Romania-trener raste mot håndballtopper: – De bryr seg ikke!

NANCY/OSLO (NRK): Romania-tapet for Ungarn sørget for at Norges EM-håp lever, men etter kampen tok trener Ambros Martín et knallhardt oppgjør med Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Neagu

STYGT SKADET: Her blir Cristina Neagu fraktet vekk med båre etter å ha fått en vridning i kneet under kampen mot Ungarn.

Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

– Noen må gjøre noe med belastningen for spillerne. Noen må gripe inn, tordnet Martin på pressekonferansen.

Det var tapet av Cristina Neagu som vekket de sterke følelsene hos treneren. Stjernespilleren pådro seg nemlig en stygg kneskade mot tampen av kampen, og Neagu er satt på sidelinjen over lengre tid med det som trolig er en korsbåndsskade.

«Det er det verste for de som elsker denne sporten», forklarer treneren til NRK. Han støtter synet til flere andre lag, nemlig at kampprogrammet under EM er for tøft.

– Bryr seg ikke

Lagene spilte den siste omspillskampen et knapt døgn etter forrige kamp.

– Jeg bryr meg ikke om vi kommer til semifinalen eller ikke. En spiller er skadet, sa Martin på pressekonferansen.

På NRKs spørsmål om han tror belastningen er årsaken til skaden, svarer Martin:

– Ja. Det (programmet) er ikke mulig. Spillerne er de viktigste, ingenting annet. De (EHF) bryr seg ikke.

Ungarns danske trener, Kim Rasmussen, fikk ta ordet først på pressekonferansen. Han var naturlig nok fornøyd med lagets seier, men hevet røsten og sa at han først og fremst følte med Romania som hadde mistet Neagu, før han fortsatte å si at kampoppsettet var «uakseptabelt».

NRK var tirsdag i kontakt med EHF i forbindelse med det tøffe kampprogrammet, og svaret fra forbundet kan du lese i bunn av saken.

Centimetere unna semifinalebillett

Hvis ungarerne hadde scoret ett mål til, ville Norge vært sikret semifinalebillett. Ungarn hadde også en stor sjanse til å sende en EM-gave nordover på tampen av kampen, men marginene var ikke på Norges side.

Norge

NEGLEBITENDE: Sanna Solberg, Silje Solberg og Kari Brattset under mellom Ungarn og Romania.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Flere norske spillere hadde et nervøst blikk mot parketten fra tribunen i Nancy.

De fikk se et Ungarn som rystet Romania over 60 minutter. Mot slutten av kampen måtte også Romanias stjernespiller Cristina Neagu ut med en stygg skade da hun falt og fikk en vridning i kneet.

Dermed er Neague dessverre ferdigspilt i EM med det som trolig er en korsbåndsskade.

 • Kommunikasjonssjef JJ Rowland gir følgende begrunnelse på oppsettet: – Vi har kontinuierlig oppdatert spillesystemet, ikke bare for å forbedre produktet, men også for å gi spillerne de beste forholdene. Det er lagt til ekstra fridager siden 2014, og en ekstra hviledag mellom semi- og finaler. Til dette EM er det ytterligere optimalisert med en ekstra spilledag, så man kan ha to kamper om dagen i stedet for tre. Det gjør det bedre for TV, tilskuere og lagene - og gir større interesse for mesterskapet. For å få inn disse endringene, innenfor mesterskapsdatoene, er det nødvendig for en gruppe å spille to dager på rad, siden alle de siste kampene i mellomrunden skal spilles samme dag. EHF har regler som sier det skal være minst 18 timer mellom kamper, og slik er det også i Frankrike.

Siste nytt

 • Ståhl mistet seieren etter protest

  Daniel Ståhl trodde han hadde vunnet diskoskonkurransen under Diamond League-stevnet i Rabat med et kast på 69,94 meter. Noen minutter før midnatt kom kontrabeskjeden. Da kunngjorde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) på Twitter at den svenske utøveren er fratatt seieren etter at Fedrick Dacres' kast på 70,78 meter i tredje runde, som først ikke ble godkjent, er godkjent etter at jamaicaneren la inn protest. Kastet er også ny Diamond League-rekord.

  Fedrick Dacres i aksjon under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Rosenborg slo Vålerenga

  På dagen da statuen av Nils Arne Eggen ble avduket utenfor Lerkendal, hedret dagens Rosenborg-lag den legendariske Rosenborg-treneren med en 3-0-seier over Vålerenga. Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund scoret målene.

  Eggen-statue Lerkendal
  Foto: Morten Andersen / NRK
 • Isene nest sist i Rabat

  Ola Stunes Isene kastet 61,43 meter i første forsøk under Diamond League-stevnet i Rabat. Det ble Isenes eneste tellende resultat, og han endte nest sist. Daniel Ståhl vant diskoskonkurransen med et kast på 69,94.

  Ola Stunes Isene under herrenes diskos under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal