Hopp til innhold

Neymar haltet av banen under trening

Dårlige nyheter for Brasil. En haltende Neymar måtte forlate tirsdagens treningsøkt.

Neymar jr.

VIDEO: Neymar måtte avbryte tirsdagens trening og halta deretter bort fra treningsfeltet.

På et videoklipp og bilder publisert fra treningen ser vi Brasil-stjernen leke med ballen sammen med resten av laget. Etter rundt 10 minutter må imidlertid Neymar forlate treningen.

Bildene viser en haltende spiller, som følges ut fra banen av lagets fysioterapeut.

Stjernen skal ha følt smerter i høyrefoten. Om det er snakk om en alvorlig skade, eller en skade i det hele tatt, er det foreløpig for tidlig å si noe sikkert om.

– Neymar forlot treningen med smerte i høyre ankel, sier Vinícius Rodrigues i det brasilianske fotballforbundet til Globo.

Han hevder likevel på en pressekonferanse at landslagsspilleren skal trene normalt på onsdagens trening.

Neymar

DÅRLIG NYTT: Neymar halter bort fra banen.

Foto: Adrian Dennis / AFP

– Smerte i høyre ankel

Bildene setter antagelig en kraftig støkk i Brasil-supporterne etter at Neymar har vært skadet i forkant av VM. Et brudd i foten holdt Neymar ute i tre måneder og preget oppkjøringen hans til fotball-VM.

De fleste husker hvor avgjørende det ble da stjernen ble skadet i kvartfinalen på hjemmebane for fire år siden.

Brasils landslagssjef Tite sa også dagen før åpningskampen at Neymar ennå ikke er 100 prosent frisk etter skaden.

En talsmann for troppen sier likevel at tirsdagens halting var ettervirkninger av de mange taklingene han ble utsatt for i 1-1-kampen mot Sveits søndag og at det ikke har sammenheng med skaden han ble operert for i vinter.

Får behandling

Det er likevel grunn til å tro at ikke alt er som det skal være med brasilianeren. Han måtte stå over mandagens trening og skal nå gjennomgå behandling både tirsdag og onsdag for å bli bedre til fredagens kamp mot Costa Rica.

Brasil er på andreplass i sin gruppe med ett poeng etter at favorittene ikke greide å slå Sveits i sin åpningskamp.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Saudi-Arabias kronprins om «sportsvasking»: – Bryr meg ikke

  Saudi-Arabia har mottatt sterk kritikk for sine investeringer i sport, men i et stort intervju med Fox News sier kronprins Mohammed bin Salman at det er noe han bryr seg lite om.

  – Hvis sportsvasking gjør at mitt bruttonasjonalprodukt (BNP) øker med 1 prosent, så fortsetter vi med sportsvasking. Jeg bryr meg ikke om uttrykket. Jeg har 1 prosent økning i BNP fra sport og sikter på ytterligere 1,5 prosent, sier bin Salman i intervjuet.

  – Kall det hva du vil. Vi kommer til å få de 1,5 prosentene, legger kronprinsen til i det lange, eksklusive intervjuet.

  – Dette er et sjeldent og meget interessant innblikk i tankegangen til Saudi-Arabias de facto leder. Bin Salman er jo samtidig den som personlig har stått bak kongedømmets oppsiktsvekkende strategi med en voldsom styrking av sin posisjon innenfor sportsverdenen de siste årene, mener NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

  Saudi-Arabias statlige investeringsfond (PIF) har blant annet opprettet golfligaen LIV, kjøpt opp Newcastleog lokket en rekke fotballprofiler til de fire hjemlige klubbene de eier.

  – Dette er sportsvasking på et helt annet nivå, sa Frank Conde Tangberg i Amnesty da Cristiano Ronaldo signerte for Al-Nassr.

  Det er ventet at Saudi-Arabia vil søke om å få arrangere fotball-VM i 2030 eller 2034, og i desember arragnerer de klubb-VM i regi av Fifa.

  Mohammed bin Salman
  Foto: Reuters
 • Tysk legende bygger insekthoteller på Formel 1-bane – hylles av Hamilton

  Tidligere Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel har bidratt til å bygge 11 spesiallagde insekthoteller i sving to på den ikoniske Suzuka-banen i Japan.

  Prosjektet, som har fått navnet «Buzzin Corner», har som mål å spre budskapet om biologisk mangfold. Insekthotellene ble avduket torsdag, få dager før årets Grand Prix-løp i Japan.

  For å rette ytterligere oppmerksomhet mot initiativet er kantsteinene i sving to på Suzuka-banen malt i svart og gult – en referanse til fargene på bier. Formel 1-lagene i VM-sirkuset har hver på sin kant hjulpet til med å tilpasse sine egne insekthoteller.

  – Jeg ønsker med dette prosjektet å skape bevissthet rundt viktigheten av biologisk mangfold, skriver Sebastian Vettel på Instagram onsdag.

  – Bien er den perfekte ambassadøren for oss rundt dette prosjektet, og for å fremheve viktigheten av biologisk mangfold. Den symboliserer ikke bare bier, men alle de andre insektene, så vi ser på bien som vår ambassadør, legger han til.

  Tyskeren trakk seg fra Formel 1-sirkuset på slutten av fjoråret etter å ha brukt de siste årene til å snakke varmt om større bevissthet rundt miljø- og klimaspørsmål.

  – Det er flott å se at han har funnet sin misjon. Det er flott å ha Seb tilbake denne helgen. Han satte seg ned og fortalte alle sjåførene om disse planene, sier Lewis Hamilton om engasjementet. (NTB)

  Japan F1 GP Auto Racing
  Foto: Toru Hanai / AP
 • Marvik skuffet i VM

  Oskar Marvik tapte åttedelsfinalen i 130-kilosklassen i bryte-VM i Beograd. «Tåsenplogen» tok det første poenget da Heiki Nabi, som er ranket som nummer 11 i verden, ble straffet for passiv bryting. Estlenderen fikk så inn det neste poenget.

  1-1 ble også sluttresultatet, og siden Nabi tok det siste poenget så er han videre til kvartfinalen.

  Marvik, som er rangert som den 8. beste, kastet seg da ned og slo hånda fortvilet i matta.

  I kvalifiseringskampen slo han chilenske Yasmani Acosta Fernández 2–0. Nå må Nabi ta seg til finalen om Marvik skal få en ny VM-sjanse.

  Per-Anders Kure tapte sin kamp i 77-kilosklassen, med 3–4 mot verdenstrener Akzhol Makhmudov.

  Oskar Marvik
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste