NRK Meny
Normal

Nettavisen: – Brækhus får svensk motstander i neste kamp

Ifølge Nettavisen skal Cecilia Brækhus møte svenske Mikaela Laurén i sin neste kamp. Det dementerer svensken.

Brækhus mot Farias - Battle of Bergen

KLAR FOR NY KAMP: Cecilia Brækhus.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Brækhus forsvarer beltene sine 21. oktober i Stokke Convention Center.

Det blir i tilfelle andre gang den norske bokseprofilen møter svensken. Laurén er 41 år gammel og sist gang bokserne møttes, i 2010, endte det med knockout-seier for Brækhus.

Selv dementerer Laurén saken.

– Hva? Det er selvsagt min drømmematch, men jeg har ikke en gang underskrevet noen kontrakt, sier hun til den svenske avisa Expressen.

Medier i Sverige og Norge siterer nå Nettavisen, som hevder å vite at svensken blir klar under en pressekonferanse onsdag.

Litt kjedelig

36-åringen sliter med å møte gode nok motstandere, noe også NRKs bokseekspert Anders Werner Øfsti kommenterte etter møtet med Farias.

«Et returoppgjør med Brækhus, syv år etter at hun ble stoppet første gang, vil kunne være 41 år gamle Lauréns siste payday. Om Brækhus har noe å vinne på det, er jeg litt mer i tvil om.», skrev han.

Han utdyper:

– Dette virker litt kjedelig. Det virker mest som Brækhus-leiren snur bunken og starter på ny, sier han.

Men det viktigste er likevel:

– Laurén skal gå mot Noni Tenge fra Sør-Afrika 30. september, en bokser som er rangert over svensken. Hva gjør Brækhus om Laurén går på en smell der, og taper? Det er litt mindre interessant å møte en som nettopp er kommet fra tap, sier Werner Øfsti.

– Eller hva om hun går på en ordentlig smell, blir knocka og får karantene? spør han.

– Prøv å gå opp i vekt

At Brækhus nå ser ut til å velge svensken, viser at Brækhus-leiren har problemer med å finne passende motstand.

– Hvor vanskelig er det for Cecilia å finne matching?

– Hun er suveren, men det hadde vært spennende om hun hadde prøvd noe nytt og gått opp noen vektklasser, sier han.

Drømmer om USA

Brækhus, som fyller 36 år i slutten av måneden, har gått 31 strake kamper uten tap siden proffdebuten i 2007. Hun holder tittelbelter i forbundene WBA, WBC, WBO, IBF og IBO.

Etter kampen i Bergen sa proffbokseren at hun har et mål om å erobre USA.

Det fikk mange til å spekulere i om hennes neste proffmøte ville bli i USA. Der har hun bare bokset en gang, mot Nicole Woods i 2008.

– Det hadde vært kjekt å avslutte karrieren der. Jeg har lyst til å bokse en eller to kamper til her i Norge, men en storkamp i USA hadde vært veldig morsomt, sa Brækhus til NRK.

Ifølge Nettavisen kommer også Anders Eggan, Hadri Srour, Ali Srour og Simen Nysæther til å bokse under det samme stevnet i Stokke Convention Center. De tre førstnevnte er proffdebutanter.

Mikaela Lauren

Svenske Mikaela Laurén er Brækhus' neste motstander.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Siste nytt

 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad