Flere NFL-klubber viser interesse for «Kickalicious»

– Jeg ønsker å finne en klubb som satser på meg, og jeg vet at den sjansen kommer, sier nordmannen til NRK.

Håvard Rugland

– Jeg ser ikke på det som noe nederlag at jeg ikke fikk kontrakt nå etter prøvespillet, det viser uansett at jeg fortsatt er i diskusjonen og at jeg er der jeg skal være sier Håvard Rugland – her fra treningssamling med Detroit Lions tidligere i år.

Foto: Leon Halip / Getty Images

Forrige søndag landet Håvard Rugland på norsk jord etter et kort prøvespill som kicker i den amerikanske NFL-klubben Detroit Lions. Rugland – som i USA har fått tilnavnet «Kickalicious» – hadde kontrakt med samme lag i sommer, men ble kuttet fra stallen før sesongstart.

– Det var ganske hektisk, jeg fikk beskjed ikke så lang tid i forveien om at de ville ha meg i prøvespill. Det var bare å bestille flybillett og komme seg avgårde. Jeg landet i Detroit sent på kvelden, og morgenen etter var det rett på sykehuset for en fysisk test før det bar videre bort på treningsfeltet for prøvespill. Det gikk fort i svingene, sier Rugland selv til NRK.

Ifølge amerikanskje journalister NRK har vært i kontakt med var prøvespillet bare et skremmeskudd fra Detroit Lions for å få deres nåværende kicker, David Akers, til å holde seg på tå hev. Rugland selv mener det bare var godt å få vise seg fram.

– Man takker ikke nei til sånne tilbud, da kan du miste et par sjanser. I min situasjon må du ta vare på alle muligheter du får til å vise deg fram.

Flere tilbud

– Jeg fikk gode tilbakemeldinger på prøvespillet. Jeg vet selv at jeg gjorde sakene mine bra, så jeg er godt fornøyd. De lovet meg ingenting, men sånn var det også forrige gang jeg var på prøvespill. Jeg ble sendt hjem uten å få noe særlig med informasjon, og tre uker senere ville de plutselig signere meg.

David Akers

David Akers sparker for Detroit Lions mot Arizona Cardinals. Akers er mannen som holdt norske Håvard Rugland ute av Detroit Lions-troppen før denne sesongen.

Foto: Jeff Gross / Getty Images

Dette var ifølge Rugland det tredje prøvespillet for kickere i NFL så langt i sesongen, men ingen lag har så langt valgt å signere nye spillere. Nå trener rogalendingen i Norge for å holde seg i form til neste gang sjansen byr seg.

– Jeg har snakket med agenten min, og det er interesse – også fra nye lag jeg ikke har trent med før. Det er ikke noen fastsatte datoer ennå, så enn så lenge får jeg bare fortsette å trene.

Det kommer til å være mange som kjemper om plassene etter sesongen. Nye spillere kommer opp fra college, og Rugland er ikke den eneste kickeren uten kontrakt – mange spillere med NFL-erfaring er på utkikk etter nye klubber. Rugland – som skapte seg et navn med denne YouTube-suksessen – innrømmer at det er tøft å kjempe mot etablerte stjerner.

Høyere status

Foran den inneværende sesongen var det mange som trodde at Rugland ville danke ut veteranen og stjernespilleren David Akers fra Detroit Lions-troppen, men det var nordmannen som ble droppet da det endelige sesonguttaket kom.

– Jeg kommer til å ha en annen status foran neste sesong. For et års tid siden visste ingen om jeg var en skikkelig kicker, men jeg gjorde det meget bra med Lions i oppkjøringssesongen. Jeg håper det har åpnet noen nye dører for meg.

David Akers har imidlertid slitt i enkelte kamper denne sesongen, og enkelte fans har begynt å surmule over at laget ikke satset på «Kickalicious».

– Det gjelder å være på rett sted til rett tid. Man må ha litt flaks, slik som jeg hadde med den videoen. Jeg bruker ikke tid på å ønske at andre kickere skal gjøre det dårlig. Jeg vil komme til et sted som er villige til å satse på meg, og jeg skal vise at jeg er god nok til jobben. Jeg tror den sjansen vil komme.

Siste nytt

 • Alonso kjører Indy 500

  Fernando Alonso skal kjøre for McLaren i årets Indianapolis 500. Der skal han forsøke å bli den andre i historien til å vinne Monaco Grand Prix, 24-timersløpet på Le Mans og Indy 500. Det er det kun Graham Hill som har gjort.

  IndyCar Indy 500 Alonso Auto Racing
  Foto: Michael Conroy / AP
 • Wild jakter plass i sluttspillet

  Mats Zuccarello fikk 13 minutter og 47 sekunder på isen i Minnesota Wilds 5-4-seier over Columbus Blue Jackets, men noterte seg ikke for målpoeng. Seieren innebærer at Wild nå har tre poeng opp til lagene som kjemper om wild card til NHL-sluttspillet.

  NHL: Minnesota Wild at Dallas Stars
  Foto: Jerome Miron / Reuters
 • Møtte ikke opp til derby

  Fotballaget Zamalek møtte aldri opp til hovedstadsderbyet mot Al-Ahly i Egypts hovedstad Kairo mandag. Nå beklager Egypts fotballforbund (EFA) til supporterne som skulle se kampen, og varsler disiplinærstraff til Zamalek, som på sin side hevder de ble forsinket i trafikken. Al-Ahly og Zamalek møttes nylig i den egyptiske supercupfinalen i Abu Dhabi, som Zamalek vant på straffer. Etter kampen, som ble dømt av Svein Oddvar Moen, oppstod det tumulter mellom lagene.

  Al-Ahly og dommerteamet står klare før kampen som Zamalek ikke møtte opp til
  Foto: Tarek Ibrahim / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal