NRK Meny
Normal

Dramatiske bilder da spillerkollaps stoppet NHL-kamp

Nattens NHL-kamp mellom Dallas Stars og Columbus Blue Jackets ble stoppet og utsatt etter at Rich Peverley fikk hjerteproblemer.

Dallas Stars-spillere venter på nyheter om Peverley.

Dallas Stars sine spillere samlet seg rundt benken etter at lagkamerat Rich Peverley kollapset med hjerteproblemer i nattens kamp i NHL.

Foto: Sharon Ellman / Ap

Artikkelen er flere år gammel.

Columbus Blue Jackets mot Dallas Stars

Beskjeden om at kampen ble avlyst kom på storskjermen i American Airlines Center

Foto: Jerome Miron / Reuters

Siste: Peverley er ved stabil og ved bevissthet!

Det var spilt snaue syv minutter av kampen mellom Stars og Blue Jackets på stillingen 1-0 til Blue Jackets da spillerne plutselig stimlet seg rundt benken til Dallas Stars.

Rop om ambulansepersonell kunne høres og det var tydelig pregede spillere som samlet seg ved benken til hjemmelaget. Rich Peverley hadde kollapset like etter han hadde kommet av isen og ble båret ut av hallen på en båre.

– Jeg var redd, min første tanke var «glem kampen, bare få en lege hit nå!»,sa en tydelig preget trener Lindy Ruff på en pressekonferanse etter hendelsen.

Dommerne valgte å utsette kampen på bakgrunn av den følelsesmessige tilstanden til spillerne på begge lag.

Operert i september

31-årige Peverley har en historie med hjerteproblemer og undergikk en operasjon i september etter at at en helsetest på treningsleiren før sesongen hadde vist en ujevn hjerterytme.

– En skjelvende hjerterytme gjør at han ikke får sendt ut nok blod til viktige steder i kroppen, som hjernen og hjertet, var beskjeden fra lege Gil Salazar om hva som som var grunnen til operasjonen i fjor høst.

Peverley var ikke med på oppkjøringen og første del av årets sesong. Han sto også over forrige tirsdags kamp i Columbus på grunn av denne tilstanden.

Stabil tilstand på sykehuset

I etterkant av episoden kom de gode nyhetene om at Peverleys tilstand var stabil.

Laster Twitter-innhold

Dallas Stars sendte også ut en pressemelding der det sto at spilleren var i stabil tilstand på et sykehus i Dallas etter å ha opplevd en hjerte-relatert hendelse.

– Vi har behandlet ham med vanlig behandling for slike hendelser. Vi har tilført oksygen, gjorde brystkompresjoner, og brukte elektriske strømstøt for å korrigere unormal hjerterytme, uttalte legen i etterkant.

Nattens NHL-resultater

De andre kampene i nattens NHL fikk følgende utfall:

Anaheim – Toronto 1 - 3
Vancouver – NY Islanders 4 - 7
Calgary – Los Angeles 2 - 3
Colorado – Winnipeg 3 - 2 etter spilleforlengelse
Tampa Bay – Phoenix 3 - 4 etter straffer
Ottawa – Nashville 3 - 4 e.f.
Washington – Pittsburgh 2 - 3

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Prøve-VM fotball: Semifinale