonen i fjor høst.

Peverley var ikke med på oppkjøringen og første del av årets sesong. Han sto også over forrige tirsdags kamp i Columbus på grunn av denne tilstanden.

Stabil tilstand på sykehuset

I etterkant av episoden kom de gode nyhetene om at Peverleys tilstand var stabil.

Laster Twitter-innhold

Dallas Stars sendte også ut en pressemelding der det sto at spilleren var i stabil tilstand på et sykehus i Dallas etter å ha opplevd en hjerte-relatert hendelse.

– Vi har behandlet ham med vanlig behandling for slike hendelser. Vi har tilført oksygen, gjorde brystkompresjoner, og brukte elektriske strømstøt for å korrigere unormal hjerterytme, uttalte legen i etterkant.

Nattens NHL-resultater

De andre kampene i nattens NHL fikk følgende utfall:

Anaheim – Toronto 1 - 3
Vancouver – NY Islanders 4 - 7
Calgary – Los Angeles 2 - 3
Colorado – Winnipeg 3 - 2 etter spilleforlengelse
Tampa Bay – Phoenix 3 - 4 etter straffer
Ottawa – Nashville 3 - 4 e.f.
Washington – Pittsburgh 2 - 3

Siste nytt

 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Gjekstad blir ny Viperstrener

  Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad gjør trenercomeback i Vipers Kristiansand. Han tar over for Kenneth Gabrielsen, som gir seg etter sesongen, ett år før kontraktstiden går ut. Det skriver TV2.

  Ole Gustav Gjekstad
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par