Hopp til innhold

Nervepirrende finaledrama da Oftedal og Grimsbø vant mesterligaen

(Györ – Vardar 27–26 e.e.o.): Det måtte ekstraomganger til før «norske» Gÿor kunne løfte mesterligatrofeet for fjerde gang.

HANDBALL-FINAL4-WOMEN-HUN-ROU

VERDENS BESTE KLUBBLAG: For andre året på rad måtte Vardar se seg slått av Györ i mesterligafinalen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Med stappfulle tribuner på arenaen i Budapest, ble mesterligafinalen mellom Györ og Vardar Skopje intet annet enn en thriller. Akkurat som finalen i 2017 mellom de samme lagene, måtte det ekstraomganger til for å kåre en vinner.

Den norske landslagskapteinen, Stine Bredal Oftedals fabelaktige målgivende til Eduarda Amorim i det siste ordinære spilleminuttet, sørget for nettopp det.

– Oftedal åpner opp forsvaret som en makrellboks, utbrøt Viasats kommentator Frode Scheie.

Grimsbø-erstatter ble matchvinner

20–20 etter ordinær spilletid og 24–23 i Györs favør etter første ekstraomgang. Da ble også Kari Aalvik Grimsbø tatt ut av banen etter en lengre periode med få redninger.

Med Éva Kiss i mål fikk Györ et lite forsprang i andre ekstraomgang, mye takket være den brasilianske stjernen Eduarda Amorim som scoret tre mål.

HANDBALL-HUN-DEN-GYOR-PODGORICA

SKUTT UT: Kari Aalvik Grimsbø (t.h.) åpnet kampen strålende i mål for Györ, men fikk store problemer utover kampen og ble byttet ut.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Til slutt var det likevel Kiss som avgjorde finalen med en matchvinnerredning av de sjeldne. Dermed endte det 27–26 til Györ og den ungarske klubben blir det første laget til å vinne mesterligaen to ganger på rad.

– Dette er utrolig modig gjort av treneren som tar ut Champions Leagues beste målvakt før siste ekstraomgang, og så får han betalt på denne måten!, sa Scheie da dommeren blåste av kampen.

I tillegg til Kari Aalvik Grimsbø og Stine Bredal Oftedal, ble også en skadet Nora Mørk mester med Györ. Hun heiet frem laget fra sidelinjen og var med på seiersdansen foran 10 000 elleville Györ-fans.

– Hvilken match, hvilket drama, og hvilken reklame for damehåndball!, sa håndballkommentatoren på sendingen.

Frafjord sikret bronse

Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtović kjempet deres CSM Bucuresti til bronse etter en sliteseier mot russiske Rostov-Don i bronsefinalen.

kurtovic og frafjord

LAGVENNINNER: Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtović har vært lagvenninner i Bucuresti, Larvik og på det norske landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

På det meste ledet Bucuresti med åtte mål, men etter sidebytte var laget i ferd med å rote bort ledelsen. Kurtovic fyrte av et håpløst skudd, Rostov-Don kunne kontre og utlignet til 25–25.

– Det er altså så store svingninger på nivå og kvalitet fra kamp til kamp, men også i selve kampene, sa Viasats håndballekspert Gunnar Pettersen om det rumenske laget.

Bucuresti klarte likevel å ta seg sammen og vant til slutt bronsefinalen med sifrene 31–30.

Kampen var Frafjords siste i mesterligaen, etter at hun nå har bestemt seg for å bryte kontrakten med klubben og legge håndballkarrieren på hylla. Kurtović fortsetter i Bucuresti, og forteller til NTB at hun kommer til å savne lagvenninnen.

– Jeg sa til henne etter kampen at det nok ikke er så mange som har forstått hva hun har gjort for klubb- og landslag. Hun er usynlig i mengden, men den som gjør mest, sier Kurtović.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal