NRK Meny
Normal

NFL-stjerne har samlet inn over 100 millioner kroner på under én uke

NFL-spiller J.J. Watt (28) startet med et mål om å samle inn 200.000 dollar. Nå har han fått inn over 13 millioner dollar til flomofrene i Houston.

JJ Watt

FOR HOUSTON: Texans-spiller J.J. Watt har brukt sin Twitter-konto for å samle inn over 100 millioner kroner til flomofrene i Houston.

Foto: Mike Blake / Reuters

Årets sesongoppkjøring for det amerikanske fotballaget Houston Texans har handlet svært lite om det sportslige.

Fredag sist uke traff uværet Harvey kysten i USA med full kraft, og spesielt storbyen Houston ble utsatt. Store deler av USAs fjerde største by har blitt oversvømmet, flere er bekreftet omkommet, og titusenvis har fått hjemmene sine ødelagt.

– Det er helt utrolig

Sent søndag kveld bestemte Houston Texans-spiller J.J. Watt seg for å bruke sin Twitter-konto for å samle inn penger til Harvey-ofrene. Målet var å få inn 200.000 dollar, eller drøye 1,5 millioner kroner. I skrivende stund har NFL-stjerna klart å samle inn 13,5 millioner dollar – over 100 millioner kroner.

Laster Twitter-innhold

– Det er helt utrolig. Jeg kan ikke takke dere nok. Kjendiser, musikere, idrettsutøvere, barn som har samlet penger med saftbodene sine, bedrifter, tusen takk. Mitt fokus er at disse pengene skal gå direkte til de som trenger det. Houston, vi tenker på dere, sier Watt til sine 4 millioner følgere på Twitter.

NFL-laget Tennessee Titans, som tidligere het Houston Oilers, er blant dem som har donert inn penger til Watts oversvømmelsesfond. De ga 1 million dollar. Den berømte talkshow-verten Ellen DeGeneres og butikkjeden Walmart gikk også sammen for å donere 1 million dollar til fondet.

Laster Twitter-innhold

Dedikerer sesongen til byen

Ifølge Watt vil de første forsyningene komme til Houston denne helgen.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å bygge opp byen igjen, sier Watt til NBC Sports.

Houston

STORE ØDELEGGELSER: Store deler av Houston er oversvømmet etter uværet Harvey.

Foto: David J. Phillip / AP

Houston Texans skulle opprinnelig spille treningskamp mot Dallas Cowboys i Houston natt til fredag. Kampen ble først flyttet til Arlington, men lagene bestemte seg etter hvert for å avlyse kampen i respekt for Harvey-ofrene. Texans sesongåpner søndag kveld, hjemme mot Jacksonville Jaguars.

– Det J.J. gjør er fantastisk, og vi føler alle med Houston. Vi vil dedikere denne sesongen til innbyggerne i Houston, sier Texans-trener Bill O'Brien til HoustonTexans.com.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld