– Vi er trygge på at Ole Gunnar er Molde-trener fremover

Norges Fotballforbund har henvendt seg til Molde i jakten på ny landslagssjef, men klubbledelsen føler seg helt trygge på at Ole Gunnar Solskjær ikke tar over Norge.

Ole Gunnar Solskjær

KONTAKTET: NFF har henvendt seg til Molde om Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Kort fortalt fikk vi en henvendelse fra NFF for noen dager siden med spørsmål om det var ok at de gikk i dialog med Solskjær om landslagsjobben. Det bekreftet vi at de kunne, sier Moldes administrerende direktør Øystein Neerland til NRK.

Det er Romsdals Budstikke som først onsdag kveld meldte om kontakten mellom NFF og Molde. Neerland har tidligere uttalt at han er trygg på at Solskjær blir på Aker Stadion. Den oppfatningen har han fortsatt.

– Vi er trygge på at Ole Gunnar er Molde-trener også i fortsettelsen. Vi har snakket med ham om dette siden det har vært spekulasjoner, og han har vært klar på at han har en jobb å gjøre her som han er motivert for, sier Neerland.

Har lovet å bli

– Han har sagt rett ut at han sier nei om han får tilbud fra NFF?

– Han har sagt rett ut til meg, slik jeg også har sagt tidligere, at det ikke er aktuelt.

– Så om Solskjær skulle bli ny landslagssjef vil det overraske deg veldig?

– Ja, jeg er som sagt veldig trygg på at han er Molde-trener fremover. Jeg vet ikke om jeg får sagt dette tydeligere. Vi jobber veldig tett sammen og har snakket om dette.

Dagbladet skrev tidligere onsdag at Solskjær skal ha en klausul i kontrakten som sier han kan ta over Norge dersom han får tilbudet.

– Vi går ikke inn på noe i våre kontrakter, men de skrev vel også at vi hadde hatt styremøte i går. Det burde jeg vel i så fall visst. Det er ikke korrekt. Vi har heller ikke hatt noe styremøte med dette som tema.

Den tidligere Stabæk-treneren, sist kjent som manager i Swansea, Bob Bradley dukket opp på Gardermoen i kveld. Han vedkjente å ha snakket med toppfotballsjef Nils Johan Semb, men landslagsjobben ble ikke diskutert.

Neerland sier han forventer at Solskjær kommer til å snakke med NFF, men svarer kontant «nei» på spørsmål om henvendelsen og dialogen er forstyrrende for Molde.

– Som sagt er jeg veldig trygg på at han fortsetter hos oss, så dette tror jeg blir avklart veldig raskt.

Tidligere onsdag bekreftet fotballpresident Terje Svendsen at ingen kandidater har fått et konkret tilbud.

– Vi har ikke forhandlet med noen kandidater ennå, sa Svendsen til NRK.

Hverken Terje Svendsen eller toppfotballsjef Nils Johan Semb har besvart NRKs henvendelser onsdag kveld.

Mener Solskjær er for ung

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken tror at Norges Fotballforbund nå forhører seg om hvor aktuell Solskjær er til jobben. Han er imidlertid klar på at han synes at det er for tidlig for Molde-treneren å ta over landslaget.

Spesielt med tanke på nedturen i Cardiff og de varierende prestasjonene med Molde den siste sesongen.

– Han er naturligvis en kandidat, men jeg synes han kanskje blir litt ung. Han har heller ikke en lang trenerkarriere bak seg, sier Løken til NRK.

I mars venter Nord-Irland i VM-kvalifiseringen. Løken mener det begynner å haste med å få på plass en landslagssjef.

– Det begynner å haste nå slik at en trener får tid til å se hvilken gruppe han ønsker å satse på fremover. Det er mye som tyder på at resten av kvalifiseringen vi er inne i nå blir et pliktløp, forklarer NRKs fotballekspert.

Bradley har vært en kandidat

Ståle Solbakken har inntil nylig vært den åpenbare førstekandidaten i jakten på Per-Mathias Høgmos erstatter.

Høgmo fikk sparken i fjor høst etter svake resultater over lengre tid.

Nylig ga imidlertid Solbakken beskjed om at han ikke er aktuell for jobben som landslagssjef. Dermed må toppfotballsjef Nils Johan Semb og den øvrige ledelsen i fotballforbundet fortsette finsiktingen av aktuelle kandidater.

Tidligere Stabæk-trener Bob Bradley, som nylig fikk sparken i Premier League-klubben Swansea, anses for å være et svært aktuelt navn.

Siste nytt

 • Fognini vant i Monte Carlo

  Fabio Fognini kronet en råsterk tennisuke med finaleseier i Monte Carlo Masters. Han ble første italiener på 51 år til å vinne ATP-turneringen i Monaco. Han vant finalen mot Dusan Lajovic med sifrene 6-3, 6-4. I semifinalen slo han ut Rafael Nadal.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • Carlsen med ny sliteseier

  Magnus Carlsen gikk seirende ut av nok et langdrygt parti i storturneringen i Karlsruhe. Sjakkesset brukte seks timer og 73 trekk på å nedkjempe spanske Francisco Vallejo. Som i åpningspartiet vant Carlsen med svarte brikker og leder nå turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: jørund wessel carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal