NRK Meny
Normal

Neymar rørt til tårer: – Det betyr mye for ham

Nasjonalsangen til Brasil ser ut til å gå rett til hjertet til Neymar, som har hatt sterke følelsesutbrudd begge gangene «Hino Nacional Brasileiro» har runget over stadion i VM. Kanskje viser det hvor inderlig Brasils gullhåp ønsker å lykkes.

Følelsesladet Neymar under nasjonalsangen.

SE VIDEO: TV-bildene viste en rørt Neymar som tilsynelatende felte noen tårer under nasjonalsangen før kampen mot Mexico.

Neymar

Neymar er et følelsemenneske. Det viser han både før og under kamp.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Neymar har presset og forventningene på sine unge skuldre i VM på hjemmebane, og kanskje er dette litt av forklaringen på at superstjernen har vært svært så følelsesladet begge gangene han har sunget nasjonalsangen før kamp.

Å høre nasjonalsangen sin bli spilt i et VM er nok rørende for de fleste, men ingen kunne unngå å legge merke til hvordan Neymar tilsynelatende knakk sammen i tårer da låten runget over stadion før kampen mot Mexico. Hendelsen ble fort en snakkis på sosiale medier.

Også før åpningskampen mot Kroatia viste tv-bildene en rørt Neymar.

– Jeg tror det er mer glede enn press som får han til å gråte. Det betyr mye for ham, men det ser ikke som han kjenner presset når han spiller, sier NRKs fotballekspert, Tom Nordlie.

– Blir påvirket emosjonelt

Om det var forventningene eller det å få høre nasjonalsangen på hjemmebane som gjorde det, er usikkert, men Neymar klarte ikke å holde tårene tilbake mens hele stadion sang Hino Nacional Brasileiro – Brasils nasjonalsang.

– Neymar er et idol i Brasil og vil ha stort press på seg. Han vil bli påvirket mer emosjonelt enn de andre spillerne på laget, har den brasilianske legenden, Cafu, uttalt.

Artikkelen fortsetter under videoen

Neymar under Brasils nasjonalsang i åpningskampen mot Kroatia.

Brasil-stjernen Neymar virket også følelsesladet da han hørte nasjonalsangen før åpningskampen før Kroatia.

Herrem skjønner Neymar

I Norge har ingen fotballspillere fått oppleve å høre «Ja, vi elsker!» på hjemmebane i et stort mesterskap, men det har det kvinnelige håndballandslaget.

Herrem

Håndballspiller Camilla Herrem skjønner Neymar godt. – Det er stort å få den opplevelsen med mange tilskuere på tribunen som synger sangen, sier hun.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Camilla Herrem husker godt hvordan det føltes å stå på banen og høre nasjonalsangen ble spilt under EM på hjemmebane i 2010, og kan bare tenke seg til hvordan det føles når fotballspillerne i VM opplever det samme foran de enorme publikumsmassene.

– Det er stort å få den opplevelsen med mange tilskuere på tribunen som synger sangen. På fotballstadion i Brasil er det jo mange flere enn på håndballkamp også. Det er en ganske surrealistisk følelse, man kan nesten ikke tro at man er der, sier den rutinerte håndballspilleren til NRK.no.

I åpningskampen klarte heller ikke Neymar å holde følelsene i sjakk. Herrem skjønner godt at Neymar og resten av de brasilianske spillerne blir rørt.

– Jeg har blitt rørt mange ganger. Blant annet da vi sang nasjonalsangen i OL. Man ser flagget, synger og blir rørt. Jeg har aldri grått før kamp, men flere ganger når vi har sunget sangen etter kamp, sier hun.

Siste nytt

 • 39-åring gjør keeper-comeback

  Tidligere landslagskeeper Tone Wølner (39) skal hjelpe et skadeutsatt Storhamar-lag i eliteserien i håndball.

  Hamar-klubben har bare hatt én målvakt tilgjengelig etter at Alma Hasanic Grizovic ble skadet. Nå styrkes den plassen med Wølner, som la opp i 2015.

  Tone Wølner
  Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix
 • Ny motstander for Anthony Joshua

  Neste lørdag skulle Anthony Joshua forsvare sin tungvektstittel i boksing mot bulgarske Kubrat Pulev.

  Nå har derimot Pulev trukket seg fra kampen som følge av en skade i skulderen.

  Pulevs erstatter er Carlos Takam. Franskmannen er rangert som nummer tre i verden på IBFs tungvektsliste, bak nettopp Pulev og Joshua.

  BOXING-HEAVYWEIGHT/JOSHUA-PULEV
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Tiger Woods friskmeldt

  Etter å ha vært ute med en ryggskade siden februar tidligere i år er nå Tiger Woods endelig friskmeldt av legene.

  Når 41-åringen vil være tilbake på golfbanen er likevel uvisst, skriver ESPN.

  Tiger Woods Golf
  Foto: Kamran Jebreili / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal