Hopp til innhold

NFF brukte i fjor over 110 millioner på A-landslagene: – Vi bør satse mer

Kostnadene til herre- og kvinnelandslaget har økt markant de siste årene. Tross sportslig fiasko ser ikke Norges Fotballforbund på det som et overforbruk.

Det sier fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken i en felles uttalelse til VG.

– Noen vil kanskje tenke at vi bruker mye penger på våre A-landslag. Sammenlignet med andre poster i budsjettet kan det se slik ut, men i forhold til gevinstene måloppnåelse vil gi er det ikke slik at vi bruker for mye på landslag og toppfotball.

Fredag starter nok et mesterskap for menn uten Norge. 24 år er gått siden et norsk lag var kvalifisert (EM i 2000), mens det senere i sommer avvikles OL for fjerde gang på rad uten et norsk kvinnelag.

I fjor brukte NFF 51,3 millioner kroner på herrelandslaget. Det var en økning på over 30 prosent målt mot 2019-tallene. På kvinnesiden økte forbruket fra 35,5 til 60,9 millioner kroner. Det hører med til historien at Norge i 2023 spilte VM i New Zealand.

Neste år skal en ny strategiplan vedtas av NFF. Få av de sportslige målene for A-landslagene i inneværende periode er blitt oppnådd.

– For oss som er satt til å lede norsk fotball, vil anbefalingen være klar: Vi bør satse mer, ikke mindre, på landslag og toppfotball i årene som kommer, skriver Løken og Klaveness til VG.

De mener det er nødvendig hvis Norge skal holde tritt og kunne ta steg internasjonalt.

(NTB)

vyn0vmyhvEU
Foto: NTB

Siste nytt

 • Sarpsborg 08 ydmyket Rosenborg – Henrik Meister med fire mål i 4-1-seier

  Henrik Meister noterte seg for fire mål da Sarpsborg 08 knuste Rosenborg 4-1 på hjemmebane i Eliteserien fredag kveld.

  Dermed klatret sarpingene opp til 9.-plass etter å ha ligget på nedrykksplass før kampen. Seieren var også Christian Michelsens andre på tre kamper etter at han tok over som trener etter Stefan Billborn.

  Michelsen var også nære å ryste serieleder Bodø/Glimt i debuten, men nordlendingene snudde til slutt til 2-1-seier. Fredag sørget Meister for at det ikke skjedde igjen da de tok en tidlig ledelse mot Rosenborg.

  – Det er deilig, hattrick. Jeg har slitt litt med målene, men nå kommer de. I andre omgang kommer det tre, fire, fem til, sa Meister til TV 2 i pausen.

  Det ble ikke tre, fire eller fem mål til, men den danske spissen scoret sitt fjerde mål i andre omgang, før Ole Sæter reduserte for gjestene. I 4-1-seieren økte Meister beholdningen sin med eliteseriemål fra ett til fem. (NTB)

  Rosenborg
  Foto: NTB
 • Wimbledon-drømmen brast for Eikeri – røk ut i semifinalen

  Ulrikke Eiker og hennes argentinske makker Maximo Gonzalez røk ut i semifinalen av mixed double-turneringen i Wimbledon fredag kveld

  Mexicanske Giuliana Olmos og Santiago Gonzalez sikret finalebillettene med sifrene 6-3, 7-6 (7-5).

  I finalen venter vinneren av oppgjøret mellom polske Jan Zielinski og Su-Wei Hsieh fra Taiwan og Michael Venus og Erin Routliffe fra New Zealand. (NTB)

  Switzerland Tennis International Ladies
  Foto: Jean-Christophe Bott / AP
 • Hull satte verdensrekord

  Australske Jessica Hull har vist imponerende form den siste tiden, og fredag kveld leverte 27-åringen sitt livs løp.

  Hun vant nemlig 2000-meteren på 5.19,70. Det er ny verdensrekord. Francine Niyonsaba hadde den gamle rekorden på 5.21,56.

  – Jeg prøver å ta innover meg det jeg akkurat gjorde, for det er fantastisk.

  2000 meter er ikke en olympisk distanse, men med dette løpet viser Hull at hun er en av de store medaljekandidatene på 1500 meter i Paris.

  Om løpet sier hun:

  – Det var så merkelig. Jeg har løpt Diamond League lenge, men å være i front og den som jakter lysharen med folk på tribunen som heier på meg, det er alt jeg kunne drømme om.

Sendeplan

Kl. Program Kanal