Nervepirrende finaledrama da Oftedal og Grimsbø vant mesterligaen

(Györ – Vardar 27–26 e.e.o.): Det måtte ekstraomganger til før «norske» Gÿor kunne løfte mesterligatrofeet for fjerde gang.

HANDBALL-FINAL4-WOMEN-HUN-ROU

VERDENS BESTE KLUBBLAG: For andre året på rad måtte Vardar se seg slått av Györ i mesterligafinalen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Med stappfulle tribuner på arenaen i Budapest, ble mesterligafinalen mellom Györ og Vardar Skopje intet annet enn en thriller. Akkurat som finalen i 2017 mellom de samme lagene, måtte det ekstraomganger til for å kåre en vinner.

Den norske landslagskapteinen, Stine Bredal Oftedals fabelaktige målgivende til Eduarda Amorim i det siste ordinære spilleminuttet, sørget for nettopp det.

– Oftedal åpner opp forsvaret som en makrellboks, utbrøt Viasats kommentator Frode Scheie.

Grimsbø-erstatter ble matchvinner

20–20 etter ordinær spilletid og 24–23 i Györs favør etter første ekstraomgang. Da ble også Kari Aalvik Grimsbø tatt ut av banen etter en lengre periode med få redninger.

Med Éva Kiss i mål fikk Györ et lite forsprang i andre ekstraomgang, mye takket være den brasilianske stjernen Eduarda Amorim som scoret tre mål.

HANDBALL-HUN-DEN-GYOR-PODGORICA

SKUTT UT: Kari Aalvik Grimsbø (t.h.) åpnet kampen strålende i mål for Györ, men fikk store problemer utover kampen og ble byttet ut.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Til slutt var det likevel Kiss som avgjorde finalen med en matchvinnerredning av de sjeldne. Dermed endte det 27–26 til Györ og den ungarske klubben blir det første laget til å vinne mesterligaen to ganger på rad.

– Dette er utrolig modig gjort av treneren som tar ut Champions Leagues beste målvakt før siste ekstraomgang, og så får han betalt på denne måten!, sa Scheie da dommeren blåste av kampen.

I tillegg til Kari Aalvik Grimsbø og Stine Bredal Oftedal, ble også en skadet Nora Mørk mester med Györ. Hun heiet frem laget fra sidelinjen og var med på seiersdansen foran 10 000 elleville Györ-fans.

– Hvilken match, hvilket drama, og hvilken reklame for damehåndball!, sa håndballkommentatoren på sendingen.

Frafjord sikret bronse

Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtović kjempet deres CSM Bucuresti til bronse etter en sliteseier mot russiske Rostov-Don i bronsefinalen.

kurtovic og frafjord

LAGVENNINNER: Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtović har vært lagvenninner i Bucuresti, Larvik og på det norske landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

På det meste ledet Bucuresti med åtte mål, men etter sidebytte var laget i ferd med å rote bort ledelsen. Kurtovic fyrte av et håpløst skudd, Rostov-Don kunne kontre og utlignet til 25–25.

– Det er altså så store svingninger på nivå og kvalitet fra kamp til kamp, men også i selve kampene, sa Viasats håndballekspert Gunnar Pettersen om det rumenske laget.

Bucuresti klarte likevel å ta seg sammen og vant til slutt bronsefinalen med sifrene 31–30.

Kampen var Frafjords siste i mesterligaen, etter at hun nå har bestemt seg for å bryte kontrakten med klubben og legge håndballkarrieren på hylla. Kurtović fortsetter i Bucuresti, og forteller til NTB at hun kommer til å savne lagvenninnen.

– Jeg sa til henne etter kampen at det nok ikke er så mange som har forstått hva hun har gjort for klubb- og landslag. Hun er usynlig i mengden, men den som gjør mest, sier Kurtović.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • EM ryker for Island

  Tyrkias fotballandslag fikk det ene poenget de trengte mot Island, og sendte både seg selv og Frankrike til EM sommeren 2020. 0-0 holdt ikke til videre avansement for Island, som var nødt til å vinne for å ta seg videre.

  Euro 2020 Qualifier - Group H - Turkey v Iceland
  Foto: Murad Sezer / Reuters
 • Christiansen med ny nordisk rekord

  I dag startet NM i kortbanesvømming i Stavanger. Henrik Christiansen ble norgesmester og satte ny nordisk rekord på 800 meter fri på tida 7.33.28. Tomoe Zenimoto Hvas vant 50 meter butterfly og ble første nordmann under 23 sekunder på tida 22.90. Malene Rypestøl satte ny norsk rekord på tida 4.09.97 da hun ble norgesmester på kvinnenes 400 meter fri.

  SIM-VM 2019
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Værtrøbbel for Hovland i Mexico

  PGA-turneringen i Playa del Carmen er allerede utsatt i flere timer grunnet dårlig vær. Turneringen skulle ha startet kl. 13 norsk tid, men fortsatt er det ingen som er i gang med spillingen i Mexico. Viktor Hovland og landsmannen Kristoffer Ventura skulle begge ha gått ut kl. 18.50 norsk tid.

  4SRQBqZqmEU
  Foto: Jared C. Tilton/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal