NRK Meny
Normal

Her reddes OL-håpet for Norge etter nervedrama mot Danmark

Mikkel Hansen greide ikke lure inn det aller siste skuddet i OL-kvalifiseringskampen mellom Danmark og Norge. Oppgjøret ble en håndballthriller som endte uavgjort.

hansen tar frikast

Mikkel Hansen scoret på smått spekakulært vis da han hamret inn et direkte frikast etter at spilletiden var ute til pause. Han fikk sjansen til å gjøre det samme ved kampslutt. Da var stillingen 25-25 og heldigvis for Norge gikk dette forsøket utenfor mål.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Danmark - Norge 25-25

berge

Christian Berge kunne juble for en ny håndballbragd.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Fantastisk moro. Bra gjennomført kamp av oss. Forsvarsmessig fantastisk og kontringsmessig veldig bra, sier landslagstrener Christian Berge.

Danmark stilte med sitt stjernegalleri med Mikkel Hansen i spissen, men på sin egen hjemmebane og foran 12.000 tilskuere greide de aldri å riste av seg Norge.

– Vi presser de helt til slutt og det er bra. Vi gjør en veldig bra kamp, vi står bra bakover. I andreomgang er det veldig mye bra, sier Norge-kant Christian Bjørnsen.

Hansen i storslag

Lagene fulgte hverandre som skygger hele kampen, og publikum måtte sitte med hjertet i halsen helt til siste sekund - og også etter det.

Danmarks store stjerne Mikkel Hansen fikk nemlig sjansen til å avgjøre kampen da danskene fikk et frikast sekunder før slutt.

Siden spilletiden var over, måtte Hansen skyte på direkte frikast.

28-åringen hadde allerede hamret inn et tilsvarende og dessuten smått spektakulært mål på direkte frikast da lagene skulle gå til pausen. Dette satt fortsatt friskt i minne for de fleste.

Heldigvis for Norge gikk det andre og potensielt matchvinnende forsøket utenfor mål og kampen endte uavgjort. Dermed lever OL-håpet for Norge, som må vinne eller spille uavgjort mot Kroatia søndag kveld.

– Vi må bli litt bedre i etablert angrepsspill. Det blir et litt annet system vi møter i morgen, sier Berge.

Norge viste uansett igjen at de nå er blitt i stand til å hamle opp med de aller beste. For eksempel greide ikke nevnte Hansen å komme mye til skudd i den andre omgangen.

Danskenes store stjerne er imidlertid en hard nøtt å knekke - han svarte da med å bli enda bedre til å spille opp lagkameratene sine.

sagosen i angrep

Sander Sagosen var blant Norges beste spillere mot Danmark, og tok mye ansvar i angrep.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Jøndal kunne blitt matchvinner

Men Norge har også matchvinnere.

HANDBALL-EURO-2016-NOR-CRO

Joakim Hykkerud gjorde en god angrepskamp for Norge.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Linjespiller Joakim Hykkerud sørget for to utvisninger og to straffekast til Norge i løpet av de siste ti minuttene, noe som skulle bli helt avgjørende for at Norge holdt seg inne i kampen. Magnus Jøndal satte inn begge straffene og danskene måtte spille i undertall.

– Det er et bra våpen å ha med seg Hykkerud. Det blir ofte situasjoner rundt ham og tominuttere, sier Berge til TV3.

Jøndal kunne blitt matchvinner da han kom på kontring i siste spilleminutt, men skuddet ble reddet av Danmarks målvakt Niklas Landin.

I den andre enden av banen reddet også Norges målvakt Espen Christensen Danmarks siste forsøk i ordinær spilletid.

– Jeg syns vi skal være fornøyde. Hadde du sagt før kampen at det ble uavgjort så hadde jeg vært fornøyd, sier Espen Lie Hansen.

Han har en god følelse før morgendagens avgjørende kamp.

– Vi har slått Kroatia tidligere så vi vet at det er mulig.

Siste nytt

 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin