Flere NFL-klubber viser interesse for «Kickalicious»

– Jeg ønsker å finne en klubb som satser på meg, og jeg vet at den sjansen kommer, sier nordmannen til NRK.

Håvard Rugland

– Jeg ser ikke på det som noe nederlag at jeg ikke fikk kontrakt nå etter prøvespillet, det viser uansett at jeg fortsatt er i diskusjonen og at jeg er der jeg skal være sier Håvard Rugland – her fra treningssamling med Detroit Lions tidligere i år.

Foto: Leon Halip / Getty Images

Forrige søndag landet Håvard Rugland på norsk jord etter et kort prøvespill som kicker i den amerikanske NFL-klubben Detroit Lions. Rugland – som i USA har fått tilnavnet «Kickalicious» – hadde kontrakt med samme lag i sommer, men ble kuttet fra stallen før sesongstart.

– Det var ganske hektisk, jeg fikk beskjed ikke så lang tid i forveien om at de ville ha meg i prøvespill. Det var bare å bestille flybillett og komme seg avgårde. Jeg landet i Detroit sent på kvelden, og morgenen etter var det rett på sykehuset for en fysisk test før det bar videre bort på treningsfeltet for prøvespill. Det gikk fort i svingene, sier Rugland selv til NRK.

Ifølge amerikanskje journalister NRK har vært i kontakt med var prøvespillet bare et skremmeskudd fra Detroit Lions for å få deres nåværende kicker, David Akers, til å holde seg på tå hev. Rugland selv mener det bare var godt å få vise seg fram.

– Man takker ikke nei til sånne tilbud, da kan du miste et par sjanser. I min situasjon må du ta vare på alle muligheter du får til å vise deg fram.

Flere tilbud

– Jeg fikk gode tilbakemeldinger på prøvespillet. Jeg vet selv at jeg gjorde sakene mine bra, så jeg er godt fornøyd. De lovet meg ingenting, men sånn var det også forrige gang jeg var på prøvespill. Jeg ble sendt hjem uten å få noe særlig med informasjon, og tre uker senere ville de plutselig signere meg.

David Akers

David Akers sparker for Detroit Lions mot Arizona Cardinals. Akers er mannen som holdt norske Håvard Rugland ute av Detroit Lions-troppen før denne sesongen.

Foto: Jeff Gross / Getty Images

Dette var ifølge Rugland det tredje prøvespillet for kickere i NFL så langt i sesongen, men ingen lag har så langt valgt å signere nye spillere. Nå trener rogalendingen i Norge for å holde seg i form til neste gang sjansen byr seg.

– Jeg har snakket med agenten min, og det er interesse – også fra nye lag jeg ikke har trent med før. Det er ikke noen fastsatte datoer ennå, så enn så lenge får jeg bare fortsette å trene.

Det kommer til å være mange som kjemper om plassene etter sesongen. Nye spillere kommer opp fra college, og Rugland er ikke den eneste kickeren uten kontrakt – mange spillere med NFL-erfaring er på utkikk etter nye klubber. Rugland – som skapte seg et navn med denne YouTube-suksessen – innrømmer at det er tøft å kjempe mot etablerte stjerner.

Høyere status

Foran den inneværende sesongen var det mange som trodde at Rugland ville danke ut veteranen og stjernespilleren David Akers fra Detroit Lions-troppen, men det var nordmannen som ble droppet da det endelige sesonguttaket kom.

– Jeg kommer til å ha en annen status foran neste sesong. For et års tid siden visste ingen om jeg var en skikkelig kicker, men jeg gjorde det meget bra med Lions i oppkjøringssesongen. Jeg håper det har åpnet noen nye dører for meg.

David Akers har imidlertid slitt i enkelte kamper denne sesongen, og enkelte fans har begynt å surmule over at laget ikke satset på «Kickalicious».

– Det gjelder å være på rett sted til rett tid. Man må ha litt flaks, slik som jeg hadde med den videoen. Jeg bruker ikke tid på å ønske at andre kickere skal gjøre det dårlig. Jeg vil komme til et sted som er villige til å satse på meg, og jeg skal vise at jeg er god nok til jobben. Jeg tror den sjansen vil komme.

Siste nytt

 • Zuccarello-assist og seier

  Minnesota Wild vant i natt mot Edmonton Oilers, men gjestene bet godt fra seg i kampen som endte 6-5 for hjemmelaget. Mats Zuccarello leverte en assist. Mats Zuccarello hadde 19 minutter og 31 sekunder på isen under kampen.

  Wild Lightning Hockey
  Foto: Chris O'meara / AP
 • Storseier til Manchester United

  Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble altfor sterke for «norskeklubben» AZ Alkmaar på Old Trafford. Kampen endte 4-0. Ashley Young og Juan Mata (straffe) scoret ett mål hver, mens Mason Greenwood gjorde to. Alle målene kom i løpet av en 20 minutters periode i andre omgang. Begge lagene var videre til 16-delsfinaler i Europaligaen før kveldens oppgjør, men Fredrik Midtsjø må stå over neste kamp for AZ Alkmaar etter sitt tredje gule kort i gruppespillet.

  Europa League - Group L - Manchester United v AZ Alkmaar
  Foto: Jon Super / Reuters
 • Uavgjort for RBK i Nederland

  Pål André Hellands scoring etter 22 minutter borte mot PSV Eindhoven sørget for at Rosenborg ikke går poengløse ut av høstens Europaliga. Det ene poenget hindrer likevel ikke at trønderne ender sist i gruppe D. PSV Eindhovens utlikningsmål i andre omgang ble scoret av Mohammed Ihattaren. Heller ikke Eindhoven går videre fra gruppespillet. Rosenborg har ikke vunnet en gruppespillkamp i Europa siden 28.9.2017.

  I gruppe B slo Malmø FC København med 1-0. Dermed går begge lag videre fra gruppespillet.

  Netherlands Soccer Europa League
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal