NHL-danske påført ansiktsbrudd og utslåtte tenner

Montreal Canadiens-spilleren Lars Eller (23) måtte fraktes til sykehus etter å ha blitt offer for en voldsom takling.

Gryba

Her har Eric Gryba (t.h.) nettopp sendt Lars Eller (ned t.v.) i isen. Gryba forklarer at det overhodet ikke var meningen å skade dansken.

Foto: Graham Hughes / Ap

Bildene av den blodige NHL-proffen sirkulerer i amerikanske medier.

Eller spilte den første sluttspillkampen mellom Montreal Canadians og Ottawa Senators da alt gikk galt.

 • Se alle resultatene fra NHL-sluttspillet her.

23-åringen stormet fremover på isen i 2. periode da Ottawa-forsvareren Eric Gryba gikk inn med voldsom kraft for å stoppe kontringen.

Lars Eller hadde imidlertid blikket mot pucken og ryggen halvveis mot Gryba, og dermed var dansken totalt uforberedt på taklingen.

– Er ved bevissthet

Canadians-spilleren deiset ned i isen med ansiktet først, og ifølge Huffington Post fikk 23-åringen påført brudd i ansiktet og utslåtte tenner.

Sjokkerte trenere og lagspillere stormet til for å hjelpe dansken i blodpølen.

– Eller har fått skader i hodet og ansiktet. Han er ved bevissthet, og kan svare. Han blir på sykehuset for flere undersøkelser, sier en talsmann for Canadians til USA Today.

– Ikke meningen

Eric Gryba ble belønnet med matchstraff for taklingen, men det forsto han lite av.

– Jeg gikk inn i taklingen og holdt skulderen nede. Han hadde mottatt pucken i det jeg traff ham. Jeg har sett reprisen. Albuen min var nede og det var overhodet ikke meningen å skade ham. Jeg håper han er OK, sier Gryba, ifølge Huffington Post.

På sykesengen ble vondt verre for Lars Eller. Der fikk han beskjeden om at Canadians tapte den første sluttspillkampen 4-2.

Siste nytt

 • Førte laget til historisk Superbowl

  Quarterbacklegenden Tom Brady førte Tampa Bay Buccaneers til 31-26-seier over Green Bay Packers og er klar for Superbowl om to uker.

  Det blir 43-årige Bradys 10. finale i NFL-sluttspillet, men alle de tidligere har vært med New England Patriots, som han førte til seks titler. I sin første sesong som Bucs-spiller gjorde han laget til det aller første som får spille Superbowl på sin egen arena.

  – Hvem ville trodd at vi kunne greie dette? Men vi gjorde det, sa Brady etter kampnen.

  Motstander i Superbowl i Tampa 7. februar blir tittelforsvarer Kansas City Chiefs. Om Brady vinner, vil han alene ha flere NFL-titler enn noen av ligaens klubber.

  Tom Brady
  Foto: Matt Ludtke / AP
 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal