NRK Meny
Normal

NFF endret kravene til Riise

Etter det NRK kjenner til endret Norges Fotballforbund (NFF) kravene da det ble kjent at John Arne Riise hadde spilt inn reklamefilmer for Betsson.

Riise
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Akkurat nå er det et forhandlingsmøte i Oslo hvor Norsk Toppfotball (NTF), utøvernes fagforbund (NISO) og Betsson deltar.

Målet er å løse de nye utfordringene i Riise-saken.

Bakgrunnen for forhandlingsmøtet er at NFF endret kravene til Riise da det ble kjent at 35-åringens reklamefilmer ville sendes samtidig som han spiller i eliteserien.

– Ut ifra det som har vært kommunisert så har Riise gjort akkurat det NFF og NTF har sagt, sier administererende direktør i Aalesund FK, Henrik Hoff.

– Plutselig dukket de nye opplysningene opp.

Kom nye krav igår

– Selv om Riise har sagt opp kontrakten er det noen filmer som skal sendes i løpet av denne sesongen. Spillselskapet kan ikke vise dem. Hvis de skal gjøre det er det ikke aktuelt for Riise å spille i Tippeligaen, sier Hoff.

Mikael Mellquist fra Betsson hevder han fikk beskjed om at filmene ikke skulle være noe problem og at Riise nå har innfridd kravene til Fotballforbundet.

Les også: – Går det ikke i orden, kommer jeg mest sannsynlig til å legge opp
Les også: Trur storebroren snart er i Aalesund

Hoff skal ha mottat en epost fra Betsson igår hvor NFF og NTF var klare i sin tale om reklamefilmene.

– Vi har oppfattet det sånn at det bare var å terminere kontrakten. Det ser vi nå burde vært klarere presisert fra sentralt hold i NFF og NTF. Vi ser i ettertid at det er flere «men» i saken, legger Hoff til.

Har ikke gitt opp Riise

Aalesund-direktøren synes det er leit, men vil ikke gi opp Riise riktig ennå.

– Han er en stor profil og vi synes at han skal få avslutte karrieren i Aalesund og eliteserien.

Riise selv uttrykte tydelig frustrasjon på Twitter igår da det ble kjent.

– Jeg tror ting ordner seg i dag. Jeg håper virkelig det, så jeg kan sette meg på flyet i ettermiddag og starte et nytt eventyr, skriver Riise på bloggen sin.

NFF har ikke besvart NRKs henvendelser

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang