Trener nedløpt av spiller - kjørt til sykehus

Det ble dramatisk i amerikansk fotball søndag da Denver Broncos-trener Wade Phillips (69) smalt hodet i bakken etter et brutalt møte med en motspiller.

Wade Phillips

UTSKREVET: Wade Phillips skal nå være utskrevet fra sykehuset, men fikk seg en smell under søndagens kamp i amerikansk fotball.

Foto: Isaiah J. Downing / Reuters

På TV-bildene ser man Phillips stå på sidelinjen og ane fred og ingen fare når San Diego Charger-spiller Melvin Gordon plutselig dundrer inn i han.

Slik:

Laster Twitter-innhold
Wade Phillips

FØR KAMPEN: Slik så Denver Broncos-trener Wade Phillips (69) ut før søndagens NFL-kamp der han ble nedløpt og fraktet til sykehus.

Foto: Ron Chenoy / Reuters

Hilste til publikum

Melvin Gordon var på jakt etter Broncos cornerback Bradley Roby, men endte altså turen i treneren i stedet.

Broncos-trener Phillips dundret baklengs i bakken og slo tilsynelatende hodet. Medisinsk personell kom raskt til, men Denver Broncos-treneren ble liggende i flere minutter før han ble fraktet bort i båre - og sendt til sykehus.

På vei ut av stadion viste Phillips, som har en fortid som trener i nettopp San Diego Charger, at han var ved bevissthet ved å hilse til publikum med hånden. Senere på kvelden skrev en talsmann fra klubben at 69-åringen fortsatt var bevisst og hadde førlighet i både armer og ben:

Laster Twitter-innhold

Utskrevet

Siste nytt mandag morgen norsk tid er at Phillips er skrevet ut av sykehuset og forventes tilbake på jobb i løpet av dagen, ifølge nfl.com.

NFL-trenerne er temmelig utsatte under kamp der de står på sidelinjen få centimeter fra det intensive spillet. Ifølge den amerikanske fotballigaen (NFL) er det ikke første gang en trener blir skadet under kamp. New Orleans Saints-trener Sean Payton skal for eksempel en gang ha brukket beinet etter en kollisjon.

En trøst for Wade Phillips søndag var at laget hans lag til slutt vant kampen 27 - 19.

Siste nytt

 • God start for Storhamar

  Storhamar valset over Stavanger Oilers, og vant den første NM-semifinalen 5–2. Hamar-laget vant både serie og NM-sluttspillet forrige sesong. Neste kamp mellom de to lagene spilles søndag i Stavanger.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Norge tapte mot Finland

  Det norske U21 landslaget i fotball er i Spania for å spille privatlandskamper mot Finland. I møte med Finland fikk de nordmennene det tøft. Til tross for tre mål, tapte laget 8–3. Mandag venter Russland på stadion Dama de Noche i Málaga.

  U21 fotball
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Klæbo vant prologen

  Johannes Høsflot Klæbo vant prologen i Quebec. Aleksandr Bolsjunov, som er hans nærmeste utfordrer i verdenscupen sammenlagt, ble nummer tre. Åtte nordmenn gikk til kvartfinalen. Det gjorde ikke Hans Christer Holund.

  Verdenscup langrenn sprint klassisk menn
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal