NRK Meny
Normal

– Drømmen var å spille VM-finale

Med tårevåte øyne forteller Neymar (22) om skuffelsen over å miste resten av fotball-VM på grunn av en ryggskade.

Neymar

TÅREVÅTT: Neymar med synlig tårevåte øyne forteller at VM-drømmen hans lever videre.

Foto: Faksimile/Youtube

 • Se Neymars hilsen nederst i artikkelen!

I et ett minutt og 19 sekunder-langt Youtube-klipp, lagt ut av det brasilianske fotballforbundet, snakker Neymar for første gang etter ryggskaden som sendte ham på båre ut av verdensmesterskapet.

– Dette er veldig tøft for meg. Det er vanskelig å uttrykke hva jeg føler med ord, starter Neymar.

Les også: – Brasil fra favoritt til outsider etter Neymar-skaden

Vil raskest mulig tilbake

Brasil-yndlingen fikk et kne i ryggen under kvartfinalen mot Colombia. Sammenstøtet resulterte i en brukket ryggvirvel for Neymar.

Dermed går han glipp av tirsdagens semifinale mot Tyskland, og en eventuell VM-finale for sitt Brasil.

– Jeg vil fortelle dere at jeg kommer til å være tilbake på fotballbanen så fort som overhodet mulig. Jeg vil være tilbake før dere aner. Jeg vil takke for alle meldinger og støtte jeg har fått. Drømmen min er ikke knust, den er bare satt litt på vent, sier han.

Lei seg over å ikke få spille VM-finale

Ifølge det brasilianske legeteamet vil Neymar trenger 4-8 uker på å lege bruddet. Neymar har stått bak 4 av Brasils 10 mål i mesterskapet, og er vertsnasjonens toppscorer.

– Jeg er sikker på at lagkameratene mine kan sørge for at jeg når drømmen min, som er å bli mester. Min andre drøm er å spille i en VM-finale, det blir dessverre ikke mulig denne gangen. Men det er to kamper igjen og jeg vet de (lagkameratene journ.anm.) vil gjøre alt for å vinne og bli mestere - da blir jeg det også. Da skal alle brasilianere feire.

– Tusen takk til alle sammen, avslutter Neymar.

Takleren ber om unnskyldning

Den colombianske spilleren som taklet Neymar, Juan Zúñiga, har kommet med en offisiell beklagelse etter det mange beskriver som et overfall.

– Jeg er veldig lei meg for skaden som oppsto i kampen mellom Brasil og Colombia. Selv om jeg mener situasjonen er noe som kan skje i kampens hete og ikke var vondt ment, vil jeg sende en hilsen til Neymar. Jeg beundrer og respekterer deg og mener du er blant de beste spillerne i verden. Jeg håper du kan spille igjen snart, skriver Zúñiga på sin Instagram-konto.

Her er situasjonen som førte til Neymars ryggskade:

Neymar bæres ut på båre av to fire menn

VIDEO: Neymar måtte forlate kvartfinalekampen mot Colombia på båre.

Se Neymars hilsen (på portugisisk):

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal