Romania-trener raste mot håndballtopper: – De bryr seg ikke!

NANCY/OSLO (NRK): Romania-tapet for Ungarn sørget for at Norges EM-håp lever, men etter kampen tok trener Ambros Martín et knallhardt oppgjør med Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Neagu

STYGT SKADET: Her blir Cristina Neagu fraktet vekk med båre etter å ha fått en vridning i kneet under kampen mot Ungarn.

– Noen må gjøre noe med belastningen for spillerne. Noen må gripe inn, tordnet Martin på pressekonferansen.

Det var tapet av Cristina Neagu som vekket de sterke følelsene hos treneren. Stjernespilleren pådro seg nemlig en stygg kneskade mot tampen av kampen, og Neagu er satt på sidelinjen over lengre tid med det som trolig er en korsbåndsskade.

«Det er det verste for de som elsker denne sporten», forklarer treneren til NRK. Han støtter synet til flere andre lag, nemlig at kampprogrammet under EM er for tøft.

– Bryr seg ikke

Lagene spilte den siste omspillskampen et knapt døgn etter forrige kamp.

– Jeg bryr meg ikke om vi kommer til semifinalen eller ikke. En spiller er skadet, sa Martin på pressekonferansen.

På NRKs spørsmål om han tror belastningen er årsaken til skaden, svarer Martin:

– Ja. Det (programmet) er ikke mulig. Spillerne er de viktigste, ingenting annet. De (EHF) bryr seg ikke.

Ungarns danske trener, Kim Rasmussen, fikk ta ordet først på pressekonferansen. Han var naturlig nok fornøyd med lagets seier, men hevet røsten og sa at han først og fremst følte med Romania som hadde mistet Neagu, før han fortsatte å si at kampoppsettet var «uakseptabelt».

NRK var tirsdag i kontakt med EHF i forbindelse med det tøffe kampprogrammet, og svaret fra forbundet kan du lese i bunn av saken.

Centimetere unna semifinalebillett

Hvis ungarerne hadde scoret ett mål til, ville Norge vært sikret semifinalebillett. Ungarn hadde også en stor sjanse til å sende en EM-gave nordover på tampen av kampen, men marginene var ikke på Norges side.

Norge

NEGLEBITENDE: Sanna Solberg, Silje Solberg og Kari Brattset under mellom Ungarn og Romania.

Flere norske spillere hadde et nervøst blikk mot parketten fra tribunen i Nancy.

De fikk se et Ungarn som rystet Romania over 60 minutter. Mot slutten av kampen måtte også Romanias stjernespiller Cristina Neagu ut med en stygg skade da hun falt og fikk en vridning i kneet.

Dermed er Neague dessverre ferdigspilt i EM med det som trolig er en korsbåndsskade.

• Kommunikasjonssjef JJ Rowland gir følgende begrunnelse på oppsettet: – Vi har kontinuierlig oppdatert spillesystemet, ikke bare for å forbedre produktet, men også for å gi spillerne de beste forholdene. Det er lagt til ekstra fridager siden 2014, og en ekstra hviledag mellom semi- og finaler. Til dette EM er det ytterligere optimalisert med en ekstra spilledag, så man kan ha to kamper om dagen i stedet for tre. Det gjør det bedre for TV, tilskuere og lagene - og gir større interesse for mesterskapet. For å få inn disse endringene, innenfor mesterskapsdatoene, er det nødvendig for en gruppe å spille to dager på rad, siden alle de siste kampene i mellomrunden skal spilles samme dag. EHF har regler som sier det skal være minst 18 timer mellom kamper, og slik er det også i Frankrike.

• Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

Britain Soccer Premier League
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Nedregotten og Skaslien
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.