Nesten ingen kvinner til OL

Svært få kvinner følger våre utøvere til Vancouver-OL. Bare 11 prosent kvinner i støtteapparatet er for dårlig, mener forsker.

Olympiatoppen innrømmer at de ikke har klart å nå målsetningene.

Under OL i Torino i 2006 var nemlig andelen oppe i rundt 20 prosent.

Støtteapparatet som skal til Vancouver består av 125 personer, kun 14 av dem er kvinner.

- For dårlig

Toppidrettssjef Jarle Aambø sier at kvinneandelen er altfor dårlig.

- Vi synes den er lav, og vi skulle gjerne hatt den høyere. Vi har noen utfordringer i å få rekruttert en god kultur i flere idretter slik at flere jenter ønsker å være med, sier han til NRK.

- Målet har vært 30 prosent, det mener vi er en god fordeling. Så må vi sørge for at vi får rekruttert og utdannet folk i særforbundene. Det er der grunnlaget legges, sier han.

Må jobbes mer

Kari Fasting, professor ved Idrettshøgskolen og forsker på idrettsosiologi, er opprørt over tallene.

- Dette synes jeg er dårlig, og det er en tilbakegang, også. Jeg tror det må jobbes mer systematisk innenfor norsk idrett på de ulike funksjonene for å få dette tallet opp, kommenterer hun.

Siste nytt

 • Mathis Bolly klar for Molde

  Den hurtige 20-åringen gjør comeback i norsk fotball og skal spille for Molde den kommende sesongen. Den tidligere Lillestrøm-spilleren har vært klubbløs siden kontrakten hans med tyske Greuther Fürth gikk ut i fjor sommer.

  Bolly.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Argentinsk motstander for Ruud

  Casper Ruud skal møte argentinske Carlos Berloq i sin 1.-rundekamp i ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Kampen starter klokken 17 norsk tid tirsdag.

  ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Klinsmann fikk 29 millioner

  Tyske Jürgen Klinsmann fikk et sluttvederlag på 29 millioner kroner etter at han fikk sparken som amerikansk landslagssjef, viser tall fra amerikanske skattemyndigheter. Det var i november 2016 at Klinsmann måtte gå etter at USA tapte for Costa Rica i VM-kvalifiseringen.

  Jürgen Klinsmann
  Foto: STRINGER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal