NRK Meny
Normal

NFF ber klubbene ha løpende kontakt med politiet om sikkerheten

Kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Yngve Haavik, sier likevel det fortsatt er trygt å gå på fotballkamp i Norge.

Fotball

FORTSATT TRYGT, MENER NFF: Fra cupfinalen mellom Kongsvinger og Rosenborg.

Foto: Lise Aserud, Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er jo sjokkerende nyheter og alt annet enn det vi ønsker skal forbindes med fotball. Det eneste positive her er at ingen liv gikk tapt, sier Haavik etter at sprengladninger gikk av utenfor bussen til Borussia Dortmund-spillerne tirsdag.

Yngve Haavik i Norges Fotballforbund

Kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, Yngve Haavik.

Foto: NTB Scanpix

Nylig oppjusterte PST trusselnivået i Norge etter terroraksjonen i Stockholm, og kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund forteller at NFF nå anbefaler klubbene i Norge om å holde seg løpende orientert om sikkerheten via det lokale politiet.

– Det er jo riktig at PST har oppjustert trusselnivået i Norge og basert på det anbefaler vi klubbene å ha løpende kontakt med det lokale politiet, som er ansvarlig for sikkerheten, sier han.

– Tett dialog med politiet

Haavik understreker imidlertid at NFF ikke sitter med informasjon om at det skal være utrygt å gå på fotballkamp i Norge.

– Vi har en tett dialog med politiet, men foreløpig har vi ikke mottatt noen informasjon som tyder på at det ikke skal være trygt å gå på kamper i Norge.

– Men dette er en vurdering som politiet må ta fortløpende, sier Haavik til NRK.

To personer skadet

To personer, en politimann og en spiller, ble skadet i eksplosjonene utenfor spillerbussen til Borussia Dortmund tirsdag kveld. Foreløpig er ingen pågrepet i saken.

Det er imidlertid blitt funnet et brev der avsender tar på seg ansvaret for angrepet på bussen.

Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA undersøker tysk politi det de kaller islamistiske koblinger til angrepet på Dortmund-bussen.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging