NHL-danske påført ansiktsbrudd og utslåtte tenner

Montreal Canadiens-spilleren Lars Eller (23) måtte fraktes til sykehus etter å ha blitt offer for en voldsom takling.

Gryba

Her har Eric Gryba (t.h.) nettopp sendt Lars Eller (ned t.v.) i isen. Gryba forklarer at det overhodet ikke var meningen å skade dansken.

Foto: Graham Hughes / Ap

Bildene av den blodige NHL-proffen sirkulerer i amerikanske medier.

Eller spilte den første sluttspillkampen mellom Montreal Canadians og Ottawa Senators da alt gikk galt.

 • Se alle resultatene fra NHL-sluttspillet her.

23-åringen stormet fremover på isen i 2. periode da Ottawa-forsvareren Eric Gryba gikk inn med voldsom kraft for å stoppe kontringen.

Lars Eller hadde imidlertid blikket mot pucken og ryggen halvveis mot Gryba, og dermed var dansken totalt uforberedt på taklingen.

– Er ved bevissthet

Canadians-spilleren deiset ned i isen med ansiktet først, og ifølge Huffington Post fikk 23-åringen påført brudd i ansiktet og utslåtte tenner.

Sjokkerte trenere og lagspillere stormet til for å hjelpe dansken i blodpølen.

– Eller har fått skader i hodet og ansiktet. Han er ved bevissthet, og kan svare. Han blir på sykehuset for flere undersøkelser, sier en talsmann for Canadians til USA Today.

– Ikke meningen

Eric Gryba ble belønnet med matchstraff for taklingen, men det forsto han lite av.

– Jeg gikk inn i taklingen og holdt skulderen nede. Han hadde mottatt pucken i det jeg traff ham. Jeg har sett reprisen. Albuen min var nede og det var overhodet ikke meningen å skade ham. Jeg håper han er OK, sier Gryba, ifølge Huffington Post.

På sykesengen ble vondt verre for Lars Eller. Der fikk han beskjeden om at Canadians tapte den første sluttspillkampen 4-2.

Siste nytt

 • NM-semifinalene klare

  Elverum og ØIF Arendal møtes ikke i NM-semifinalene i håndball. ØIF tar imot Halden, mens Elverum må reise til Oslo for å møte Bækkelaget. Semifinalene spilles 14. november. Finalen går i Oslo Spektrum i romjula.

  Elverum-spiller Lukas Sandell
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Bendtner selger huset i Trondheim

  Adressa melder torsdag at Bendtner selger huset sitt i Trondheim. Nå spekuleres det i om danskens tid i Rosenborg er over. Bendtner kjøpte huset i 2017 for 18 millioner.

  RBK-ledelsen er ordknappe vedrørende betydningen av hussalget

  Nicklas Bendtner
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Russisk klubb utestengt

  Den russiske toppklubben Rubin Kazan må klare seg uten europaspill i én sesong for brudd på fotballens økonomiske fair play-regler. Klubben ligger i øyeblikket på femteplass i hjemlig serie.

  Russia Soccer WCup Kazan
  Foto: Nikolay Alexandrov / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag