NRK Meny
Normal

NFF endret kravene til Riise

Etter det NRK kjenner til endret Norges Fotballforbund (NFF) kravene da det ble kjent at John Arne Riise hadde spilt inn reklamefilmer for Betsson.

Riise
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Akkurat nå er det et forhandlingsmøte i Oslo hvor Norsk Toppfotball (NTF), utøvernes fagforbund (NISO) og Betsson deltar.

Målet er å løse de nye utfordringene i Riise-saken.

Bakgrunnen for forhandlingsmøtet er at NFF endret kravene til Riise da det ble kjent at 35-åringens reklamefilmer ville sendes samtidig som han spiller i eliteserien.

– Ut ifra det som har vært kommunisert så har Riise gjort akkurat det NFF og NTF har sagt, sier administererende direktør i Aalesund FK, Henrik Hoff.

– Plutselig dukket de nye opplysningene opp.

Kom nye krav igår

– Selv om Riise har sagt opp kontrakten er det noen filmer som skal sendes i løpet av denne sesongen. Spillselskapet kan ikke vise dem. Hvis de skal gjøre det er det ikke aktuelt for Riise å spille i Tippeligaen, sier Hoff.

Mikael Mellquist fra Betsson hevder han fikk beskjed om at filmene ikke skulle være noe problem og at Riise nå har innfridd kravene til Fotballforbundet.

Les også: – Går det ikke i orden, kommer jeg mest sannsynlig til å legge opp
Les også: Trur storebroren snart er i Aalesund

Hoff skal ha mottat en epost fra Betsson igår hvor NFF og NTF var klare i sin tale om reklamefilmene.

– Vi har oppfattet det sånn at det bare var å terminere kontrakten. Det ser vi nå burde vært klarere presisert fra sentralt hold i NFF og NTF. Vi ser i ettertid at det er flere «men» i saken, legger Hoff til.

Har ikke gitt opp Riise

Aalesund-direktøren synes det er leit, men vil ikke gi opp Riise riktig ennå.

– Han er en stor profil og vi synes at han skal få avslutte karrieren i Aalesund og eliteserien.

Riise selv uttrykte tydelig frustrasjon på Twitter igår da det ble kjent.

– Jeg tror ting ordner seg i dag. Jeg håper virkelig det, så jeg kan sette meg på flyet i ettermiddag og starte et nytt eventyr, skriver Riise på bloggen sin.

NFF har ikke besvart NRKs henvendelser

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich