NRK Meny
Normal

Guvernørpress førte til NFL-utestengelse etter barnemishandling

Press fra selveste guvernøren har fått Minnesota Vikings til å ta grep. Nå utestenger klubben NFL-stjernen Adrian Peterson på ubestemt tid, etter beskyldninger om barnemishandling.

Adrian Peterson

Adrian Peterson utestenges fra Minnesota Vikings på utbestemt tid, etter at guvernøren la press på klubben.

Foto: Wesley Hitt / Afp

– Adrian Peterson er en offentlig person, og handlingene slik de er beskrevet er en skam for både Vikings som organisasjon, og Minnesota som stat, sier guvernør i Minnesota, Mark Dayton, i en pressemelding.

Minnesota guvernør Mark Peterson ønsket Peterson utestengt

Guvernør Mark Peterson er bekymret for NFL, og var for utestengelse av stjernen Adrian Peterson.

Foto: SAUL LOEB / Afp

Guvernør Dayton, som allerede har sterke bånd til klubben etter å ha hjulpet Minnesota Vikings til offentlig finansiering av deres nye stadion, var klar i sitt standpunkt foran klubbens avgjørelse:

– Jeg mener laget må utestenge Peterson frem til beskyldningene om barnemishandling er blitt håndtert av rettsapparatet, fortsetter guvernørens uttalelse.

Klubben tar grep

Utspillet fra guvernøren har satt fart i Vikings interne behandling av saken.
Fra å straffe spilleren med én kamp på benken, for så å kommunisere at han ville få fortsette i klubben, gjør de fullstendig helomvending. Nå er Peterson utstengt fra all lagaktivitet.

– Etter å ha tenkt gjennom situasjonen har vi besluttet at dette er den rette veien å gå både for Vikings og Adrian, uttalte Vikingseierne Zygi Wilf og Mark Wilf i en pressemelding.

I utgangspunktet strekker utestengelsen seg kun frem til etter rettsbehandlingene, men flere spekulerer i at utestengelsen kan bli varig.

Laster Twitter-innhold

Sponsorene bekymret for ligaen

Bekymringen rundt hvordan den amerikanske fotballigaen håndterer sakene med vold i hjemmet har også nådd de mange sponsorpartnerne rundt NFL.

I følge nyhetsbyrået Associated Press har også klesgiganten Nike trukket tilbake drakten til Adrian Peterson fra sine butikker i Minneapolis-området i USA. Også Anheuser-Busch, ølkonsernet som en av ligaens store sponsorer, og som årlig spytter inn nærmere 1,3 milliarder kroner, uttalte følgende om NFLs håndteringsevne:

Vikings Peterson Indicted Football Adrian Peterson

Petersons første høring i retten er satt til onsdag 8. oktober.

Foto: Tom Gannam / Ap

– Skuffende og stadig mer bekymrende å se hvordan slike tilfeller overskygger sesongen. Vi er ikke fornøyd med ligaens håndtering av en oppførsel som tydelig bryter mot vårt selskaps kultur og moral.

Selskaper som Visa og McDonald's har kommet med tilsvarende bekymringsmeldinger.

Stiller seg bak Peterson

Selv om både guvernør og klubb har kommunisert tydelig at Adrian Peterson ikke er ønsket i Vikings så lenge saken ruller. Begge mener Peterson er uskylding inntil det motsatte er bevist.

– Vi støtter Adrian gjennom både hans rettslige og personlige prosess, men tror fast på at dette er den rette beslutningen, uttaler klubbeierne, og ber samtidig om supporternes respekt og forståelse rundt avgjørelsen vi har kommet frem til.

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd