NRK Meny
Normal

NFF lovet Edvartsen sesongdebut bak dommersjefens rygg

Søndag i forrige uke lovet Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund dommer Svein-Erik Edvartsen kamp i Eliteserien, uten å ha forhørt seg med dommersjef Terje Hauge.

Terje Hauge og Nils Fisketjønn etter krisemøtet på Gardermoen.

VISSTE IKKE: Nils Fisketjønn (t.v.) hadde lovet Svein-Erik Edvartsen kamp i Eliteseriens runde sju. Dommersjef Terje Hauge var ikke klar over det.

Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

Avtalen som ble inngått mellom Norges Fotballforbund og Svein-Erik Edvartsen lovet den mye omtalte dommeren kamp i runde sju.

Det var ikke avtalt med dommersjef Terje Hauge, får NRK opplyst.

Dommersjefen var veileder på Ullevål stadion i kampen mellom Vålerenga og Sogndal da han gjennom media fikk vite at Edvartsen var satt opp til å dømme.

Det er dommersjefen som setter opp hvem som skal dømme kampene, ikke NFF sentralt.

Hvorfor hørte dere ikke med dommersjefen før dere lovet Edvartsen sesongdebut i runde sju?

– Dommersjefen er suveren når det gjelder dommeroppsett. Slik er det og slik skal det være, svarer Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund på spørsmålet fra NRK.

Det var Fisketjønn og generalsekretær Pål Bjerketvedt som fremforhandlet avtalen. På spørsmål om hvorfor de ikke forhørte seg med dommersjef Terje Hauge, velger NFF-toppen Fisketjønn å svare følgende:

– Ledelsen i NFF, administrativ eller politisk, har ikke en rolle i dette.

Her er e-posten fra NFF til Edvartsens advokat

Ble sjokkert over håndteringen

NRK sitter på korrespondanse mellom medlemmer i dommerkomiteen som uttrykker bekymring over NFFs håndtering av dommerbråket.

Kilder i Norges Fotballforbund forteller NRK at flere i dommerkomiteen ble sjokkert da de i VG kunne lese at Edvartsens advokat John Christian Elden uttalte seg om oppsettet, uten å ha snakket med dommersjefen eller dommerkomiteen.

Bjarne Berntsen

LEDER: Bjarne Berntsen er leder i dommerkomiteen. Han sier til NRK at dommerkomiteen har sendt en tilbakemelding til ledelsen i Norges Fotballforbund, men han vil ikke gå inn på innholdet.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Intern korrespondanse mellom ansatte i Norges Fotballforbund viser at lederen i dommerkomiteen, Bjarne Berntsen, fulgte opp komitémedlemmenes bekymring.

– Det er en intern korrespondanse. Saken behandles nå av ledelsen, som vi har sendt vår uttalelse til. Det er klart at dette er en veldig krevende sak, men jeg er hundre prosent lojal til ledelsen, sier lederen i dommerkomiteen Bjarne Berntsen.

Hva er det dere uttalt til styret i NFF?

– Det er et internt møtereferat, avslutter Berntsen.

Avtalen lovet Edvartsen sesongdebut

I avtalen, som ble akseptert søndag, går det frem at det settes strek over striden fra alle parters side, og at de nå starter på et nullpunkt. Partene skulle arbeide for å gjenopprette «normale samarbeidsrelasjoner» og Svein-Erik Edvartsen settes opp som dommer fra og med runde sju i Eliteserien.

NRK sitter på avtalen som er inngått mellom Norges Fotballforbund og Svein-Erik Edvartsen.

Da Norges Fotballforbund fredag sendte ut en pressemelding hvor de bekreftet at Edvartsen heller ikke i runde sju blir å se på banen, opplevde hans advokat det som avtalebrudd. NFF mener på sin side det bare var en bekreftelse av at avtalen står ved lag.

Saken er nå hos Norges Fotballforbund som skal sette seg ned med partene i neste uke.

Edvartsen

I HARDT VÆR: Svein-Erik Edvartsen uttalte seg for første gang om dommerkonflikten torsdag. Han kalte det «et stygt spill».

Foto: NTB Scanpix

Siste nytt

 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH

Sendeplan

Kl. Program Kanal