Romania-trener raste mot håndballtopper: – De bryr seg ikke!

NANCY/OSLO (NRK): Romania-tapet for Ungarn sørget for at Norges EM-håp lever, men etter kampen tok trener Ambros Martín et knallhardt oppgjør med Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Neagu

STYGT SKADET: Her blir Cristina Neagu fraktet vekk med båre etter å ha fått en vridning i kneet under kampen mot Ungarn.

Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

– Noen må gjøre noe med belastningen for spillerne. Noen må gripe inn, tordnet Martin på pressekonferansen.

Det var tapet av Cristina Neagu som vekket de sterke følelsene hos treneren. Stjernespilleren pådro seg nemlig en stygg kneskade mot tampen av kampen, og Neagu er satt på sidelinjen over lengre tid med det som trolig er en korsbåndsskade.

«Det er det verste for de som elsker denne sporten», forklarer treneren til NRK. Han støtter synet til flere andre lag, nemlig at kampprogrammet under EM er for tøft.

– Bryr seg ikke

Lagene spilte den siste omspillskampen et knapt døgn etter forrige kamp.

– Jeg bryr meg ikke om vi kommer til semifinalen eller ikke. En spiller er skadet, sa Martin på pressekonferansen.

På NRKs spørsmål om han tror belastningen er årsaken til skaden, svarer Martin:

– Ja. Det (programmet) er ikke mulig. Spillerne er de viktigste, ingenting annet. De (EHF) bryr seg ikke.

Ungarns danske trener, Kim Rasmussen, fikk ta ordet først på pressekonferansen. Han var naturlig nok fornøyd med lagets seier, men hevet røsten og sa at han først og fremst følte med Romania som hadde mistet Neagu, før han fortsatte å si at kampoppsettet var «uakseptabelt».

NRK var tirsdag i kontakt med EHF i forbindelse med det tøffe kampprogrammet, og svaret fra forbundet kan du lese i bunn av saken.

Centimetere unna semifinalebillett

Hvis ungarerne hadde scoret ett mål til, ville Norge vært sikret semifinalebillett. Ungarn hadde også en stor sjanse til å sende en EM-gave nordover på tampen av kampen, men marginene var ikke på Norges side.

Norge

NEGLEBITENDE: Sanna Solberg, Silje Solberg og Kari Brattset under mellom Ungarn og Romania.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Flere norske spillere hadde et nervøst blikk mot parketten fra tribunen i Nancy.

De fikk se et Ungarn som rystet Romania over 60 minutter. Mot slutten av kampen måtte også Romanias stjernespiller Cristina Neagu ut med en stygg skade da hun falt og fikk en vridning i kneet.

Dermed er Neague dessverre ferdigspilt i EM med det som trolig er en korsbåndsskade.

 • Kommunikasjonssjef JJ Rowland gir følgende begrunnelse på oppsettet: – Vi har kontinuierlig oppdatert spillesystemet, ikke bare for å forbedre produktet, men også for å gi spillerne de beste forholdene. Det er lagt til ekstra fridager siden 2014, og en ekstra hviledag mellom semi- og finaler. Til dette EM er det ytterligere optimalisert med en ekstra spilledag, så man kan ha to kamper om dagen i stedet for tre. Det gjør det bedre for TV, tilskuere og lagene - og gir større interesse for mesterskapet. For å få inn disse endringene, innenfor mesterskapsdatoene, er det nødvendig for en gruppe å spille to dager på rad, siden alle de siste kampene i mellomrunden skal spilles samme dag. EHF har regler som sier det skal være minst 18 timer mellom kamper, og slik er det også i Frankrike.

Sportsnyheter

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville og tok sitt andre gull på tre dager - og sendte et lite stikk i retning konkurrentene.

Siste nytt

 • Iversen på vei hjem

  Den nybakte verdensmesteren Emil Iversen har allerede satt seg på flyet hjem til Trondheim.

  Det er under et døgn siden han først gikk inn til sølv på femmila i Oberstdorf, før han ble flyttet opp til gullplass da Johannes Høsflot Klæbo ble disket i etterkant.

  29-åringen var ikke lysten på å gi noen intervjuer til verken NRK eller andre norske medier på flyplassen, men signaliserte etter løpet i går at han nå skal ta seg noen dager fri.

  Det er derfor usikkert om han skal delta i verdenscuprennene i Sveits førstkommende helg.

  Emil Iversen
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Idrettsprofil frifunnet

  Idrettsprofilen fra Østlandet som var tiltalt for vold og voldtekter mot sin ekskone er frifunnet for alle anklagene.

  Det melder VG mandag formiddag.

  Han var anklaget for fysisk og psykisk vold mot ekskona i om lag 16 år, i tillegg til flere voldtekter. I begynnelsen av februar ble straffesaken mot idrettsprofilen avholdt i en tingrett på Østlandet.

  Idrettsprofilen nektet straffskyld og hevdet at bakgrunnen for ekskonas alvorlige beskyldninger var hevn.

  VG skriver at de kun er kjent med slutningen i dommen, som endte med at idrettsprofilen ble frifunnet. Det er derfor uklart hva slags vurderinger tingretten har gjort som førte til avgjørelsen.

  – Det er riktig, men jeg må komme tilbake med mer utfyllende kommentarer, sier en av idrettsprofilens forsvarer, advokat Simen Perminow Skjønsberg, til VG.

  Profilert idrettsmann tiltalt for vold og voldtekter
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Putin hyller Bolsjunov

  Russlands president Vladimir Putin hyller Aleksandr Bolsjunov etter dramaet på VM-femmila i Oberstdorf.

  – Vladimir Putin har sendt gratulasjonstelegram til Bolsjunov for sølvmedaljen. Putin kaller ham rennets ekte helt, forteller presidentens pressetalsmann Dmitrij Peskov ifølge RIA Novosti.

  VG var først ute med å omtale Putin-hyllesten i Norge.

  Bolsjunov endte som kjent opp med sølv på den avsluttende distansen etter at Johannes Høsflot Klæbo ble disket etter et sammenstøt med russeren på oppløpet.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal