Hopp til innhold

Newcastle jublet for viktig seier

Newcastle kunne langt steg mot neste sesongs mesterliga med seier mot Brighton torsdag kveld, og det åpnet særdeles bra. Etter 23 minutter tok de fortjent ledelsen etter massivt press, selv om det var en uheldig Deniz Undav som headet ballen i eget mål.

På overtid i første omgang la Dan Burn på til 2-0 for Newcastle etter et frispark.

Men Brighton – som også kjemper om en plass i Europa neste sesong – ga seg ikke, og kom på banen med et helt annet trykk etter hvilen. Seks minutter ut i andre omgang brakte Undav balanse i sin egen målprotokoll da han scoret for sitt eget lag og reduserte til 2-1.

Det skulle imidlertid bli Newcastles kveld. Etter 89 minutter satte Callum Wilson inn 3-1 etter et strålende bakromsløp, der han akkurat holdt seg på rett side av offsidegrensa. Mindre enn to minutter senere var Wilson nest sist på ballen da Bruno Guimarães la på til 4-1.

Med seieren befestet Newcastle tredjeplassen på tabellen, men mesterligaplassen er likevel ikke helt trygg. Fire lag kvalifiserer seg for mesterligaen, og Newcastle kan fortsatt bli tatt igjen av Manchester United og Liverpool. Liverpool er i så fall avhengig av å vinne sine to siste kamper. Seier i siste serierunde vil uansett være nok for Newcastle.

Newcastle
Foto: AP

Siste nytt

 • Guardiola rasende da City røk ut av ligacupen

  Newcastle sendte Manchester City ut av ligacupen etter å ha vunnet 1–0. Nå er de klar for fjerde runde.

  Svenske Alexander Isak avgjorde kampen i det 53. minutt etter målgivende pasning fra Joelinton.

  På sidelinjen smalt det også noen frustrerte gloser fra City-manager Pep Guardiola mot både tredjedommer og Newcastle-assistent Jason Tindall.

  Spanjolen var tydelig uenig i avgjørelsene til dommeren. Svaret beroliget ham neppe. Kamplederen viste ham det gule kortet.

  Oscar Bobb debuterte fra start for City og gjorde seg bemerket med et par gode involveringer i den første omgangen, men ble mindre synlig utover i kampen.

  – De ser i øyeblikket helt ufarlig ut, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås om de lyseblå gjestene kort tid før slutt.

  Martin Ødegaards Arsenal tok seg også videre til 4. runde etter 1–0 borte mot Brentford. Nordmannen ble byttet inn i det 82. minutt. Det samme ble landslagskollega Kristoffer Ajer for bortelaget.

  Carabao Cup - Third Round - Newcastle United v Manchester City
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • «Moi» scoret i rekordseier

  Mohamed Elyounoussi scoret ett av målene da FC København vant hele 9-0 over Lyseng i den danske cupen tirsdag.

  Nimålsseier er ny klubbrekord for FCK. Den ble oppnådd mot et lag som leder sin avdeling på nivå fire i dansk fotball.

  Elyounoussi var en av de erfarne spillerne i et FCK-lag der mange unge talenter slapp til. Tenåringene Noah Sahsah, Orri Oskarrson, Roony Bardghji og Victor Froholdt sto for fem av målene.

  Birger Meling var ubenyttet reserve for FCK onsdag. (NTB)

  Turkey Soccer Champions League
  Foto: Francisco Seco / AP
 • Tertnes rystet Vipers – holdt ikke inn

  Tertnes overrasket og tok en klar ledelse borte mot Vipers Kristiansand i eliteserien håndball, men stjernelaget vendte til 38-36 og nok en seier.

  Dermed står Vipers med fem seirer av fem mulige i ligaen, men Storhamar overtar 1.-plassen på bedre målforskjell. Mesterligavinner Vipers fikk en skikkelig test hjemme mot seiersløse Tertnes.

  Det sto 15-15 til pause etter en omgang der hjemmelaget slet markant i forsvar.

  Vipers og stjernen Anna Vjakhireva (bildet) måtte løfte seg skikkelig, og de klarte å slå tilbake selv om Tertnes kjempet bra og beholdt ledelsen lenge.

  Vipers tok ikke ledelsen i 2. omgang før på stillingen 31–30, men dro til slutt seieren i land. (NTB)

  EHF FINAL4 2023 Kvinner: Vipers Kristiansand - FTC-Rail Cargo Hungaria
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste