NRK Meny
Normal

NFF vendte blikket mot Tyskland – skremt av lønn

Fotballpresident Terje Svendsen forklarer at lønnsnivået for trenere utenfor Norden setter klare rammer for jakten på en ny landslagssjef.

Svendsen

PÅ TRENERJAKT: Terje Svendsen møtte pressen i Brann-losjen på Ullevaal onsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Svendsen sitter i det såkalte ansettelsesutvalget og inviterte pressen til Ullevaal onsdag formiddag.

NFF er fortsatt i innledende samtaler med flere kandidater, og ingen har foreløpig fått et konkret tilbud å vurdere.

Ståle Solbakken og forbundet brøt dialogen i forrige uke, og tidligere Stabæk-trener Bob Bradley har bekreftet samtaler om Norge-jobben.

– Et nivå vi overhodet ikke kan konkurrere med

Svendsen og NFF har imidlertid gått bredt ut med å kartlegge hvilke kandidater som er aktuelle med tanke på interesse og lønnskrav.

Solbakken

UAKTUELL: FC København-trener Ståle Solbakken.

Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix

– Vi har en referanse for hva vi ønsker å betale en landslagssjef. Trenerjobber utenlands er veldig godt betalt, og vi har blant annet sondert det tyske nivået siden det skjer mye spennende i tysk fotball. Trenere på andre og tredje hylle her har et lønnsnivå vi overhodet ikke kan konkurrere med i Norge, sier Svendsen til NRK.

Det vakte stor oppmerksomhet da NFF ga forrige landslagssjef Per-Mathias Høgmo etterlønn ut 2017 – til tross for at partene ble enige om avtalebruddet.

Høgmo får utbetalt i overkant av fire millioner kroner i 2017 i tillegg til den nye landslagssjefen.

– Gir etterslepet større utfordringer?

– Nei, det betyr ikke det. Det handler om en referanseramme vi mener er fornuftig. Det som har skjedd før, har ikke så mye å si, sier Svendsen.

Ser mot EM i 2020

Fotballpresidenten forklarer at den «håndfulle» potten med kandidater dreier seg om trenere i Norden og «noen andre spennende kandidater».

Svendsen ønsker imidlertid ikke å kommentere enkeltpersoner generelt eller Bradley spesielt.

– Er det en utfordring at kandidatene kan oppfattes som andrevalg bak Solbakken?

– Vi har ikke forhandlet med noen kandidater ennå. For oss er det viktig å understreke at vi har forhørt oss om kandidatene er interessert, sier Svendsen.

Fotballpresidenten tør ikke å gi noen garantier for når en landslagssjef er på plass.

Svendsen har tidligere åpnet for en midlertidig løsning, og han utelukker ikke at ansettelsen kan settes på vent til etter VM-kvaliken er ferdig, men målet er kvalikkampen mot Nord-Irland i mars.

Det viktigste, ifølge Svendsen, er å få en langsiktig løsning frem mot EM i 2020.

– Vi har ikke gitt opp (VM), men vi må være realistiske og si at det er liten sannsynlighet. Derfor må vi ha fokus på 2020, sier Svendsen.

Siste nytt

 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT
 • Susann Bjørnsen tok bronse

  Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal