NRK Meny
Normal

NFL-stjerne har samlet inn over 100 millioner kroner på under én uke

NFL-spiller J.J. Watt (28) startet med et mål om å samle inn 200.000 dollar. Nå har han fått inn over 13 millioner dollar til flomofrene i Houston.

JJ Watt

FOR HOUSTON: Texans-spiller J.J. Watt har brukt sin Twitter-konto for å samle inn over 100 millioner kroner til flomofrene i Houston.

Foto: Mike Blake / Reuters

Årets sesongoppkjøring for det amerikanske fotballaget Houston Texans har handlet svært lite om det sportslige.

Fredag sist uke traff uværet Harvey kysten i USA med full kraft, og spesielt storbyen Houston ble utsatt. Store deler av USAs fjerde største by har blitt oversvømmet, flere er bekreftet omkommet, og titusenvis har fått hjemmene sine ødelagt.

– Det er helt utrolig

Sent søndag kveld bestemte Houston Texans-spiller J.J. Watt seg for å bruke sin Twitter-konto for å samle inn penger til Harvey-ofrene. Målet var å få inn 200.000 dollar, eller drøye 1,5 millioner kroner. I skrivende stund har NFL-stjerna klart å samle inn 13,5 millioner dollar – over 100 millioner kroner.

Laster Twitter-innhold

– Det er helt utrolig. Jeg kan ikke takke dere nok. Kjendiser, musikere, idrettsutøvere, barn som har samlet penger med saftbodene sine, bedrifter, tusen takk. Mitt fokus er at disse pengene skal gå direkte til de som trenger det. Houston, vi tenker på dere, sier Watt til sine 4 millioner følgere på Twitter.

NFL-laget Tennessee Titans, som tidligere het Houston Oilers, er blant dem som har donert inn penger til Watts oversvømmelsesfond. De ga 1 million dollar. Den berømte talkshow-verten Ellen DeGeneres og butikkjeden Walmart gikk også sammen for å donere 1 million dollar til fondet.

Laster Twitter-innhold

Dedikerer sesongen til byen

Ifølge Watt vil de første forsyningene komme til Houston denne helgen.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å bygge opp byen igjen, sier Watt til NBC Sports.

Houston

STORE ØDELEGGELSER: Store deler av Houston er oversvømmet etter uværet Harvey.

Foto: David J. Phillip / AP

Houston Texans skulle opprinnelig spille treningskamp mot Dallas Cowboys i Houston natt til fredag. Kampen ble først flyttet til Arlington, men lagene bestemte seg etter hvert for å avlyse kampen i respekt for Harvey-ofrene. Texans sesongåpner søndag kveld, hjemme mot Jacksonville Jaguars.

– Det J.J. gjør er fantastisk, og vi føler alle med Houston. Vi vil dedikere denne sesongen til innbyggerne i Houston, sier Texans-trener Bill O'Brien til HoustonTexans.com.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn