Brasil til finalen - Neymar scoret tidenes raskeste OL-mål

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Neymar (24) kunne ikke svart kritikerne kjappere og på en bedre måte enn det han gjorde da Brasil overkjørte Honduras i OL-semifinalen.

OLYMPICS-RIO-SOCCER-M Football - Men's Tournament Semifinal Brazil v Honduras

REKORD: Neymar kunne juble etter bare 14 sekunder mot Honduras i OL-semifinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Oppgjøret startet så definitivt med et smell på mektige Maracanã.

Neymar på båre

MÅTTE BEHANDLES: Neymar ble båret ut rett etter å ha scoret OLs raskeste mål. Nå er han tilbake igjen på banen.

Foto: Skjermdump / TV 2

Først sendte Neymar vertsnasjonen i ledelsen etter bare 14 sekunder. Så ble superstjernen liggende i store smerter på banen, noe som førte til at han måtte bæres ut på båre.

– Det var en tung innledning på mesterskapet for Neymar. Han fikk mye kritikk, men nå har han scoret både i kvartfinalen og nå her, så da er nok mye glemt, i hvert fall om de går til finalen sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken.

Etter kort tid på sidelinjen kom Neymar joggende inn på banen igjen, og fortsatte storspillet, til enorm applaus fra det entusiastiske hjemmepublikummet.

Jesus-dobbel

Men det var ikke bare Neymar de skulle applaudere for i løpet av kampen. Angrepsmakker Gabriel Jesus ville også vise seg frem.

Både etter 26 og 35 minutter skulle Manchester City-klare Gabriel Jesus sørge for at Brasil nærmest punkterte kampen før pause. Ved begge anledningene fikk Jesus leke seg med Honduras-forsvaret å iskaldt putte ballen i mål alene med keeper.

Brasil fortsatte overkjøringen

Det ble ikke noe bedre for Honduras etter pause. Allerede etter seks minutter skulle Marquinhos dukke opp på corner og gi arrangørlandet en 4-0-ledelse.

Brasil hadde fullstendig kontroll på et tamt Honduras-lag som ikke skapte noe. Etter 79 minutter skulle Luan Vieira få fortsette målkalaset. Etter et nydelig angrep kunne Vieira putte ballen i åpen kasse. 5–0 og klasseforskjell.

Og ikke nok med det: Neymar fikk selvfølgelig avslutte ballet også. Kapteinen og Brasil-helten tok straffesparket på overtid. Det var det siste som skjedde, og Brasil tok seg videre til finalen med 6–0.

Brasil møter enten Tyskland eller Nigeria i finalen.

Siste nytt

 • På seierspallen

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer to i storslalåm da paraalpinistene åpnet sin verdenscup i sveitsiske Veysonnaz onsdag.

  Pedersen, som kjører i klassen for sittende utøvere, ble slått med 3,46 sekund av den nederlandske vinneren Jeroen Kampschreur. Samtidig hadde han 5,28 sekunds margin ned til 3.-plassen.

  Marcus Nilsson Grasto kjørte inn til 19.-plass i klassen for stående i Veysonnaz. Den ble vunnet av franskmannen Arthur Bauchet.

  Paralympics 2018
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Norsk seier i IBU-cupen

  Skiskytteren Endre Strømsheim imponerte og vant onsdagens normaldistanse i IBU-cupen i tyske Arber. På pallen fikk han selskap av Aleksander Fjeld Andersen.

  Strømsheim hadde lagt bak seg tre feilfrie serier før siste skyting. Der fikk 23-åringen bommen som ga ham ett tilleggsminutt, men det truet ikke seieren.

  Bærum-løperen slo hjemmehåpet Philipp Nawrath med 30,8 sekunder. (NTB)

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sokratis ferdig i Arsenal

  Arsenal er blitt enig med midtstopper Sokratis Papastathopoulos om å bryte kontrakten et halvt år før tiden.

  Det opplyser London-klubben på sine nettsider.

  «Dette gir ham muligheten til å forhandle fritt om en kontrakt med en ny klubb og komme tilbake på banen så fort som mulig», skriver Arsenal.

  Sokratis hadde ikke spilt for Arsenal siden mars i fjor, og grekeren fikk ikke plass i lagets Premier League-tropp denne sesongen.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal