Hopp til innhold

NFF og Edvartsen inngikk forlik: – Det har vært en belastende sak for NFF

Norges Fotballforbund (NFF) og Svein-Erik Edvartsen inngikk lørdag forlik. Dermed er kommende ukes høyprofilerte rettsbehandling i Oslo tingrett avlyst.

Svein-Erik Edvartsen

NFF OG EDVARTSEN ENIGE: Inngikk forlik lørdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Edvartsen saksøkte NFF etter at han ble sagt opp som seksjonsleder. Fotballforbundet begrunnet avskjeden med at den tidligere toppdommeren skulle ha sendt flere eposter under det NFF mener var falskt navn.

Dette har Edvartsen hele tiden tilbakevist på det sterkeste.

Kommende uke skulle partene ha møttes i Oslo tingrett. Rettsbehandlingen skulle ha startet mandag.

Lørdag meldte partene at det er inngått forlik i saken. Det betyr at spørsmålet om avskjedens gyldighet forblir uløst.

NFF og Edvartsen er samtidig enige om at den tidligere toppdommerens ansettelsesforhold i forbundet er avsluttet. Som en del av forliket frafaller Edvartsen sitt søksmål mot fotballforbundets kommunikasjonsdirektør Svein Graff.

Saken ut av verden

Edvartsen har anklaget Graff for injurier, og saken skulle etter planen opp i tingretten senere i år.

NFF opplyser i lørdagens pressemelding at Edvartsen får utbetalt 200.000 kroner som en del av forliket som er inngått. Samtidig dekker forbundet sakskostnader til advokat John Christian Elden med ytterligere 350.000 kroner.

– Dette har vært en belastende sak for NFF, og selv om vi var forberedt på å møte motparten i retten, er vi glade for at de to søksmålene utgår, sier fungerende generalsekretær Kai-Erik Arstad i NFF i en uttalelse.

– I tillegg er alle tjent med at saken avsluttes nå. Vi unngår også en mulig ankesak, og dermed nye måneder med denne saken. Også hensynet til norsk fotballs omdømme gjør at vi valgte denne løsningen, tilføyer han.

Holder detaljene hemmelig

Svein-Erik Edvartsen erkjenner på sin side at saken har vært en belastning for norsk fotball.

– Jeg aksepterer denne løsningen fordi jeg ønsker å bevare en god relasjon til norsk fotball. Saken har vært en stor belastning for meg og mine nærmeste, og det er en stor verdi i seg selv å få den avsluttet, sier han.

Som del av forliket skal partene være enige om å ikke omtale forlikets bakgrunn og innhold ytterligere.

Hamar-dommer Edvartsen ble i 2017 nektet å dømme flere kamper på toppnivå etter en strid med dommersjef Terje Hauge. Selv mente Edvartsen at konflikten med Hauge var bakteppet for at han ble avskjediget av NFF.

Det tilbakeviste fotballforbundet.

Les også: Edvartsen ferdig i NFF

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal