NRK Meny
Normal

NHL-danske påført ansiktsbrudd og utslåtte tenner

Montreal Canadiens-spilleren Lars Eller (23) måtte fraktes til sykehus etter å ha blitt offer for en voldsom takling.

Gryba

Her har Eric Gryba (t.h.) nettopp sendt Lars Eller (ned t.v.) i isen. Gryba forklarer at det overhodet ikke var meningen å skade dansken.

Foto: Graham Hughes / Ap

Bildene av den blodige NHL-proffen sirkulerer i amerikanske medier.

Eller spilte den første sluttspillkampen mellom Montreal Canadians og Ottawa Senators da alt gikk galt.

  • Se alle resultatene fra NHL-sluttspillet her.

23-åringen stormet fremover på isen i 2. periode da Ottawa-forsvareren Eric Gryba gikk inn med voldsom kraft for å stoppe kontringen.

Lars Eller hadde imidlertid blikket mot pucken og ryggen halvveis mot Gryba, og dermed var dansken totalt uforberedt på taklingen.

– Er ved bevissthet

Canadians-spilleren deiset ned i isen med ansiktet først, og ifølge Huffington Post fikk 23-åringen påført brudd i ansiktet og utslåtte tenner.

Sjokkerte trenere og lagspillere stormet til for å hjelpe dansken i blodpølen.

– Eller har fått skader i hodet og ansiktet. Han er ved bevissthet, og kan svare. Han blir på sykehuset for flere undersøkelser, sier en talsmann for Canadians til USA Today.

– Ikke meningen

Eric Gryba ble belønnet med matchstraff for taklingen, men det forsto han lite av.

– Jeg gikk inn i taklingen og holdt skulderen nede. Han hadde mottatt pucken i det jeg traff ham. Jeg har sett reprisen. Albuen min var nede og det var overhodet ikke meningen å skade ham. Jeg håper han er OK, sier Gryba, ifølge Huffington Post.

På sykesengen ble vondt verre for Lars Eller. Der fikk han beskjeden om at Canadians tapte den første sluttspillkampen 4-2.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal