NHL-nykommerne sjokkerer hockeyverden

Vegas Golden Knights var dømt nord og ned i sin debutsesong i NHL, men aldri før har et nystartet lag åpnet bedre.

Golden Knights

JUBEL: De gylne Vegas-ridderne har hatt mye å juble for de første ukene i NHL.

Foto: John Locher / AP

Las Vegas har manglet et skikkelig lag i USAs øverste idrettsligaer, men det er i ferd med å endre seg. Det nystartede hockeylaget Vegas Golden Knights flyttet inn på «The Strip» i sommer, og gikk inn i sin første NHL-sesong som soleklare jumboer på Vegas-kasinoene sine oddslister – men de har sjokkert alle.

Håkan Södergren

OVERRASKET: NHL-ekspert Håkan Södergren er overrasket over den imponerende starten til Vegas Golden Knights.

Foto: Wikipedia/Frankie Fouganthin

På de første elleve kampene står de med utrolige åtte seiere og tre tap.

– Jeg er veldig overrasket. Med dagens konkurranse og tøffe vilkår er det en veldig bra prestasjon, sier Viasats NHL-ekspert Håkan Södergren.

Tidenes beste

Det er ikke «bare-bare» når et nytt lag skal inn i de komplekse amerikanske ligasystemene. I juni ble det avholdt en ekspansjonsdraft, der Vegas fikk velge én spiller fra de andre 31 lagene. De aller største stjernene ble «beskyttet», men Vegas klarte likevel samle en god gjeng hockeyspillere.

Arizona Coyotes v Vegas Golden Knights

STJERNE: James Neal signerer autografer utenfor stadion før den ligakamp.

Foto: Ethan Miller / AFP

NHL-ekspert Bill Lindsay var en del av ekspansjonslaget Florida Panthers i 1993. De gjorde det også skarpt, og han kjenner igjen mye av det som skjer i Vegas.

– Det er unge, sultne spillere som er desperate etter å gjøre en forskjell. Når du legger det sammen med at det bare var ett ekspansjonslag, og en god trener, så gjør de ting ingen har gjort før, sa han på NHL Tonight.

Laster Twitter-innhold

For det er faktisk ingen som har gjort det bra. Åtte seiere på de ti første kampene er tidenes beste start av et ekspansjonslag. Det har de klart selv om laget utrolig nok har mistet tre målvakter til skade, deriblant superstjerne Marc-André Fleury.

– Når de er tvunget til å hente keepere fra juniorligaen, da er det tomt i skapet. De er nødt til å få tilbake Fleury for å den sikkerheten tilbake, sier Södergren.

Laster Twitter-innhold

Påvirket av Vegas-massakren

Sesongstarten ble på mange måter overskygget av den tragiske masseskytingen i byen noen dager før seriestarten. Det tror Södergren har vært med på å bære laget.

Arizona Coyotes v Vegas Golden Knights

«VEGAS STRONG»: Vegas Golden Knights var med på å starte kampanjen #VegasStrong etter massakren i Las Vegas.

Foto: Ethan Miller / AFP

– Det skapte en spesiell stemning rundt de første hjemmekampene, så man har kanskje ridd litt på den følelsen og stoltheten, sier han.

Men Södergren tror ikke Vegas vil holde det gående.

– Jeg tror de har kommet tilbake til hverdagen nå. De kommer nok ikke til sluttspillet, sier han.

Golden Knights er dog fortsatt ubeseiret hjemme i T-Mobile Arena, plassert midt på fargerike «The Strip». Før sesongen sa Mats Zuccarello til NRK at han gledet seg spesielt til bortekampen mot Vegas.

Og nettopp det tror Bill Lindsay er noe av grunnen til den sensasjonelle hjemmestarten.

– Det kan jo være noe med at motstanderen… altså, Vegas er en artig by.

New Year fireworks explode over the Las Vegas Strip just after midnight in Las Vegas

BRIGHT LIGHTS: Det er mye å bli distrahert av rundt hjemmebanen til Vegas Golden Knights.

Foto: Richard Brian / Reuters

Siste nytt

 • Brøt LA Galaxys seiersrekke

  Etter fem strake seire for Jørgen Skjelvik og Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy ble det kun 0-0 borte mot Minnesota United. Adama Diomande og Los Angeles FC topper Western Conference tre poeng foran Skjelvik & Co., men har én kamp mer spilt.

  skjelvik
  Foto: Brace Hemmelgarn / Reuters
 • Cupfinale på Bayern München

  Bayern München er klar for finale i den tyske cupen etter å ha vunnet 3-2 borte mot Werder Bremen i onsdagens semifinale. To mål av Robert Lewandowski og ett av Thomas Müller sørget for finalebilletten. De møter dermed Leipzig i cupfinalen 25. mai.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Wolverhampton ga Arsenal bank

  Arsenals håp om en topp fire-plassering ble enda mindre da de tapte 1-3 borte mot Wolverhampton onsdag. Det var første gang Arsenal tapte for Wolverhampton siden 1979. Når tre serierunder gjenstår ligger Arsenal på 5.-plass, ett poeng bak Chelsea.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal