NRK Meny
Normal

NFF ber klubbene ha løpende kontakt med politiet om sikkerheten

Kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Yngve Haavik, sier likevel det fortsatt er trygt å gå på fotballkamp i Norge.

Fotball

FORTSATT TRYGT, MENER NFF: Fra cupfinalen mellom Kongsvinger og Rosenborg.

Foto: Lise Aserud, Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er jo sjokkerende nyheter og alt annet enn det vi ønsker skal forbindes med fotball. Det eneste positive her er at ingen liv gikk tapt, sier Haavik etter at sprengladninger gikk av utenfor bussen til Borussia Dortmund-spillerne tirsdag.

Yngve Haavik i Norges Fotballforbund

Kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, Yngve Haavik.

Foto: NTB Scanpix

Nylig oppjusterte PST trusselnivået i Norge etter terroraksjonen i Stockholm, og kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund forteller at NFF nå anbefaler klubbene i Norge om å holde seg løpende orientert om sikkerheten via det lokale politiet.

– Det er jo riktig at PST har oppjustert trusselnivået i Norge og basert på det anbefaler vi klubbene å ha løpende kontakt med det lokale politiet, som er ansvarlig for sikkerheten, sier han.

– Tett dialog med politiet

Haavik understreker imidlertid at NFF ikke sitter med informasjon om at det skal være utrygt å gå på fotballkamp i Norge.

– Vi har en tett dialog med politiet, men foreløpig har vi ikke mottatt noen informasjon som tyder på at det ikke skal være trygt å gå på kamper i Norge.

– Men dette er en vurdering som politiet må ta fortløpende, sier Haavik til NRK.

To personer skadet

To personer, en politimann og en spiller, ble skadet i eksplosjonene utenfor spillerbussen til Borussia Dortmund tirsdag kveld. Foreløpig er ingen pågrepet i saken.

Det er imidlertid blitt funnet et brev der avsender tar på seg ansvaret for angrepet på bussen.

Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA undersøker tysk politi det de kaller islamistiske koblinger til angrepet på Dortmund-bussen.

Siste nytt

 • Kvist-retur i VM ikke utelukket

  Den danske landslagsspilleren William Kvist måtte ut med brukne ribben og en punktert lunge i Danmarks kamp mot Peru. Selv utelukker han ikke en VM-retur. – Jeg er i bedring, og det er bra, sier midtbanespilleren på sin Facebook-side, ifølge NTB.

  SOCCER-WORLDCUP-PER-DNK/
  Foto: RICARDO MORAES / Reuters
 • Nesten hele Island så VM-åpningen

  99,6 prosent av alle islendinger som så på TV, fikk med seg hjemlandets 1-1-kamp mot Argentina i fotball-VM torsdag. Det er Islands fotballforbund som har hentet inn utrolige tallene, melder NTB.

  ICELAND-FBL-WC-2018-FEATURE
  Foto: HALLDOR KOLBEINS / AFP
 • Lindelöf må stå over for Sverige

  Victor Nilsson Lindelöf er blitt sjuk og kan derfor ikkje spele Sverige si VM-opning mot Sør-Korea. Det melder Expressen. Pontus Jansson tek Manchester United-spelaren sin plass i midtforsvaret.

  Victor Nilsson Lindelöf før landskampen mot Norge i juni.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM