Brækhus møter tidligere verdensmester

39 år gamle Myriam Lamare blir motstander når Cecilia Brækhus igjen setter VM-beltene sine på spill.

Cecilia Brækhus

Cecilia Brækhus har vunnet alle sine 23 proffkamper.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

FRANCE BOXING

Franske Myriam Lamare har vunnet ti kamper på knockout.

Foto: LIONEL CIRONNEAU / AP

Cecilia Brækhus skal forsvare titlene sine mot tidligere verdensmester Myriam Lamare i Frederikshavn 18. januar.

– Dette blir en tøff start på det nye året, sier Brækhus i en pressemelding.

Den norske «førstedamen» er mester i weltervekt i World Boxing Association, World Boxing Council og World Boxing Organization - og setter alle beltene sine på spill i møtet. Brækhus har vunnet alle sine 23 proffkamper.

– Over toppen

Lamare er tidligere mester og har vunnet 22 av sine 25 kamper. 10 av seierne er kommet på knockout.

Den franske damen har flere ganger blitt lansert som en mulig Brækhus-motstander, men ikke alle har vært positive til en slik kamp.

– Lamare er nok over toppen, og jeg ser ikke for meg at hun har noen sjanse mot Brækhus. Hun er ikke en dårlig bokser, men hun er ikke like god som hun var, uttalte eks-bokser Thomas Hansvoll til NRK i sommer.

Lamare vil være fylt 39 år når kampen går. Hun har heller ikke vært veldig aktiv de siste årene. Både i 2012 og 2013 bokset hun bare én kamp. Begge endte med seier.

Det forrige tapet til den Marseille-bosatte bokseren kom i 2009, mot Brækhus´ mye omtalte drømmemotstander Holly Holm.

– Blir vanskelig

Brækhus har tidligere uttalt at Fernanda Alegre er hennes drømmemotstander, men virker svært fornøyd med å ha sikret seg Lamare i stedet.

– Hun er en av de beste damene der ute. Hun er en tidligere mester og har vært i ringen med de beste bokserne. Hun kommer alltid for å slåss. Det blir vanskelig for meg å forsvare titlene. Jeg har store planer for 2014 og er målrettet for å få en god start på nyåret i Frederikshavn, sier hun.

Brækhus' forrige kamp ga en overbevisende seier over 18-åringen Oxandia Castillo på teknisk knockout. Den costaricanske jenta, som sensasjonelt klarte å slå ut Hanna Gabriel, ble slått på teknisk knockout i niende runde i Arena Nord.

Før det slo den norske mesteren amerikanske Mia St. John, et ikon i internasjonal kvinneboksing. Hun var imidlertid ingen verdig motstander for Brækhus som gjorde kort prosess i løpet av tre runder.

Alt tyder på at Brækhus er på vei mot en ny overbevisende seier i Frederikshavn som er blitt hjemmearenaen hennes de siste årene.

Siste nytt

 • Leipzig-sjef med Haaland-flørt

  Det tyske bundesligalaget RB Leipzig kan være ut etter Erling Braut Haaland. Klubbens sportsdirektør Markus Krösche sier nemlig følgende til Bild:

  – Gutten er en veldig god spiller. Han gjør en eksepsjonelt god jobb både i ligaen og i mesterligaen, sier Krösche til avisen.

  Han forteller videre at Leipzig, som har samme eiere som Haalands nåværende klubb Red Bull Salzburg, allerede har begynt å legge overgangsplaner for 2020. Siden 2011 har 17 spillere gått fra Salzburg til Leipzig.

  – Vi ser selvfølgelig fram mot sommeren, sier han.

  Ifølge Bild har Haaland en klausul i kontrakten sin som gjør det mulig å hente ham for «bare» rundt 30 millioner euro.

  I tillegg til RB Leipzig, skal en rekke av de europeiske storklubbene ha Haaland høyt på lista over ønskede nyervervelser.

  Champions League - Group E - Liverpool v FC Salzburg
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Raser mot UEFA: – En skandale

  UEFA bekreftet onsdag seedingen til trekningen av EM-sluttspillet til sommeren. Den har skapt sterke reaksjoner.

  – Det er en skandale, for å være ærlig. Fotball er ikke lenger fotball, det er bare business, sa Belgias stjerne Kevin De Bruyne om at VM-bronsevinneren allerede halvannen uke før trekningen vet at de havner i gruppe med Danmark og Russland og må spille to bortekamper.

  – Jeg forstår ikke det nye formatet. Jeg har spurt forbundet om jeg i det hele tatt trenger å reise til trekningen, sa Nederlands landslagssjef Ronald Koeman da han fikk vite at det allerede er klart at laget hans møter Ukraina i sluttspillet.

  Det er ikke selve seedingen som fører til reaksjoner, men alle føringene som er lagt rundt blant annet hvor mange kamper de 12 vertsnasjonene skal få på hjemmebane, det politiske klimaet og hvilket seedingsnivå lagene fra nasjonsligaomspillet skal gå inn på. (NTB)

  Belgia
  Foto: John Thys / AFP
 • Viktig seier for Ulsruds lag

  Norges curlinglag med Thomas Ulsrud som skip holdt liv i sjansen til semifinaleplass i EM med 6–5-seier over Russland onsdag. Med fire seirer og fire tap er det norske laget på delt 5.-plass, men med seier i siste grunnspillskamp mot Nederland torsdag vil laget klatre til 5–4. Tre lag har 5-3 før den siste runden, men to av dem (Italia og Sveits) møtes innbyrdes, mens Skottland møter ubeseirede og allerede semifinaleklare Sverige. (NTB)

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal