NRK Meny
Normal

– Det så ut som en offside

Et hardtarbeidende norsk lag ble ikke belønnet med poeng etter kontroversiell svensk scoring.

Sverige

Sverige jubler for scoring mot Norge.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Steffen Søberg

Norges bestemann, Steffen Søberg, tok 33 av 35 svenske skudd.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Det er litt bittert å tape på det siste målet der. Det så ut som en offside, sa Norges bestemann, Steffen Søberg, til NRK.no om det kontroversielle forspillet til Sveriges 2-1 mål.

Den norske benken så ut som hobbyfiskere hele gjengen etter at Sverige satte inn 2-1. Jo lenger tid det gikk, desto større ble offsiden. Og i TV 2s studio var ikke Ole Eskil Dahlström i tvil om at det skulle vært avblåst.

– Det går ikke an å strekke seg så langt etter pucken uten å løfta skøyta, mente han.

På svensk TV 4 så de på den samme situasjonen og mente at den var helt klart ok.

– Så lenge skøyta er på isen er det ikke offside, og det ser vi klart at den er, sa Niklas Wikegård.

–Vi holder nivået

Men så lenge dommerne mente det var greit, endte kampen med svensk seier 2-1.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan det gikk for min del. Vi gjør en veldig bra match og jobber knallhardt, og gjør det lett for meg. Det var en veldig deilig match å stå, sa Søberg til NRK.no etter kampen.

Søberg tok 33 av 35 skudd, og nå tror keeper-debutanten på kvartfinale.

– Vi har mange sjanser igjen til å nå kvartfinalen. Vi viser at vi er på veldig høyt nivå nå, mente keeper-debutanten.

Debutantenes aften

Sondre Olden

Sondre Olden scoret et nydelig mål og ga Norge 1-0 mot Sverige.

Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters

Norge hadde akkurat åpnet andre periode med å ri av en undertallperiode da svensk fomling sendte Vålerengas Sondre Olden (21) alene med den svenske keeperen. VM-debutanten kunne ikke gjort det bedre. Et par kjappe dragninger, og vips, 1-0 til Norge. Den regjerende verdensmesteren var rystet.

En scoring som helt sikkert er god å ta med seg når flyttelasset til Olden går til Brynäs og den svenske ligaen til høsten.

Flott utligning

Ledelsen varte dessverre ikke ut perioden. Da Jonas Holøs måtte sette seg i utvisningsboksen klarte ikke det norske laget å stå i mot lenger. Joakim Lindström dro seg inn fra høyre og plasserte pucken hardt opp i krysset. En håpløs oppgave for keeper-debutanten Steffen Søberg som ble dekket.

Iskrigeren Ole Kristian Tollefsen har vært viktig for Norge de siste mesterskapene, men måtte trekke seg fra dette på grunn av en skade. Det stoppet han ikke fra engasjere seg fra sofaen, og han tvitret følgende melding midtveis i andre periode.

Laster Twitter-innhold

Klasen klarte brasene

Etter sju minutter av siste periode tok Sverige ledelsen.

Gustav Nyquist tok seg inn foran Mats Trygg, rundet målet og la pucken inn foran. Deretter fulgte det man på fotballspråket ville kalt klabb og babb før pucken landet hos Linus Klasen som kunne pirke pucken inn i åpent mål.

Flere mål ble det ikke, til tross for flere overtallsmuligheter og enorme sjanser til begge lag da Norge tok ut keeperen i sluttsekundene.

Dermed overtok Sverige ledelsen i gruppe A, med åtte poeng.

Det sier også en del om den norske innsatsen av den svenske treneren Per ?? så seg nødt til å komme med noen stikk til det norske laget etter kampen.

– Jeg synes det er bra at et lag som spiller for å vinne, vinner. Rettferdig vet jeg ikke om hockey noengang er, men det er deilig at vi kan vinne i alle fall, sa han til svensk TV 4.

Norges neste kamp i VM er mot Slovakia, som så langt kun har tatt ett poeng.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd