NRK Meny
Normal

NFL-stjerne har samlet inn over 100 millioner kroner på under én uke

NFL-spiller J.J. Watt (28) startet med et mål om å samle inn 200.000 dollar. Nå har han fått inn over 13 millioner dollar til flomofrene i Houston.

JJ Watt

FOR HOUSTON: Texans-spiller J.J. Watt har brukt sin Twitter-konto for å samle inn over 100 millioner kroner til flomofrene i Houston.

Foto: Mike Blake / Reuters

Årets sesongoppkjøring for det amerikanske fotballaget Houston Texans har handlet svært lite om det sportslige.

Fredag sist uke traff uværet Harvey kysten i USA med full kraft, og spesielt storbyen Houston ble utsatt. Store deler av USAs fjerde største by har blitt oversvømmet, flere er bekreftet omkommet, og titusenvis har fått hjemmene sine ødelagt.

– Det er helt utrolig

Sent søndag kveld bestemte Houston Texans-spiller J.J. Watt seg for å bruke sin Twitter-konto for å samle inn penger til Harvey-ofrene. Målet var å få inn 200.000 dollar, eller drøye 1,5 millioner kroner. I skrivende stund har NFL-stjerna klart å samle inn 13,5 millioner dollar – over 100 millioner kroner.

Laster Twitter-innhold

– Det er helt utrolig. Jeg kan ikke takke dere nok. Kjendiser, musikere, idrettsutøvere, barn som har samlet penger med saftbodene sine, bedrifter, tusen takk. Mitt fokus er at disse pengene skal gå direkte til de som trenger det. Houston, vi tenker på dere, sier Watt til sine 4 millioner følgere på Twitter.

NFL-laget Tennessee Titans, som tidligere het Houston Oilers, er blant dem som har donert inn penger til Watts oversvømmelsesfond. De ga 1 million dollar. Den berømte talkshow-verten Ellen DeGeneres og butikkjeden Walmart gikk også sammen for å donere 1 million dollar til fondet.

Laster Twitter-innhold

Dedikerer sesongen til byen

Ifølge Watt vil de første forsyningene komme til Houston denne helgen.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å bygge opp byen igjen, sier Watt til NBC Sports.

Houston

STORE ØDELEGGELSER: Store deler av Houston er oversvømmet etter uværet Harvey.

Foto: David J. Phillip / AP

Houston Texans skulle opprinnelig spille treningskamp mot Dallas Cowboys i Houston natt til fredag. Kampen ble først flyttet til Arlington, men lagene bestemte seg etter hvert for å avlyse kampen i respekt for Harvey-ofrene. Texans sesongåpner søndag kveld, hjemme mot Jacksonville Jaguars.

– Det J.J. gjør er fantastisk, og vi føler alle med Houston. Vi vil dedikere denne sesongen til innbyggerne i Houston, sier Texans-trener Bill O'Brien til HoustonTexans.com.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Curling innledende runder
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang