Hopp til innhold

Guvernørpress førte til NFL-utestengelse etter barnemishandling

Press fra selveste guvernøren har fått Minnesota Vikings til å ta grep. Nå utestenger klubben NFL-stjernen Adrian Peterson på ubestemt tid, etter beskyldninger om barnemishandling.

Adrian Peterson

Adrian Peterson utestenges fra Minnesota Vikings på utbestemt tid, etter at guvernøren la press på klubben.

Foto: Wesley Hitt / Afp

– Adrian Peterson er en offentlig person, og handlingene slik de er beskrevet er en skam for både Vikings som organisasjon, og Minnesota som stat, sier guvernør i Minnesota, Mark Dayton, i en pressemelding.

Minnesota guvernør Mark Peterson ønsket Peterson utestengt

Guvernør Mark Peterson er bekymret for NFL, og var for utestengelse av stjernen Adrian Peterson.

Foto: SAUL LOEB / Afp

Guvernør Dayton, som allerede har sterke bånd til klubben etter å ha hjulpet Minnesota Vikings til offentlig finansiering av deres nye stadion, var klar i sitt standpunkt foran klubbens avgjørelse:

– Jeg mener laget må utestenge Peterson frem til beskyldningene om barnemishandling er blitt håndtert av rettsapparatet, fortsetter guvernørens uttalelse.

Klubben tar grep

Utspillet fra guvernøren har satt fart i Vikings interne behandling av saken.
Fra å straffe spilleren med én kamp på benken, for så å kommunisere at han ville få fortsette i klubben, gjør de fullstendig helomvending. Nå er Peterson utstengt fra all lagaktivitet.

– Etter å ha tenkt gjennom situasjonen har vi besluttet at dette er den rette veien å gå både for Vikings og Adrian, uttalte Vikingseierne Zygi Wilf og Mark Wilf i en pressemelding.

I utgangspunktet strekker utestengelsen seg kun frem til etter rettsbehandlingene, men flere spekulerer i at utestengelsen kan bli varig.

Laster Twitter-innhold

Sponsorene bekymret for ligaen

Bekymringen rundt hvordan den amerikanske fotballigaen håndterer sakene med vold i hjemmet har også nådd de mange sponsorpartnerne rundt NFL.

I følge nyhetsbyrået Associated Press har også klesgiganten Nike trukket tilbake drakten til Adrian Peterson fra sine butikker i Minneapolis-området i USA. Også Anheuser-Busch, ølkonsernet som en av ligaens store sponsorer, og som årlig spytter inn nærmere 1,3 milliarder kroner, uttalte følgende om NFLs håndteringsevne:

Vikings Peterson Indicted Football Adrian Peterson

Petersons første høring i retten er satt til onsdag 8. oktober.

Foto: Tom Gannam / Ap

– Skuffende og stadig mer bekymrende å se hvordan slike tilfeller overskygger sesongen. Vi er ikke fornøyd med ligaens håndtering av en oppførsel som tydelig bryter mot vårt selskaps kultur og moral.

Selskaper som Visa og McDonald's har kommet med tilsvarende bekymringsmeldinger.

Stiller seg bak Peterson

Selv om både guvernør og klubb har kommunisert tydelig at Adrian Peterson ikke er ønsket i Vikings så lenge saken ruller. Begge mener Peterson er uskylding inntil det motsatte er bevist.

– Vi støtter Adrian gjennom både hans rettslige og personlige prosess, men tror fast på at dette er den rette beslutningen, uttaler klubbeierne, og ber samtidig om supporternes respekt og forståelse rundt avgjørelsen vi har kommet frem til.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal