Neville forsvarer Solskjær-plan: – Han vet hva som skal til

Manchester United ligger syv poeng bak Liverpool etter fire serierunder. Men én ting gjør at Solskjær får fortsette, mener tidligere lagkamerat Phil Neville.

Treningskamp: Kristiansund - Manchester United (0-1).

UNGT MANNSKAP: Manchester United har ligaens fjerde yngste tropp. Ingen lag har startet med et yngre snitt i startelleveren enn Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– United har hatt tre managere siden Ferguson. Han (Ole Gunnar Solskjær, red.anm.) kan klubbens historie, vet hva som skal til. Han vet hva som kreves for en manager i United, sier Phil Neville til NRK.

England-sjefen, som er i Norge før privatlandskampen i Bergen tirsdag kveld, spilte med Solskjær under store deler av storhetstiden under Alex Ferguson.

Fortsatt har de et nært vennskap.

Selv om Solskjærs United står med én seier, to uavgjorte og ett tap hittil i sesongen, mener Neville at mye er oppløftende hos de røde djevlene.

Lavest snittalder i ligaen

Spesielt trekker han frem alle de unge spillerne som har startet for de røde djevlene hittil denne sesongen.

Neville

RESPEKT: Phil Neville mener Solskjær har gjort de rette valgene etter at han overtok som manager for klubben.

Foto: Damien Meyer / AFP

Solskjær har vært klar på at han ønsker å satse ungt og bygge et nytt storlag. En Premier League-tittel denne sesongen vil være «mirakuløst», ifølge nordmannen selv.

– Med signeringene han har gjort, de unge spillerne han bruker, så tenker han langsiktig. Han trenger ikke kjøpe de store superstjernene fordi han ikke må vinne ligaen nå. Han tenker på hva som er best for Manchester United, mener Neville.

Transfermarkt har en oversikt over gjennomsnittsalderen på startelleverne denne sesongen. Ved to tilfeller har United startet med en snittalder på 24,5 år. Kun Chelseas startellever mot Sheffield United og Southamptons startellever mot Brighton har hatt en lavere snittalder.

Ser du på alle de fire kampene, har United ligaens laveste snittalder med sitt snitt på 24,9 år. Southampton har det nest laveste snittet med 25,1 år.

– Må ha resultat

NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg tror derimot at eiere og supportere ikke er like tålmodige som Neville.

Morten Morisbak Skjønsberg

RESULTAT: NRK-eksperten mener Solskjær må få bedre resultat enn til nå for å beholde jobben i Manchester United.

Foto: Hilde Nilsson Ridola / NRK

– Alle managere i England er avhengige av resultat, og får man ikke resultat, så beholder man heller ikke jobben.

Han legger til at det er nok ikke noen forventning om at klubben skal vinne serien i år, men at resultatene må bli bedre enn de har vært til nå.

– Men det er uansett gøy at han prøver ut flere yngre spillere. Det har det vel ikke vært gjort i klubben på lang tid. Men han trenger nok flere nye spillere om det skal bli til noe, mener NRK-eksperten.

Tror eierne tenker langsiktig

Samtidig som United spiller med et ungt lag, mener Neville å se en del av de tingene som er viktig for å lykkes over tid.

Derfor tror han heller ikke at eierne tenker på å gi nordmannen sparken. Han mener Solskjær er «100 prosent rett mann for klubben».

– Han tenker langsiktig og gjør det rette for klubben. Han tenker på hva som er viktig i fundamentet når United skal komme tilbake på det nivået de var da Ole selv spilte, sier den tidligere lagkameraten.

Siste nytt

 • Klopp spøkte om Solskjær

  Liverpool-manager Jürgen Klopp sendte et lite stikk til Ole Gunnar Solskjær. Han spøkte litt med uttalelsene til Solskjær omkring skadde spillere. – I går ingen sjanse for de Gea og Pogba. Idag var det kanskje. I morgen er det kanskje en mulighet. Liverpool har ikke avgitt poeng på de åtte første kampene og leder Premier League overlegent.

  Jürgen Klopp
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Kong Harald til Old Trafford

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær får kong Harald på Old Trafford-tribunen under kampen mot Liverpool søndag. Det bekrefter klubben overfor VG. Kong Harald skal være Solskjærs gjest, og de to skal også møtes etter kampen.

  Kong Harald
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Utsetter El Clásico-oppgjøret

  El Clásico-oppgjøret mellom Barcelona og Real Madrid 26. oktober er utsatt på grunn av urolighetene i Barcelona, melder Sky Sports.

  FILE PHOTO: Joan Gamper Trophy - Barcelona v Arsenal
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal