NRK Meny
Normal

NFF lovet Edvartsen sesongdebut bak dommersjefens rygg

Søndag i forrige uke lovet Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund dommer Svein-Erik Edvartsen kamp i Eliteserien, uten å ha forhørt seg med dommersjef Terje Hauge.

Terje Hauge og Nils Fisketjønn etter krisemøtet på Gardermoen.

VISSTE IKKE: Nils Fisketjønn (t.v.) hadde lovet Svein-Erik Edvartsen kamp i Eliteseriens runde sju. Dommersjef Terje Hauge var ikke klar over det.

Foto: Lars Thomas Nordby / NRK

Avtalen som ble inngått mellom Norges Fotballforbund og Svein-Erik Edvartsen lovet den mye omtalte dommeren kamp i runde sju.

Det var ikke avtalt med dommersjef Terje Hauge, får NRK opplyst.

Dommersjefen var veileder på Ullevål stadion i kampen mellom Vålerenga og Sogndal da han gjennom media fikk vite at Edvartsen var satt opp til å dømme.

Det er dommersjefen som setter opp hvem som skal dømme kampene, ikke NFF sentralt.

Hvorfor hørte dere ikke med dommersjefen før dere lovet Edvartsen sesongdebut i runde sju?

– Dommersjefen er suveren når det gjelder dommeroppsett. Slik er det og slik skal det være, svarer Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund på spørsmålet fra NRK.

Det var Fisketjønn og generalsekretær Pål Bjerketvedt som fremforhandlet avtalen. På spørsmål om hvorfor de ikke forhørte seg med dommersjef Terje Hauge, velger NFF-toppen Fisketjønn å svare følgende:

– Ledelsen i NFF, administrativ eller politisk, har ikke en rolle i dette.

Her er e-posten fra NFF til Edvartsens advokat

Ble sjokkert over håndteringen

NRK sitter på korrespondanse mellom medlemmer i dommerkomiteen som uttrykker bekymring over NFFs håndtering av dommerbråket.

Kilder i Norges Fotballforbund forteller NRK at flere i dommerkomiteen ble sjokkert da de i VG kunne lese at Edvartsens advokat John Christian Elden uttalte seg om oppsettet, uten å ha snakket med dommersjefen eller dommerkomiteen.

Bjarne Berntsen

LEDER: Bjarne Berntsen er leder i dommerkomiteen. Han sier til NRK at dommerkomiteen har sendt en tilbakemelding til ledelsen i Norges Fotballforbund, men han vil ikke gå inn på innholdet.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Intern korrespondanse mellom ansatte i Norges Fotballforbund viser at lederen i dommerkomiteen, Bjarne Berntsen, fulgte opp komitémedlemmenes bekymring.

– Det er en intern korrespondanse. Saken behandles nå av ledelsen, som vi har sendt vår uttalelse til. Det er klart at dette er en veldig krevende sak, men jeg er hundre prosent lojal til ledelsen, sier lederen i dommerkomiteen Bjarne Berntsen.

Hva er det dere uttalt til styret i NFF?

– Det er et internt møtereferat, avslutter Berntsen.

Avtalen lovet Edvartsen sesongdebut

I avtalen, som ble akseptert søndag, går det frem at det settes strek over striden fra alle parters side, og at de nå starter på et nullpunkt. Partene skulle arbeide for å gjenopprette «normale samarbeidsrelasjoner» og Svein-Erik Edvartsen settes opp som dommer fra og med runde sju i Eliteserien.

NRK sitter på avtalen som er inngått mellom Norges Fotballforbund og Svein-Erik Edvartsen.

Da Norges Fotballforbund fredag sendte ut en pressemelding hvor de bekreftet at Edvartsen heller ikke i runde sju blir å se på banen, opplevde hans advokat det som avtalebrudd. NFF mener på sin side det bare var en bekreftelse av at avtalen står ved lag.

Saken er nå hos Norges Fotballforbund som skal sette seg ned med partene i neste uke.

Edvartsen

I HARDT VÆR: Svein-Erik Edvartsen uttalte seg for første gang om dommerkonflikten torsdag. Han kalte det «et stygt spill».

Foto: NTB Scanpix

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad